WSV dames 2 – Spiker dames 3

Zaterdag 26 februari stond de uitwedstrijd van dames 3 tegen WSV op het programma. Dit was de wedstrijd tussen de nummers 2 en 1 van onze klasse, hetgeen dus een spannende strijd zou kunnen worden.

Voor dames 3 was dit de derde wedstrijd tegen een nummer 2 van onze klasse. Eerst werd met 4-0 gewonnen bij de toenmalige nummer 2 Primavo 2 en vorige week wonnen wij met 3-1 van de nummer 2 op dat moment, Devolco 6.
Nu dus tegen de nummer 2 van dat moment, WSV 2.

De eerste set ging gelijk op tussen beide teams, waarbij WSV iets beter speelde dan ons.
Toch bleef het tot het laatst spannend, maar pakte WSV de setwinst met 25-22.
De tweede set verslapten wij een beetje, maar WSV bleef sterk spelen en pakte vooral verdedigend veel ballen. Vooral de midden aanval van hen bleef scoren waardoor wij uiteindelijk ook deze set met 25-18 verloren.
Tijdens de setwissel werd aangegeven dat er nog niets verloren was en dat wij gewoon ons eigen spel moesten gaan spelen met goede passing en gevarieerd aanvalsspel. Dit deden wij goed maar toch bleef het lange tijd weer gelijk opgaan. Aan het eind van de set konden wij toch het gaatje slaan en dus wonnen wij deze set met 25-22.
De vierde set liep het bij ons een stuk beter en zakte WSV wat weg. Door onze goede service konden wij bij WSV weglopen en wonnen deze set met 25-18.
Er moest dus een vijfde en beslissende set worden gespeeld. Deze set bleef tot het einde toe spannend maar helaas moesten wij deze set met 15-13 aan WSV laten.

Zoals U kunt lezen deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en na 5 sets was er maar een verschil van 2 punten.

Als team hebben wij laten zien dat wij terug kunnen knokken en dat wij toch weer 2 belangrijke punten hebben meegenomen bij één van onze concurrenten. WSV was ook blij met de puntendeling en gaven aan dat dit de leukste en sportiefste wedstrijd was die zij dit seizoen hadden gespeeld. Na afloop hadden zij dan ook een teamschaal voor ons team. Daar een aantal van ons team al naar huis waren hebben de vijf die er nog waren samen met de coach heerlijk gesmikkeld van deze leuke en sportieve geste van onze tegenstander.

WSV dames 1 – Spiker dames 1

Afgelopen zaterdag speelde dames 1 uit tegen WSV. De thuiswedstrijd werd redelijk eenvoudig gewonnen met 4-0, maar we hadden al wel gezien dat WSV thuis meer punten pakt dan uit.
We hadden van andere teams die tegen WSV hadden gespeeld gehoord dat er een partijdige scheidsrechter zou zijn. Nou viel dat eigenlijk wel mee, hij zag dingen soms gewoon anders dan dat ze waren. En dat was niet alleen in ons nadeel, want regelmatig zag hij de dingen verkeerd in ons voordeel. Helaas is Saskia nog niet fit genoeg om mee te kunnen doen, maar wel was Michelle weer bereid om met ons mee te gaan en ze viel weer geweldig in!

We begonnen enthousiast een de wedstrijd en het ging redelijk gelijk op. Door een goede serviceserie van WSV wisten ze een voorsprong op te bouwen die ze niet meer uit handen gaven. Doordat onze pass niet lekker liep in de eerste set kregen de aanvallers ook niet al teveel mogelijkheden om te scoren. De set ging verloren met 25-18.

De 2e set begonnen we met de wetenschap dat we minder eigen fouten moesten maken, want dan zouden we WSV moeten kunnen pakken. De pass liep in deze set een stuk beter en we wisten ook al snel een voorsprong op te bouwen. Helaas was er toen weer de sterke service van WSV die we niet onder controle konden krijgen en wanneer we deze wel onder controle kregen maakten we
onnodige fouten waardoor we deze set helaas ook aan WSV moesten laten. Het werd 26-24.

De wedstrijd was nog niet voorbij, we konden nog met 3-2 winnen. Met die alles of niets instelling begonnen we de 3e set heel goed. De pass liep zoals die zou moeten gaan wat er voor zorgde dat de aanvallers zo goed als alle ballen die ze kregen konden scoren. Nou wil ik niemand tekort doen, maar Anneke liep de ballen er op midden heerlijk in te rammen! We wonnen de 3 e set met 25-14.

In de 4e set begon Esther met een geweldige serviceserie waardoor we op ongeveer 8-0 voorsprong kwamen. De service van WSV kregen we snel onder controle, waarna Yneke verder ging met nog een goede serviceserie. Ook daarna waren wij al snel weer aan service en wist Mandy, die overigens ook goed inviel op de middenpositie, er voor te zorgen dat we op 20-3 voor kwamen te staan. Deze voorsprong hebben we ook niet meer uit handen gegeven en we wonnen deze set met de duidelijke stand 25-7.

We moesten het goede gevoel van de 3e en 4e set vasthouden, maar omdat we in de 4e set niet veel meer hadden gedaan dan serveren waren we ook niet echt in een lekker ritme gekomen. Wij waren als eerste bij de 8 in de 5e set en vaak win je deze dan ook. Helaas maakten we in de 2e helft van de 5e set teveel eigen fouten waardoor we de winst van de 5e set aan WSV moesten laten met 15-13.

Volgende week zaterdag spelen we om 17.30 uur uit tegen Salvora in Raalte. Hopelijk weten we dan weer ons niveau van 2012 te halen, iets wat in 2013 helaas nog niet helemaal gelukt is.

Verliezen en winnen in 1 week!

Afgelopen week stonden er voor dames 2, 2 wedstrijden op het programma. Zaterdag 19 januari mochten we eerst aantreden tegen de meiden van Alterno. Dit team hadden we vlak voor kerst ook al getroffen, toen wisten we er een spannend duel van te maken welke helaas met 3-2 verloren ging. We wisten dat de dames in vorm waren, getuige het resultaat tegen Dames 1.

Al snel keken we tegen een achterstand aan in de eerste set. Dit gebeurd ons vaker, hierdoor lopen we een eerste set vaak achter de feiten aan. Door 6 passfoutjes bleef het gat van 6 punten de hele set bestaan. Met 25-19 ging de eerste set verloren.

De 2de set tappen we vaak uit een ander vaatje. Dat was ook dit keer het geval. We hadden al snel een kleine voorsprong te pakken en wisten dit in de 20 punten vast te houden. Met 23-21 op het bord hoopten we op het setje. Helaas pakte het anders uit. Met 27-25 ging deze set toch nog verloren. Een grote deceptie voor het hele team! Helaas kwamen we deze klap niet te boven en ook de 3de en de 4de set gingen verloren.

Maandag eerst een goed gesprek gehad en daarna een goede training weten neer te zetten. Op naar donderdag 24 januari. Op deze vroege avond moesten wij aantreden tegen Keizersprong. Zij staan laatste en wij waren er op gebrand om afstand te nemen van de onderste 2 plekken. We begonnen dan ook scherp en fanatiek aan de wedstrijd. Alhoewel passing moeizaam was wist Simone goed te variëren met het aanspelen van haar aanvalsters. Hierdoor hadden we de hele set de overhand en met 25-13 was de eerste set dan ook heel terecht voor ons.

Scherp blijven en ook de onverwachte ballen verwachten was het devies voor de 2de set. Helaas lukte dit niet helemaal. Keizersprong wist een voorsprong te pakken. Wij hadden even geen antwoord op hun service en een gat van 5 punten was een feit. Myrthe kwam Ellen aflossen en leverde een prima pot af! Nogmaals bedankt! Het gat bleef tot 13-18 echter bestaan. Toen kwam Maaike aan service. De tegenpartij nam 2 time outs maar het mocht niet baten, Maaike bleef door serveren naar 24-18! We lieten de tegenstander nog 3 puntjes pakken maar met 25-21 was ook de tweede set voor ons!!

Op naar de 3de set! De set waarin wij eindelijk weer een overwinning veilig konden stellen. Helaas werd het spel iets minder. We waren vooral tegen onszelf aan het ballen. Het werd wat onrustiger. Alsof we iets meer last kregen van zenuwen. Veel eigen fouten en weinig scorende aanvallen leverden een moeizame set af. Ellen kwam Michelle vervangen maar dat mocht deze set niet baten. We kwamen nog even terug tot op 1 punt maar uiteindelijk ging de set toch met 19-25 verloren.

Dan de 4de set maar pakken. Zorgen dat we Keizersprong al snel op een achterstand konden zetten zodat ze niet in de winning mood zouden komen. Dat lukt! Met 9-4 was er al een klein gat geslagen. Af en toe lieten we de tegenstander tot op 3 punten komen maar we bleven een gat houden! Aan het eind van de set wisten we dit nog iets te vergroten en met 25-19 was deze set voor ons! 3-1 WINST! Super! Afgelopen zaterdag was het moraal even weg maar dit geeft zeker een boost! TROTS op de dames dat ze blijven knokken! Dit smaakt naar meer en daar gaan we zeker een gevolg aan geven! Op naar de volgende pot!

Spiker dames 1 – Keizersprong dames 1

De eerste thuiswedstrijd van 2013 stond voor dames 1 afgelopen zaterdag op het programma.

We hadden goed getraind dus begonnen vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen Keizersprong. De uitwedstrijd werd vrij eenvoudig met 4-0 gewonnen, maar dat dat niet alles zegt hadden we vrijdag tegen Alterno al wel bewezen….. Keizersprong staat laatste op de ranglijst, dus we waren het eigenlijk wel aan onze stand verplicht om te winnen en dat deden we ook. We speelden weer ons eigen vertrouwde spelletje en wonnen de wedstrijd met 4-0.

De hele wedstrijd speelden we een degelijk spelletje. We maakten weinig servicefouten en onze pass liep goed. Aanvallend hadden we wat meer kunnen scoren, maar we wisten Keizersprong goed onder druk te houden. Tot de 8 wisten ze elke set wel bij te blijven, voornamelijk door onze eigen onnodige fouten, maar daarna speelden wij een stuk sterker en wonnen alle 4 de sets relatief eenvoudig met 25-15, 25-14, 25-14 en 25-13.

Zaterdag de 26e spelen we om 18.00 uur uit in Apeldoorn tegen WSV. De thuiswedstrijd werd met 4-0 gewonnen, maar WSV is de laatste paar wedstrijden op dreef dus we zullen hard ons best moeten gaan doen om een zelfde resultaat neer te gaan zetten.