Dames 2 moet 2 P/D wedstrijden spelen om in de 1e klasse te blijven.

Spiker Dames 2 – Auto v.Oort/R. 2: Zaterdag 27 april om 13.30 uur in de Bhoele.

Devolco’88  4 – Spiker Dames 2: Woensdag 1 mei om 20.00 uur in de Scheg in Deventer.

Kom dus allemaal a.s. zaterdag om 13.30 uur naar de Bhoele en steun ons Dames 2  ! ! !

Ook in Deventer kunnen ze onze steun goed gebruiken !

Svs – Spiker dames 1

Zaterdag speelden we de laatste wedstrijd van het seizoen in Schalkhaar tegen SVS dames 2. De thuiswedstrijd wisten we met 4-0 te winnen. Voor de stand maakte het niets meer uit, maar ook deze wedstrijd wilden we graag winnen. We moesten er in ieder geval 2 winnen om de Spikercup veilig te stellen. Het was geen briljante wedstrijd, waarschijnlijk ook omdat het gevoel van het moeten er niet meer was, maar we wonnen wel met 4-0.

De eerste set begonnen we rommelig. De pass ging niet helemaal zoals die zou moeten, de set-ups lagen niet zo lekker als normaal en ook aanvallend wisten we het niet af te maken. Onze service liep wel als een trein, waardoor we er wel voor zorgden dat SVS niet op voorsprong kwam te staan. Aan het eind van de set verhoogden we het tempo iets en maakten we minder fouten waardoor we de set met 25-19 wonnen.

In de 2e set begonnen we met een sterke serviceserie waardoor we met 8-1 voor kwamen te staan. Helaas hadden we daarna een enorme dip waardoor SVS weer bij kwam en de hele set bij bleef. Gelukkig trokken wij aan het langste eind, en de 2e set en de Spikercup waren een feit. We wonnen de set met 26-24.

Uiteraard mooi dat we de Spikercup hebben gewonnen, maar we wilden natuurlijk ook ons geweldige seizoen afsluiten met een overwinning. In de derde set leek bij ons alles te lukken en we wonnen deze set dan ook vrij eenvoudig met 25-10.

Het zag er in de vierde set naar uit dat we deze zouden gaan verliezen. We speelden net als in de 2e set rommelig en maakte veel onnodige fouten. We liepen tot de 20 achter de feiten aan. Mede dankzij een goede serviceserie aan het eind van de 4e set en een prachtig blok van Marlon wonnen we ook de vierde set. Deze wonnen we met 25-21.

Het seizoen is af, maar we gaan natuurlijk keihard trainen om volgend seizoen in de promotieklasse weer te gaan schitteren.

Kampioen Dames 3 wint ook laatste thuiswedstrijd

Afgelopen zaterdag speelde dames haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Voorwaarts uit Twello.

Ondanks het feit dat wij al kampioen waren wilden wij een goed resultaat neerzetten voor ons trouwe thuispubliek, wat weer massaal was opgekomen.

Helaas kon Jan ons niet coachen omdat hij de wedstrijd van dames 1 moest fluiten tegen Dynamo die tegelijk met onze wedstrijd werd gespeeld en waarin dames 1 kampioen kon worden. In Robert en Rick had Jan twee goede vervangers gevonden die wij dan ook willen bedanken voor het overnemen van het coachen.

De eerste set moesten wij denken wij nog wennen aan het coachen en deze set ging dan ook verloren.

Nadat dames 1 de eerste set had gewonnen en zij dus ook kampioen waren geworden werden aan de achterzijde van de speelvelden twee grote spandoeken opgehangen van zowel dames 1 als dames 3 met daarop de teamfoto’s en van alle speelsters en coach foto’s. Iedereen was zeer verrast door dit leuke gebaar en wij willen de vriend van Sharon van dames 1, Michael en Jan, maar ook alle ouders hiervoor bedanken.

Dit gaf ons vleugels want zowel de tweede, derde en vierde werden door ons gewonnen waardoor wij al onze thuiswedstrijden dit seizoen winnend hebben afgesloten.

Wij willen alle ouders en supporters bedanken voor alle support dit seizoen en gaan volgend seizoen in de 2e klasse proberen dit te evenaren.

Dit seizoen sluiten wij zaterdag 13 april af met de uitwedstrijd tegen SV Dynamo dames 11 in het Omnisport in Apeldoorn.

Spiker dames 1 kampioen!!!!

Het heeft 11 jaar geduurd maar zaterdag was het weer zo ver, dames 1 is KAMPIOEN!!! Ik wil graag alle vrienden en familie bedanken voor jullie support en het prachtige spandoek wat jullie voor ons hebben laten maken! Wat een leuke verrassing J Het was erg fijn om bij iedere thuiswedstrijd te mogen spelen voor een volle tribune vol enthousiast publiek. Ook wil ik Tommy van Bistro de Zaak bedanken voor het sponsoren van ons team, en het sponsoren van een behoorlijk aantal drankjes tijdens het kampioensfeestje! Het was een erg geslaagde avond, waarbij iedereen erg blij was met het kampioenschap, maar Anneke, Saskia en Yneke nog net iets meer omdat het voor hen de eerste keer was dat ze kampioen werden. Voordat dit feestje van start kon gaan, moesten we natuurlijk eerst nog een wedstrijd spelen. Om het kampioenschap zeker te stellen moesten we 1 set winnen van Dynamo dames 5.

Gedurende de week en de training waren we eigenlijk best wel zeker van het feit dat we zaterdag tegen Dynamo kampioen zouden worden. We hadden tot dan toe thuis nog maar 1 set verloren, dus 1 set winnen zou toch wel moeten gaan lukken. Anneke en Ielze hebben hard gewerkt om de kampioenschapsshirtjes te maken, en wat zien ze er mooi uit.. we are the champions!! Of zijn het nou champignons? Anyhow.. de voorbereidingen waren getroffen, we hoefden alleen nog maar even een set te winnen.

Tijdens het inspelen waren we stiekem een beetje onder de indruk van de aanvalskracht van Dynamo, maar zoals Tom terecht opmerkte… zoveel zegt het inslaan niet. We begonnen niet sterk aan de eerste set, al snel stonden we met 5-1 achter. Gelukkig wisten we al snel het tij te keren. We stonden enorm goed te serveren waardoor de spelverdeelster van Dynamo haar aanvallers niet goed kon bedienen. Ook het blok stond als een huis en we wisten het de aanvallers van Dynamo dan ook goed lastig te maken. De eerste set wonnen we met 25-12 en het kampioenschap was een feit!! Na een vreugdedansje en de felicitaties van Dynamo ging de wedstrijd verder.

Het winnen van de eerste set was natuurlijk helemaal geweldig, maar we gingen er nu ook voor om te zorgen dat we het hele seizoen thuis ongeslagen zouden blijven. Tot nu toe was het alleen Voorwaarts gelukt om een set in Eerbeek te winnen. Tom wisselde 3 speelsters en vol enthousiasme gingen we van start in de 2e set. We bleven sterk spelen en we gaven de voorsprong die we al snel hadden gemaakt niet meer uit handen. We serveerden goed, aanvallend wisselden we harde aanvallen af met gemene prikballen en ook het blok stond weer prima. Deze set wonnen we met 25-19.

Ook in de derde en vierde set wisselde Tom er weer lustig op los. Helaas voor Joyce ging ze in de 3 e set door haar knie waardoor ze de wedstrijd niet verder heeft kunnen spelen. Gelukkig ging het ’s avonds al een stukje beter en heeft ze wel goed mee kunnen feesten. We speelden in de derde en vierde set iets rommeliger dan nodig, maar ook deze sets wonnen we!! Dit geeft ook maar weer aan dat we echt een team zijn, en dat we in iedere opstelling sets kunnen winnen. Door de overwinning is ook de doelstelling om thuis niet te verliezen behaald. De setstanden waren 25-19 en 25-20.

Aanstaande zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd van dit seizoen, om 13.00 uur in Schalkhaar tegen SVS. Volgend jaar zien we jullie graag allemaal weer terug als we ons best gaan doen in de promotieklasse.

[nggallery id=56]

BSV te sterk voor Spiker D2

6 april stond al bij velen in de agenda geschreven. De laatste Bhoele dag van dit seizoen. De dag waarop Dames 1 kampioen kon worden en de dag waarop Dames 2 tegen BSV mocht aantreden. Dames 1 wist het kampioenschap binnen te halen. Tom en dames, ook namens ons, van harte gefeliciteerd met dit terecht kampioenschap! Op naar de Promotieklasse!

Voorafgaand aan deze wedstrijd moesten wij zelf, zoals gezegd, aantreden tegen de dames uit Beekbergen. Myrthe was weer bereid om met ons mee te doen. Inge was helaas niet beschikbaar, daarom trok Cynthia voor het geval dat, de wedstrijdkleren aan. Het begin van de wedstrijd was niet scherp aan onze kant. We begonnen te afwachtend en maakte teveel eigen fouten. Als snel stonden we 5 – 6 punten achter. Dit gat bleef de hele set bestaan. Waardoor de set met 25-20 ging verloren.

Waar we de 1e set slap begonnen, begonnen we de 2de juist erg scherp. Met een goede service serie van Simone aan het begin van de set en Laura aan het einde van de set wisten we 2 maal een gat te slaan. Hierdoor konden we de bezoeksters onder druk houden. Met 25-19 ging deze set naar ons toe. 1-1 de tussenstand.

Met de wetenschap dat Hevo, 1 setje had gepakt tegen Alterno wisten we dat wij er nog 2 moesten winnen om deze zaterdag al zeker te zijn van de PD. Helaas lukte ons dat niet meer. De laatste 2 sets wisten we geen vuist meer te maken. We kwamen er aanvallend niet meer uit. BSV wist veel te pakken en scoorde er lustig op los. Wij stonden voortdurend onder druk. Geen moment hebben we meer aanspraak gehad op een setwinst en met 25-12 en 25-11 liet BSV zien dat zij deze wedstrijd de sterkere waren.

Niet getreurd, Hevo is in ieder geval niks dichterbij gekomen en moet in de laatste 2 wedstrijden 9 punten weten te halen. Dit lijkt een bijna onmogelijke opgave voor de dames uit Heino. Ook hebben we zelf nog de kans om  Hevo definitief af te schudden. Dat kan aanstaande vrijdag om 21.15 uit tegen Dynamo.

Na de wedstrijd nog heerlijk gebakje gegeten op  het nieuwe levensjaar van Ellen, bloemen uitgereikt aan de vaste telsters en een heerlijk bierpakket en mooie kaart voor de trainer! Daarna Dames 1 aangemoedigd en leuk feestje gevierd in de Bhoele.  Het bleef nog lang onrustig in Eerbeek