Na de verloren wedstrijd van vorige week tegen DVO zijn we deze week hard aan het werk gegaan om onze verloren vorm weer terug te vinden. De trainingen waren al erg veelbelovend, al is er nog steeds wel ruimte voor verbetering. In de wedstrijd tegen Alterno konden we laten zien in hoeverre onze ‘normale’  vorm weer terug is. Helemaal terug is de vorm nog niet, we spelen nog niet constant genoeg, maar we speelden wel een veelbelovende pot en wonnen ook met 3-2.

We hadden nog wat goed te maken tegen Alterno, vorig jaar ging namelijk onze laatste competitiewedstrijd tegen ze kansloos verloren. Het team is hier en daar wel wat veranderd, onder andere is Manon van Spiker naar Alterno gegaan. Alterno had een betere start dan wij dit seizoen, zij wonnen namelijk wel hun eerste wedstrijd. De enige afwezige aan onze kant deze wedstrijd(naast de helaas vaste afwezigen Melissa en Simone) was onze vaste telster Ria, die met een vervelende blessure thuis zit. Gelukkig wilde Marietje deze taak van haar overnemen, bedankt daar voor! De wedstrijd voor ons liep uit, dus hadden we mooi tijd om een keer eerder dan pas halverwege of aan het eind van het seizoen onze teamfoto te maken.

In de eerste set speelden we hetzelfde als tijdens de wedstrijd tegen DVO, we maakten zelf veel te veel fouten en we speelden heel onrustig. De hele set liepen we achter de feiten aan. Pas aan het eind van de set begon het iets beter te lopen. We verloren de eerste set met 25-17.

Met het gevoel van het eind van de 1e set, en met dezelfde 7 speelsters begonnen we aan de 2e set. We begonnen goed, en door een mooie serviceserie van Esther stonden we al snel met 6-1 voor. Doordat onze pass goed lag kon Jasmijn moeiteloos het blok wegspelen en hadden we vrij regelmatig maar 1 of soms zelfs geen blok tegenover ons staan. We hadden daarnaast ook de service van Alterno goed onder controle, zij wisten deze hele set bijna geen enkele keer een extra punt te scoren via hun service. Wij serveerden deze set al een stuk beter, maar maakten hierin nog wel iets teveel fouten. Ondanks deze onnodige fouten wonnen we de 2e set vrij eenvoudig met 25-18.

Door deze goeie 2e set was het slechte gevoel uit de 1e set verdwenen en we startten vol vertrouwen aan de 3e set. We stonden al snel 5-2 voor en na een lange serviceserie van Yneke bouwden we dat uit naar 14-4. Bij ons lukte deze set alles en bij Alterno ging het allemaal net niet. Aan het eind van de set kakte het allemaal wel een beetje in aan onze kant, maar dit was gezien de gigantische voorsprong die we hadden niet direct een probleem. We wonnen de 3e set met 25-17.

Tom en Johan waarschuwden ons dat we niet in het slome gevoel van het eind van de 3e set moesten blijven hangen. Dit waren we ook zeker niet van plan, want een 3-1 winst zat er zeker in. Helaas was het makkelijker gezegd dan gedaan, de achterstand was in het begin nooit groter dan 2 punten, maar het lukte ons niet om dichterbij te komen. Onze servicedruk was weg en Alterno maakte een stuk minder fouten. Ondanks dat we dankbaar gebruik maakten van de nieuwe wisselregels lukte het ons niet om de 4e set te winnen. We verloren met 25-20.

De 5e set begon spannend, en na een 5-3 achterstand waren wij wel als eerste bij de 8 en op 8-5 wisselden we van helft. Het werd zelfs nog 11-6 voor ons, dus die set was zo goed voor ons. Nou is Alterno niet een ploeg waar je zomaar van wint, want zij gaven nog wat gas bij en verkleinden onze voorsprong naar 2 punten. Gelukkig hadden we het initiatief op tijd weer in eigen handen en wonnen de 5e set met 15-12 en hiermee de wedstrijd met 3-2.

In het kaden van de week van de scheidsrechter hadden we voor beide heren nog een heerlijk doosje Merci als bedankje. Voor ons stond er ook nog wat lekkers te wachten in de kantine, Silke had heerlijke cake en boterkoek voor ons meegenomen, dat ging er goed in!

Onze volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag om 15.30 uur in Doetinchem tegen Orion dames 2. Dit team is voor ons geheel onbekend, ze degradeerden afgelopen seizoen uit de 2e divisie. Tot nu toe verloren ze met 4-0 van Pegasus en wonnen met 4-0 van VCV.