Spiker dames 5 – Spiker dames 3

Zaterdag 24 november speelden wij de uitwedstrijd tegen dames 5 in de Bhoele.

Voor de wedstrijd hadden wij afgesproken dat wij zouden proberen moeilijk te serveren zodat dames 5 niet in hun spel konden komen. Ook moesten wij scherp zijn bij de tactische ballen die zij spelen.

De eerste set ging in het begin vrij gelijk op doch door enkele goede service series konden wij uitlopen. Door onze passing goed te verzorgen konden wij ook lekker aanvallen waarbij goed gevarieerd werd. Deze set wonnen werd dan ook een 13-25 overwinning voor dames 3. Tijdens de set wisseling werd nog even goed gewezen op onze vorige wedstrijd tegen Heeten toen wij na de eerste set met 25-9 gewonnen te hebben de tweede verloren met 27-25.
Echter vanaf het begin van de tweede set waren wij goed geconcentreerd en speelden weer heel constant mede door onze goede service. Deze set werd ook gewonnen met 14-25..
De derde set liep het bij dames 5 niet in de passing op onze service en dit werd dan ook een walk-over. De eindstand was 6-25.
De vierde set liet dames 5 zien dat zij toch heel graag een setje wilden pakken van ons en zij konden dan ook een voorsprong nemen. Wij lieten ons echter niet gek maken en knokten ons terug wat uiteindelijk resulteerde in een 16-25 setwinst en een 4-0 overwinning voor dames 3.

Door deze overwinning konden wij weer 5 punten aan ons totaal voegen.

Komende zaterdag spelen wij zelf geen wedstrijd maar speelt dames 5 in de Bhoele tegen Voorwaarts dames 5. Dit Voorwaarts team is ook onze volgende tegenstander waar wij op donderdag 6 december om 19.30 uur in Twello tegen spelen. Voor ons een mooie gelegenheid om deze tegenstander te bekijken en tegelijk dames 5 aan te moedigen.

Dames 2 toont veerkracht maar komt tekort tegen Dames 1

Afgelopen zaterdag stond wederom de wedstrijd tegen Dames 1 op het programma. 3 weken geleden waren we nog kansloos, dit keer wilden we onze huid duur verkopen en er een echte wedstrijd van maken.

Zoals we ook elke keer in onze yell aangeven, wilden we ook gaan spelen: “gewoon doen”, zonder handrem en het de tegenstander zo lastig mogelijk maken. Te beginnen bij de opslag maar ook wanneer een set up wellicht niet helemaal optimaal lag wel de druk er op houden. Dit lukt de eerste 2 sets erg goed! Met goede service series van Simone wisten we in de buurt te blijven bij Dames 1. Aan het einde moesten we een klein gat laten maar met 25-20 in de eerste set hebben we laten zien dat we wel degelijk kunnen volleyballen.

Met ontzettend veel enthousiasme, wilskracht en vechtersmentaliteit begonnen we aan de tweede set. Brutaal pakten we weer een voorsprong. Deze konden we vasthouden tot een 19-15 voorsprong. Met een discutabel punt voor Dames 1, wel of geen touche, en een bal in het veld waren we even de weg kwijt. Zodra je Dames 1, 1 vinger geeft pakken ze gelijk je hele hand, en weg was de set. Met 25-21 stonden we 2-0 achter.

Het enthousiasme bleef. Ook in set 3 en 4. We werden al wat vermoeider. Maar Inge bleef doorgaan waar ze mee bezig was, en dat was scoren! De tweede bal bleef ze doorspelen en het had vaakeen positief effect. Samantha pakte het in set 3 ook geweldig op. Bleef ook op de lastig ballen slaan en had een behoorlijke service druk. Helaas liepen we deze set de hele set achter de feiten aan en kon je zien dat de vermoeidheid een rol ging spelen. Zoveel energie gegeven in de eerste 2 sets. Met 25-15 ging deze set dan ook ruim verloren.

De 4de set liepen we al snel tegen een achterstand aan. Door een mooie service serie van wederom Simone kwamen we terug in de set en stond het zelfs 16-16. Toen verslapten we weer iets. Wat al eerder bleek was nu ook weer het geval. Dames 1 profiteert daar direct van! Met 25-18 ging ook de laatste set verloren.

Toch een compliment voor de dames. Afgelopen zaterdag hebben we kunnen zien dat het er in zit. De vorige wedstrijd tegen Dames 1, 3 weken geleden, zijn we maar 1 keer boven de 15 gekomen en nu geen 1 set onder 15! Als we dit enthousiasme, deze vechtersmentaliteit en het lef van deze wedstrijd de komende wedstrijden ook laten zien, weet ik zeker dat de punten ook weer snel zullen volgen!

Nu een weekje rust en dan op 8 december om 16.00 uur een lastige uit wedstrijd tegen BSV D1! Zullen we dan de punten weten mee te nemen? Komt dat zien!

Wedstrijdverslag zaterdag 17 november

Zaterdag ochtend zaten we in de auto naar onze verste bestemming Raalte.

Na een paar omwegen zijn we bij de sporthal aangekomen. De wedstrijd begon goed we wonnen de eerste set met 25-19, het was nu 1-0 voor ons.
De tweede set ging wat moeilijker, we zakten in na een time-out van trainer/coach Erik pakten we het weer goed op en wonnen we met 25-23, gelukkig werd het toch 2-0.
In de derde set probeerden we er 3-0 van te maken, we gingen er met zijn allen tegenaan we werkten goed samen en we wonnen daarom dik met 25-11. We hadden al gewonnen maar gingen nog voor de 4-0.
De laatste set ging heel goed het ging heel goed, we wonnen ook die set met 25-14.

We hebben de wedstrijd gewonnen en hebben weer 5 punten binnengehaald. OP naar de volgende wedstrijd in Deventer tegen DeVolCo’88 MC 3.