Oh wat zijn we blij, we hebben er 4 punten bij

Onze een na laatste thuiswedstrijd van dit seizoen speelden we afgelopen zaterdag tegen Pegasus. We hebben thuis in de afgelopen 3 jaar nog maar 2 keer verloren, behoorlijk knap natuurlijk en dit wilden we graag zo houden. De uitwedstrijd tegen de lange dames van Pegasus was een spannende, we wonnen namelijk na een 2-0 achterstand met 3-2. Op de ranglijst doen we ook niet voor elkaar onder, dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden en die belofte maakten we ook waar. We speelden na een aantal weken een beetje in een dipje te hebben gezeten een heerlijke wedstrijd. Pegasus speelde ook goed en bood veel tegenstand, maar wij waren uiteindelijk net de sterkste en wonnen met 3-1.

Ook deze wedstrijd moesten we het nog doen zonder de geblesseerde Esther en Ilse. Gelukkig is Ielze weer zo goed als hersteld dus kon weer meedoen en nadat Joyce tijdens trainen weer door haar enkel was gegaan waren we bang voor een nieuw lid voor het kneuzenteam, maar gelukkig viel het mee en kon ze ook meedoen. Mieke maakte ook zaterdag het team weer compleet waardoor we eindelijk weer eens met 11 in plaats van 8 speelsters aan de wedstrijd begonnen.

Van de uitwedstrijd wisten we nog dat we veel last hadden van het lange blok en dat het belangrijk was moeilijk te serveren. Van het blok hadden we deze wedstrijd een stuk minder last en we wisten er ook slim gebruik van te maken.. blijkt dat irritante blok van Tom en Johan toch nog ergens goed voor te zijn ;-). De eerste set begonnen we enthousiast en constant. We maakten erg weinig fouten en doordat onze pass goed werd gebracht kon er op alle posities lekker worden aangevallen. We hebben de hele set een aantal punten voorsprong gehad. Op 18-16 kwam Pegasus nog wel een beetje in de buurt, maar vanaf dat moment bouwden we de voorsprong nog iets meer uit en we wonnen de eerste set met 25-20.

In de tweede set speelden we goed, maar Pegasus deed dit ook. Het ging de hele set behoorlijk gelijk op waarbij wij op het ene moment een puntje voorsprong hadden, maar Pegasus dit ook net zo makkelijk weer over pakte. Het is niet dat we minder speelden dan Pegasus, maar zij hadden net iets meer geluk aan het eind van de set en ze wonnen deze met 25-23.

We hadden de 2e set verloren, maar we waren wel heel tevreden over ons spel. Dus vol enthousiasme en geloof dat we deze wedstrijd zouden winnen begonnen we de 3e set. Na een mooie serie van Anneke stonden we met 6-1 voor. Deze voorsprong wisten we redelijk goed vast te houden door constant te blijven spelen en mooie aanvallen te laten zien. Op 21-17 werd Simone er in gewisseld voor haar service. Ze serveerde de wedstrijd net niet helemaal uit, maar zorgde er wel voor dat we meer punten voor kwamen te staan. Op 24-18 wist Pegasus nog een punt te scoren, maar daarna pakten wij het setpunt en we wonnen met 25-19.

Heerlijk natuurlijk zo’n 2-1 voorsprong, maar het is nog niet gespeeld. De 4e set was weer een hele spannende die erg gelijk op ging, al hadden we aan het begin van de set wel 4 punten achterstand. Door goede services van Jasmijn en Marlon draaiden we de achterstand om in een voorsprong. De hele wedstrijd stonden we erg goed te verdedigen. We haalden ballen van de grond waar we zelf van stonden te kijken en dat was deze set niet anders. Doordat we zo goed stonden te passen wist het blok van Pegasus totaal niet waar de bal heen zou gaan, dat was voor de aanvallers natuurlijk genieten! Dat ene blok wat ze dan wel een keer heel mooi hadden was ze dan ook wel gegund. Het bleef de hele set spannend maar wij scoorden het laatste punt. Het werd 25-23 voor ons. Hierdoor wonnen we de wedstrijd met 3-1.

We mogen erg trots zijn op onszelf, iedereen heeft een goede wedstrijd gespeeld en op alle fronten laten zien wat we kunnen. Ook vanaf de kant werd constant enthousiast aangemoedigd en we hielpen soms zelfs de tegenstander met het in of uit roepen van de bal. Deze vriendelijkheid werd helaas niet op prijs gesteld door de scheidsrechter dus daar zijn we maar mee opgehouden.

Door deze overwinning hebben we hetzelfde aantal punten als Pegasus, maar wij hebben 1 wedstrijd minder gespeeld. Hierdoor staan we super netjes op de 4e plek. Aanstaande zaterdag spelen we onze inhaalwedstrijd in Harskamp tegen BSVO. We spelen om 17.00 uur. De thuiswedstrijd wonnen we met 3-1.

Filmavond Spiker mini’s

Op vrijdagavond 20 maart hebben de mini’s van volleybalverenigng Spiker uit Eerbeek een filmavond gehouden in het Tjark Riks centrum. Met een scherm, stoelen en kussens werd een echte bioscoopzaal gemaakt. De kinderen genoten volop van de film, het snoep en de popcorn! De mini’s konden een vriendje of vriendinnetje meenemen en in totaal waren er 53 kinderen. Na de film werd er nog een disco gehouden en konden de kinderen meedansen met verschillende dansfilmpjes. Een zeer geslaagde avond!!

Dames 1 geeft 2-0 voorsprong uit handen

Zaterdag verzamelden we al vroeg bij de Bhoele, om 9.45 uur vertrokken we naar Apeldoorn. Nee, niet omdat we zoooo vroeg moesten spelen (al vind ik 13.00 uur nog steeds wat aan de vroege kant) maar omdat we met z’n allen gingen brunchen (ontbijten) bij Johan. Joyce had nog wat problemen met het lezen van de klok 😉 maar uiteindelijk waren we allemaal bij Johan thuis en kon het vreetfestijn beginnen. De tafel was gedekt met heerlijke broodjes, croissantjes, beleg en fruit. Pappies persoonlijke assistente, Isa, hielp met het uitdelen van de bekers en het opeten van de bananen. Het ene eitje was wat harder geschrokken dan het andere eitje, maar ze werden met of zonder mayonaise heerlijk naar binnen gewerkt. Met de buikjes rond maakten we eindelijk onze teamfoto voor dit seizoen, beter laat dan nooit! En vol goede moed reden we naar Ominsport om de uitwedstrijd tegen Dynamo dames 3 te spelen. (meer…)