Het moest vandaag gebeuren, wij waren er klaar voor! De eerste overwinning in onze thuishal zal een feit zijn. De trainingen van afgelopen week waren scherp en overtrof zelfs mijn verwachtingen. Dus Voorwaarts dames 3 moest er maar aan geloven. Senna en Sabine van meisjes B1 waren bereid om vandaag bij ons aan te sluiten, waarvoor nogmaals onze dank!

We begonnen de eerste set met Cynthia, Mandy, Elke, Michelle, Laura en Mieke. We wisten dat Voorwaarts geen hoge servicedruk heeft, dus dit was in ons voordeel. De wedstrijd verliep helaas anders dan we hadden gehoopt.Zo vrij als wij trainen op maandag en donderdag, zo verkrampt spelen wij in de wedstrijd. Je hebt het gevoel dat het steeds 23-24 voor de tegenstander staat en dat dit in de hoofden van onze meiden zit.

In de eerste set ging het tot de 15 gelijk op. Daarna maakten wij zelf veel onnodige fouten waardoor de tegenstander uit kon lopen en de set winst binnen wist te halen. Dit gebeurde ook precies in de tweede set. Wij zijn op dit moment niet stabiel genoeg, ons niveau varieert van zeer goed tot matig. Hierdoor trekken wij constant aan het kortste eind.

De derde set moest het dan toch echt gaan gebeuren. Plezier maken en doen wat je op de training doet stonden in de derde set centraal. Met veel lef spelen was ons motto, niet nadenken de bal gewoon voluit slaan en wij zien wel. De passing werd beter, Mandy kreeg de bal op het net aangespeeld, waardoor ze het spel goed kon verdelen. De servicedruk werd hoger, ja we hadden Voorwaarts in de tang. In deze set werd Sabine ingezet voor haar eerste wedstrijd op eerste klasse niveau. Sabine viel prima in! We wonnen deze set met sprekende cijfers, 25-18.

Zo die was binnen en dat geeft vertrouwen. Wij gingen de vierde set vol vertrouwen in. Helaas, we lieten het in het begin meteen liggen. Er werden onnodige fouten gemaakt, dit was echt niet nodig. Na een time out aangevraagd te hebben, probeerde ik de puntjes op de i te zetten. En dit werkte we speelden het laatste gedeelte weer vrij en met plezier. Echter was het te laat om de achterstand nog goed te maken. Wij verloren deze wedstrijd met 3-1. Jammer, want ook tegen deze tegenstander hadden we kansen.

Wij hopen dan ook dat Chantal en Ellen gauw weer kunnen aansluiten, zodat wij weer compleet zijn.

Aankomende zaterdag spelen wij tegen ons dames 3. Dit zal een hele zware klus worden, ik heb geen idee hoe dit zal eindigen.

Een ding is zeker, de punten blijven in Eerbeek!!