Het seizoen schiet al behoorlijk op, want we hebben na de wedstrijd tegen Vocasa nog maar 2 wedstrijden te gaan. Twee wedstrijden die er nog behoorlijk toe doen, dus dat wordt nog een spannende afsluiting. De uitwedstrijd tegen Vocasa wonnen we met 4-0, de thuiswedstrijd ging iets minder constant en werd met 3-2 gewonnen.

De wedstrijd voor ons was behoorlijk op tijd klaar en Vocasa was al aan het wachten terwijl wij nog in de kleedkamer zaten. Het resultaat, zij stonden al aan ‘onze’ kant toen we de zaal in kwamen. Nou bleek uiteindelijk de verkeerde kant de winnende kant te zijn, want alle sets werden aan de verkeerde kant gewonnen. Voordat we begonnen met inspelen gingen we nog met alle aanwezigen op de foto met Isa, het dochtertje van Johan. Na de lunch van een paar weken geleden hebben we er een fan bij en ze wilde dit graag op foto vastleggen, maar vond het stiekem toch wel een beetje spannend. We speelden de wedstrijd zonder Joyce die helaas niet vrij kon krijgen van haar werk, en ook Ielze en Marlon bekeken de wedstrijd vanaf de bank. Gelukkig konden Mandy en Chantal vandaag met ons meedoen.

We begonnen de 1e set niet slecht, maar Vocasa begon beter. Tot 15-12 keken we tegen een paar punten achterstand aan. Op dat moment werd Mandy er ingewisseld om te gaan serveren en dat ging heel goed, we kwamen namelijk op 15-15 weer op gelijke hoogte te staan en vanaf dat moment begonnen we ook weer beter te spelen. Vocasa maakte er nog 16-15 van, maar mede door een goede serviceserie van Yneke zorgden we er voor dat Vocasa geen punt meer scoorde. Wij wonnen de eerste set met 25-16.

Na afloop van de eerste set was de conclusie duidelijk: je moet een lange adem hebben tegen Vocasa en veel servicedruk wegleggen. Vooral dat laatste was in de 2e set een stuk minder dan in de eerste, het lukte alleen Jasmijn om meer dan een punt te scoren met haar service. Tot 11-10 ging het nog wel gelijk op, maar in de volgende serviceserie van Vocasa wisten we de pass niet goed te brengen wanneer de pass wel goed kwam maakten we het aan het net niet af. Een achterstand van 19-10 was het resultaat en dit haalden we niet meer bij. De 2e set ging met 25-16 verloren.

De 3e set speelde we weer aan de goede verkeerde kant. We speelden deze set weer een stuk constanter. We maakten een stuk minder fouten en de servicedruk was weer terug. Door 2 mooie series van Melissa en Jasmijn en goed aanvallend en verdedigend werk kwamen we op een riante 18-8 voorsprong te staan. Ook het winnen van een heeeele lange rally, die minstens 3 kwartier duurde (zo voelde het in ieder geval), waren we nog gemotiveerder om over Vocasa heen te lopen. We waren blij dat zij op dat moment een spelerswissel aanvroegen, want toen konden wij mooi even op adem komen. Aan het eind van de set maakten we nog wel wat onnodige fouten, maar de voorsprong was groot genoeg zodat dit geen probleem was. We wonnen de 3e set met 25-18.

Een 3-1 winst zou heel mooi zijn geweest, zeker met de verwachting dat Trivos tegen VCV waarschijnlijk wel met 4-0 zou winnen. Helaas zat een 3-1 winst er niet in. De 4e set speelden we weer aan de verliezende kant. Aan het begin van de set leek het nog wel de winnende kant te zijn, we bouwden namelijk op de service van Anneke een voorsprong op van 5-1. Vocasa ontving in het begin van de set nog een gele kaart van de scheidsrechter, omdat niet de juiste personen de scheidsrechter(s) vertelden dat ze het niet met ze eens waren. De voorsprong die we hadden opgebouwd hielden we even vast, maar vervolgens kregen we de service van Vocasa niet onder controle en we begonnen rommelig te spelen. De voorsprong verdween en werd een achterstand van 10-8. De rest van de set bleven we achter de feiten aanlopen en Vocasa won met 25-16.

De 5e set mochten wij beginnen met serveren aan de verliezende kant. We eindigden dus na de kantwissel aan de winnende kant, en dat bleek ook in deze set te kloppen. We begonnen met een 3-0 voorsprong wat helaas weer een 4-3 achterstand werd. Op 8-6 wisselden we van kant. Vervolgens bleven we goed en constant spelen waardoor we de 5e set met 15-11 wisten te winnen en hierdoor de wedstrijd met 3-2.

Doordat Trivos met 4-0 won van VCV is de achterstand verkleind, we liepen wel uit op DVO die met 4-0 van Pegasus verloor. De laatste 2 wedstrijden spelen we tegen Trivos en DVO, dus we hebben het nog volledig zelf in handen. We beginnen zaterdag om 18.30 uur in Wijchen tegen Trivos. Er zal een hoop Trivos publiek aanwezig zijn en hopen dan ook op een goed gevulde Eerbeekse tribune.