Spiker dames 1 – Heeten dames 1

Daar was ie dan, een van de belangrijkste wedstrijden van dit seizoen. Op de verjaardag van Tom en voor een tribune die meer dan vol zat speelde dames 1 tegen de nummer 2 van de competitie, Heeten Sportief. Van tevoren was iedereen een beetje nerveus, maar we hadden er voornamelijk super veel zin in. Een overwinning zou de kans op het kampioenschap enorm vergroten. Dankzij het publiek wat erg enthousiast aan het aanmoedigen was, maar natuurlijk ook dankzij ons eigen spel wonnen we boven verwachting met 4-0 van Heeten.

Tijdens het inslaan stond Heeten lekker aan te vallen, maar toen hadden we ons blok er natuurlijk nog niet voor staan. We wisten wat ons te doen stond, zorgen dat de pass bij Heeten niet goed bij de spelverdeelster zou aankomen en zorgen dat het blok en de verdediging goed staat (dat is overigens niet alleen tegen Heeten handig om te doen….). Voornamelijk dat eerste lukte enorm goed in de 1 e set. Veel meer dan Anneke een compliment geven voor haar serviceserie van een puntje of 20 kan ik over deze set niet kwijt. We wonnen deze set verbazingwekkend makkelijk met 25-5.

Heeten staat natuurlijk niet voor niets 2e, dus dat we nog wat tegenstand zouden krijgen dat zat er wel in. In de 2e set was dit dan ook het geval. In deze set maakte Heeten zelf een stuk minder fouten en ze kregen ook meer grip op onze service. Daarnaast hadden wij wat meer moeite met de service van Heeten waardoor het lang gelijk op ging. De wissel die tijdens BSV goed uitpakte werd ook deze wedstrijd een paar keer uitgevoerd. Mandy kwam in het spel voor Ielze, waardoor we met Esther op de diagonaal weer 3 aanvallers aan het net hadden staan. Ook in deze wedstrijd pakte deze wissel goed uit. We wonnen de 2e set met 25-20.

Met de eerste 2 sets in the pocket waren we in ieder geval zeker van het behoud van de 1 e plaats, maar we wilden natuurlijk meer! In de derde set kregen wij de service van Heeten gelukkig weer onder controle, daarnaast maakten zij ook behoorlijk veel servicefouten. Sharon haalde de ballen in het achterveld vliegensvlug van de grond en uit de lucht, wij weten wel waarom maar gaan dit geheim natuurlijk niet verklappen! Aan het net liep het ook lekker, doordat de pass goed lag kon Esther goed afwisselen in haar set-ups en hier werd door de aanvallers dankbaar gebruik van gemaakt. De derde set wonnen we met 25-12.

De 4e set ook winnen zou wel echt de kers op de taart zijn. We zouden dan 8 punten voor komen te staan op Heeten. De vierde set had veel weg van de tweede. Het ging behoorlijk gelijk op, met aan beide kanten een aantal serviceseries. Aan het eind van de set wisten we een gaatje te slaan die we niet meer uit handen gaven. De laatste bal van de wedstrijd werd gescoord door Esther die maar weer even heeft laten zien dat ze naast goed spelverdelen ook goed kan aanvallen.

We zijn erg blij met deze overwinning en ook met het aantal supporters op de tribune. Nogmaals enorm bedankt voor jullie support!! Wanneer we aanstaande zaterdag 3 punten pakken tegen Dynamo dan zijn we zeker van het kampioenschap. Het lijkt ons dan ook heel fijn wanneer het publiek van vandaag ook volgende week weer aanwezig is. We spelen om 19.00 uur in de Bhoele.

SPIKER DAMES 3 KAMPIOEN

Dinsdag 26 maart speelde dames 3 de uitwedstrijd tegen Hevo dames 3 in Heino.

Dames 3 had als opdracht om 1 set te winnen om het kampioenschap te kunnen vieren, promotie naar de 2e klasse was immers al een feit.

Om 18.00 uur vertrokken wij met enkele supporters naar Heino. Daar aangekomen bleek dat wij niet in de sporthal maar in de spelzaal moesten spelen.

De eerste set werd er goed en geconcentreerd gespeeld waarbij met name onze service weer goed liep. Hevo kon hier geen controle op krijgen en wij liepen snel uit. Mede door de aanmoedigingen met onder andere toeters van onze supporters kregen wij vleugels en wonnen deze set ruim met 25-13, waarna er in het veld al een feestje werd gevierd, want het kampioenschap was binnen. Na een dansje met het team was het weer tijd om de concentratie op te pakken voor de volgende set.

Helaas was bij ons de concentratie weg en werd er slordig gespeeld. Terecht werd deze set gewonnen met 25-15 door Hevo.

De derde set ging in het begin hetzelfde als de tweede set waardoor Hevo uit kon lopen en zelfs op 24-18 kwam. Door een goede service serie van Tess kwamen wij terug tot 24-25 en kregen dus setpoint. Door enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter werd deze set echter onterecht verloren met 27-25.

De vierde set was een gelijkopgaande strijd waarbij Hevo aan het eind met 25-22 aan het langste eind trok.

Nadat wij de felicitaties van de tegenstander hadden ontvangen kregen wij uit handen van Marietje Bielleman de kampioens plaquette van de Nevobo overhandigd. Hierna gingen de aanwezige speelsters van het team nog op de foto met het door de shirtsponsor gemaakte spandoek.

Helaas konden een drietal speelsters niet aanwezig zijn bij deze wedstrijd in verband studie, zodat wij het feestje om het behaalde kampioenschap nog niet hebben gevierd. Ook de kampioensfoto van het hele team zal dus nog worden gemaakt.

Op zaterdag 6 april spelen wij onze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen om 19.00 uur tegen Voorwaarts. Na deze wedstrijd gaan wij als team ons kampioensfeest vieren in de Bhoele, hopelijk samen met dames 1. Wij willen hierbij al onze supporters uitnodigen bij deze wedstrijd.

Meiden als coach ben ik supertrots op jullie prestatie. Jullie hebben dit bereikt door hard te trainen, er altijd te zijn en omdat jullie een hecht team zijn.

BSV dames 1 – Spiker dames 1

Zaterdag speelden we de uitwedstrijd in Beekbergen tegen BSV dames 1. Omdat zowel dames 2 als dames 3 niet hoefden te spelen konden Michelle en Marynthe met ons mee. Met 12 man sterk begonnen we de wedstrijd tegen BSV. Om de koppositie vast te houden en eventueel te verstevigen waren we van plan met 4-0 te winnen, maar BSV speelde sterk en pakte een setje van ons af. Het
werd 3-1 in ons voordeel.

In de eerste set bouwden we dankzij een lange serviceserie een lekkere voorsprong op. Onze pass liep goed, maar aanvallend wisten we het niet altijd af te maken. BSV bleef goed spelen en maakte weinig fouten waardoor we het lastig hadden om de voorsprong af te maken. Aan het eind van de set kwamen ze nog behoorlijk dichtbij, maar wij wonnen de eerste set met 25-23.

Als we in de afgelopen wedstrijden een set verloren, dan was dat bijna altijd de eerste set. Die hadden we deze keer gewonnen, dus lekker doorgaan waar we mee waren begonnen. Helaas liep het niet helemaal zoals gepland in de 2e set. We maakten veel onnodige fouten en BSV wist voornamelijk via het midden een paar mooie ballen te scoren. We liepen de hele set achter de feiten aan en BSV
won deze set terecht met 25-22.

Een 3-1 was zeker nog mogelijk, dus vol goede moed begonnen we aan de derde set. In deze set speelden we sterk. En naast de pass liep ook de aanval als een trein. We wonnen de 3 e set met 25-16.

Het lukte ons niet het goede spel van de 3e set vast te houden in de 4e set. We keken al snel tegen een achterstand van ongeveer 3 punten aan, en het leek er op dat we deze niet meer in gingen halen. Aan het eind van de set kwam Mandy voor Joyce in het veld voor de service, waardoor we met Esther op de diagonaal weer 3 aanvallers aan het net hadden staan. Dit pakte goed uit! We keken
aan het einde van de set nog steeds tegen een aantal punten achterstand aan, maar dankzij een geweldige serviceserie van Esther wonnen we de 4e set toch nog met 25-22.

We waren erg opgelucht dat we de wedstrijd gewonnen hadden met 3-1, want het zag er in de 4e set naar uit dat het een 5-setter zou gaan worden. Helemaal blij waren we toen we zagen dat Alterno dames 6 met 3-2 van Heeten Sportief had gewonnen. We staan hierdoor 3 punten los van de nummer 2.

Aanstaande zaterdag spelen we een hele belangrijke thuiswedstrijd. We spelen namelijk tegen Heeten Sportief, de huidige nummer 2. Wanneer we deze wedstrijd weten te winnen dan komt het kampioenschap erg dichtbij. We kunnen zaterdag dus alle support gebruiken. We spelen om 15.30, graag tot dan!