Dames 1 wint eerste thuiswedstrijd

Nadat we vorige week knap van Alterno wonnen stond deze week de thuiswedstrijd tegen Hevo op het programma. Hevo had de eerste wedstrijd redelijk dik verloren van Voorwaarts en gedurende de wedstrijd werd duidelijk dat ook voor ons winst tegen Hevo er zeker in zat. In de derde set liep het wat minder maar we wonnen wel met 4-0.

De eerste twee sets leken qua spel redelijk op elkaar. We speelden een degelijk spelletje, legden veel druk bij Hevo neer met onze service en wisten aanvallend wat leuke ballen te scoren. Vooral dankzij onze service wisten we al snel een voorsprong op te bouwen die we niet meer uit handen gaven. We wonnen de eerste set met 25-17 en de tweede set met 25-18.

We begonnen de derde set een beetje rommelig. Doordat Hevo behoorlijk wat druk wist te leggen in de service hadden wij wat moeite met het brengen van de pass. Wanneer de pass wel werd gebracht wisten we het aanvallend niet af te maken en al snel stonden we 6-1 achter. Ook na een aantal wissels wisten we niet helemaal te brengen wat we moesten brengen en inmiddels stond Hevo al met 15-7 voor. Maar gelukkig voor ons was daar Jasmijn met een briljante serviceserie waardoor we weer op gelijke hoogte met Hevo kwamen te staan. Hier waren we natuurlijk erg blij mee en dit kwam ook ons spel ten goede. De servicepass liep beter en ook aanvallend gingen we weer scoren. We wonnen de set zelfs nog met 25-21, erg knap nadat we zo ver achter stonden.

In de vierde set wilden we nog even laten zien wat we waard zijn, en uiteraard wilden we ook de 4e set en daarmee ook de 5 punten in Eerbeek houden. Dit lukte goed! We speelden sterk, lieten zowel aanvallend als verdedigend mooie acties zien. Hevo bracht in deze set ook niet veel meer terug en met 25-14 wonnen we de 4e set en hiermee ook de wedstrijd met 4-0.

Volgend weekend hebben we geen wedstrijd. De week er na, op 12 oktober spelen we om 17.00 uur uit in Nijkerk tegen N.V.C.

 

Dames 1 gaat goed van start

Het leek een eeuwigheid te duren, maar daar was ie dan! De eerste wedstrijd van dames 1 in het seizoen 2013-2014. Dit jaar mogen we weer uitkomen in de promotieklasse. De eerste wedstrijd was op een vrijdagavond, in de Alternohal tegen Alterno dames 4. Dit team is vorig jaar gedegradeerd uit de 3e divisie dus we wisten dat we het niet makkelijk zouden gaan krijgen. Nou was onze laatste wedstrijd op vrijdagavond in de Alternohal een niet al te groot succes, dus we hadden wat dat betreft ook nog wat recht te zetten. En dat deden we! We wisten de wedstrijd te winnen met 3-1.

Tijdens het oefentoernooi begonnen we elke wedstrijd met een achterstand, we spraken af dat we dit in de competitie niet meer zouden doen, et voilà.. wat luisteren we toch weer goed.. we begonnen met een prima serviceserie. Vervolgens legde ook Alterno de druk er goed op met hun service, wat er voor zorgde dat we de hele set dicht bij elkaar bleven. Aanvallend scoorden we wat mooie ballen, maar we kunnen beter. We wonnen deze set met 25-23.

Vooral de verdediging was de hele wedstrijd erg sterk. We haalden ballen van de grond waar we zelf ook van stonden te kijken. Dit zorgde er voor dat Alterno niet aan 1 aanval genoeg had, andere dingen ging proberen en hierdoor ook meer fouten maakte. Vooral in de tweede set lag het aantal fouten bij Alterno hoger dan bij ons. We bleven goed serveren en goed verdedigen wat er voor zorgde dat we de 2e set met 25-18 wonnen.

We waren erg blij met de 2-0 voorsprong die we van tevoren eigenlijk niet hadden verwacht. We bleven hetzelfde spel spelen als tijdens de eerste twee sets, maar tijdens deze set lag onze pass iets minder waardoor we minder kansen kregen om punten te scoren. Het bleef tot aan het eind erg spannend, maar het was Alterno die aan het langste eind trok en de set won met 25-23.

Erg jammer dat we de derde set hadden verloren, maar niet bij de pakken neer gaan zitten. Met een 3-1 overwinning mogen we ook heel blij zijn! We begonnen heel sterk aan de vierde set. Ook in deze set haalden we verdedigend weer onmogelijke ballen van de grond, die we daarna ook scorend afmaakten. Op een gegeven moment stonden we met 20-10 voor en leek het er op dat deze set in the pocket was. Het werd door een goede service van Alterno nog wel behoorlijk spannend. Gelukkig pakten we de draad op tijd weer op en we wonnen de 4e set met 25-22 en hierdoor ook de wedstrijd met 3-1.

Onze volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd en is aanstaande zaterdag de 28e om 19.00 uur. We spelen dan tegen Hevo dames 1, een team wat ook gedegradeerd is uit de 3e divisie, maar waar we verder eigenlijk weinig van weten. We zouden het erg leuk vinden wanneer de tribunes weer net zo vol zitten met enthousiast publiek als vorig jaar.

Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO