H1 verslaat Alterno in matte wedstrijd

In afwezigheid van Arko en Tim, en met een aantal half-fitte spelers begon H1 de wedstrijd tegen Alterno 2. Het is altijd afwachten welke spelers je tegenover je krijgt als je tegen Alterno speelt. En zo bleek ook deze keer. Veel nieuwe gezichten ten opzichte van de heenwedstrijd, die overigens met 0-4 naar Spiker ging. De Alternocoach koos voor een ervaren opstelling om zo meer punten te halen dan voor de winterstop.

De tribune zat mooi vol, en de hoop was er op een mooie en spectaculaire wedstrijd. Die kwam er helaas niet. Spiker had de service goed op orde, en dat zorgde voor veel onrust aan de andere kant van het net. Alterno maakte erg veel fouten, wat leidde tot een makkelijke winstpartij.

De eerste set was dan ook zo voorbij: 25-19.

In de 2e set was H1 de concentratie volledig kwijt. Alterno ging ook moeilijker serveren. Dat zorgde er voor dat deze set erg snel was beslist. 1-1 dus.

Zaak voor H1 om de boel weer op scherp te krijgen, en dat lukte. De pass was stabiel en het midden scoorde veelvuldig. Alterno probeerde van alles. In de 4e set wisselde de coach zelfs zijn hele team. Dat hielp niet. Met gemak werden set 3 en 4 binnengehaald. Begin set 4 had de scheidsrechter het even lastig, wat leidde tot veel boosheid bij onze tegenstander. Maar met een eindstand van 25-13 lijkt dat niet het verschil gemaakt te hebben.

Conclusie: 4 mooie punten en stevig op de 4e plaats. Hopelijk komt het publiek de volgende thuiswedstrijd terug om ons in een betere wedstrijd nog eens te bekijken!

[nggallery id=48]

JC1 wint 2 wedstrijden achter elkaar!

Spiker JC1 heeft de smaak van de winst te pakken. De jongens hebben de afgelopen 2 wedstrijden gewonnen.

Op zaterdag 16 februari speelde het team tegen C1000 van Andel-Ormi JC1. In de eerste helft van de competitie verloor JC1 beide wedstrijden van dit team. Spiker JC1 begon de wedstrijd goed. De pass liep goed, set ups werden goed hoog gespeeld en er werd ook goed aangevallen. Opslagen waren prima, zowel onderhands als bovenhands. Na de winst in de 1e set ( 25-12) gingen de jongens steeds beter en enthousiaster spelen en daardoor wonnen ze ook de 2e set ( 25- 17). In de 3e set kregen de jongens meer tegenstand en moesten ze hard werken voor de punten, gelukkig wonnen de jongens ook deze 3e set( 25-23) waardoor de winst al binnen was. Er werd al een klein feestje gevierd en nu was het zaak om ook de 4e set te winnen want dan waren er 5 dikke punten binnen. Spiker JC1 werkte hard en wonnen de 4e set ( 25-16) verdiend!

Op zaterdag 23 februari was Dynamo JC1 de tegenstander. Uit verloor Spiker JC1 met 4-0 van dit Dynamo team dus er moest revanche genomen worden. En dat deden de jongens van Spiker. Het team speelde super goed vandaag, er werd goed in drieën gespeeld en de rally’s waren lang. De jongens volgden de bal en namen ballen van elkaar over als het nodig was. Ook moedigden de jongens elkaar aan en werden de punten gevierd door met elkaar te juichen! Spiker JC1 wonnen de 1e, 2e en 3e set met de volgende setstanden, 25-23, 25-22, 25-19 Helaas wonnen de jongens de 4e set niet maar de eindstand was 3-1 voor Spiker JC1!

Een super prestatie en dat belooft wat voor de toekomst!!