Het was eindelijk zover na drie weken trainen en een aantal oefenwedstrijden gaan we nu weer voor het egje.
Normaal spelen ze met een libero, en aangezien Lieneke heeft besloten om haar vrije tijd aan haar gezin te besteden wat een heel begrijpelijke keuze is, is dit wel een behoorlijke verandering voor het team.
En inmiddels staat er ook een andere trainer voor de groep waardoor het allemaal nog erg wennen is.
Echter de mentaliteit en de wil om te winnen is toch een sterke eigenschap van dit team.
We moeten ook enorm wennen aan de situaties in het veld.
Ons eerste oefenwedstrijd was tegen Bruvoc Brummen.
Wel een tweede klasse team, dat ging erg stroef echter hoe verder in de wedstrijd hoe meer systeem erin kwam.
Deze wedstrijd werd met 3-0 gewonnen.

De tweede oefenwedstrijd was tegen Dynamo 3 een promotieklasse team.
Deze werd met 3-0 verloren.
Echter alle setstanden kwamen ze boven de 20 punten.
Ja nu ons eerste wedstrijd tegen een ons onbekend Avior DS4.
Een heel jong team met heel veel opa s en oma s op de tribune met ouders.
We wisten dat wij meteen van begin aan moesten druk zetten anders kon het weleens een heel lastig dagje worden.
Mandy als spelverdeelster, Cynthia als libero, Elke en Michelle als buitenaanvalsters en op mid Anita met Laura.
We kwamen al snel voor met 6-1 verzorgt door Mandy met een hoge service druk.
We speelden nog wel wat zenuwachtig en hadden ook misverstanden, maar onze tegenstander bleef achter de feiten aan lopen waardoor wij de eerste set met 25-21 wonnen.
De tweede set met dezelfde opstelling en met weer veel service druk.
We gingen als een speer.
Elke sloeg de gaten in de grond, Cynthia bleef maar netjes rechtdoor slaan langs de lijn.
Anita hield in, met haar op mid geslagen ballen waar ze geen antwoord op hadden.
Een paar killing blok.
En als we het even niet meer wisten wierp Mandy de bal op positie 6 voor de drie meter, daar stond onze Michelle en sloeg ze zoals ze had gezien van de oranje dames de ballen er keihard in.
Ja ook de tweede set was binnen met 25-18.
De tribune vol supporters voor onze tegenstander was muisstil.

Nu de derde set ook maar zo door gaan was ons doel,
Anita werd gewisseld voor Mieke,
Er was geen vuiltje aan de lucht.
Mieke lied direct van haar gelden.
Een killing blok en een paar harde ballen scoorde heerlijk.
Maar ja Volleybal blijft een raar spelletje.
We liepen wel weg maar door onze toedoen door slechte passing bleven ze bij ons in de buurt.
We stonden op een gegeven moment met 21-18 voor totdat……..
Mieke lichtelijk door haar enkel ging.
Dat was schrikken maar viel gelukkig mee achteraf.
Door verschillende pech hebbende situatie onder andere een bal via de net rand die raar viel,
Een bal die door Michelle geslagen werd en via blok uit ging werd niet gezien.
Een service die uit was maar ook niet goed gezien werd kwam onze tegenstander ons snel voorbij en verloren we deze set met 25-23.
Echt jammer had nooit gemogen.
We hadden dit echt aan ons zelf te danken ook hadden we alles niet mee we hadden deze set moeten pakken.
Snel vergeten nu maar de vierde set in ons voordeel afsluiten dan hebben we de vier punten binnen.
Helaas ging dit niet gebeuren ook de vierde set verloren wij met duidelijke cijfers 25-18.

Ik wist nu al dat de vijfde set lastig werd.
We hadden de kracht en de power niet meer.
Als coach kon ik weinig aan deze situatie veranderen.
We hebben voorlopig maar 7 speelsters tot ons beschikking en hopelijk veranderd dit snel.
We verloren ook de vijfde set met 15-9.
Alles bij elkaar zonde wij hebben het in de derde set laten liggen.
Als ik nu terug kijk, kan ik niet tevreden zijn met 2 punten maar aan de andere kant zie ik het team groeien, we speelden niet slecht in tegendeel zelf.
Dit was de beste wedstrijd die wij tot nu toe gespeeld hebben,
Je moet het ook de tijd geven en dat gaan wij zeker doen.
Er is een prima sfeer in dit team en willen heel graag.
Ik ben blij om met zo n goed stel meiden te mogen trainen en er mee samen te werken.
Aankomende zaterdag moeten we weer een lastige klus klaren.
We krijgen Alterno op visite
Ons dames 3 heeft er met 4-0 van verloren en dat zegt al genoeg,
Zaterdag om 15.30 uur zullen we in de Bhoele spelen met hopelijk de aanmoedigingen van vele supporters.

Geen droomstart voor dames 1

Helaas wisten we onze eerste wedstrijd in de competitie niet te winnen van DVO. Dit lag overigens vooral aan onszelf. We maakten gigantisch veel eigen en onnodige fouten en haalden op bijna geen enkel moment het niveau dat we weten dat we kunnen halen en ook al hebben laten zien tijdens de 4 kamp in de voorbereiding. Het was een wedstrijd met pieken en dalen, het ene moment namen we namelijk een mooie voorsprong, die we daarna net zo makkelijk weer uit handen gaven. We verloren met 3-1 en hebben nog wat werk aan de winkel om weer lekker op niveau te gaan komen, maar daar gaan we natuurlijk hard voor knokken.

Tijdens deze wedstrijd werd er geteld op het digitale wedstrijd formulier, de details van het puntenverloop heb ik dus niet (en ook niet echt onthouden…). De eerste set verloren we met 25-20. We maakten het DVO niet moeilijk genoeg, want we maakten erg veel fouten en speelden een beetje rommelig. Scoren deden we veel te weinig en tja, dan houdt het al wel snel op. De uiteindelijke setstand viel dan nog wel mee, gezien het aantal eigen fouten, dus geloofden we wel dat we het konden omdraaien en de winst mee naar huis konden nemen.

De tweede set begon al een stuk beter, we maakten minder fouten en de pass lag beter. Hierdoor werden de set-ups minder voorspelbaar dus speelde Jasmijn het blok ook regelmatig weg. Aanvallend maakten we dat niet altijd goed genoeg af, hierdoor bleef DVO wel in de buurt en haalden ons ook weer bij. Nadat DVO 4 setpunten bij ons had weggesnoept pakten we gelukkig de laatste kans wel en wonnen de set met 25-23.

In de derde set leek het alsof er helemaal niks meer lukte, de fouten vlogen je om de oren. We verloren met 25-15 en weer niet omdat DVO nou zo goed speelde, oké verdedigend haalden ze wel echt belachelijk veel van de grond, maar het lag toch vooral aan onszelf.

In de vierde set spraken we af dat een 5-setter toch echt wel de bedoeling was. We keken helaas wel weer snel tegen een achterstand aan. Dit wisten we wel weer in te halen en pakten zelf een kleine voorsprong. Daarna was het alleen weer hetzelfde beeld als de rest van de wedstrijd. Wij speelden rommelig met onnodige fouten en DVO bleef lekker constant spelen. Deze set ging ook naar DVO, dit keer met 25-19 en hierdoor wonnen ze de wedstrijd met 3-1.

Het is natuurlijk niet leuk om de eerste wedstrijd van het seizoen te verliezen. Gelukkig weten we dat we stukken beter kunnen en gaan hiervoor ook hard aan de slag zodat we er zaterdag weer lekker tegenaan kunnen. We spelen dan onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. We spelen om 17.30 uur tegen Alterno dames 4. Zij hebben hun eerste wedstrijd tegen VCV met 3-1 gewonnen.

Zaalwachtrooster 2016-2017

• Tijdens de wedstrijden dient steeds iemand van de zaalwacht aanwezig en bereikbaar te zijn.
  • Men is niet bereikbaar als men volgens het competitie-rooster moet spelen of fluiten, of een ander team moet coachen. Houd hier dus rekening mee.
  • Het is ook niet de bedoeling dat je als zaalwacht gaat tellen bij een wedstrijd.
  • Ieder team moet zelf voor een teller zorgen !!!
  • Na afloop van de wedstrijden de WEDSTRIJDFORMULIEREN brengen naar : Marietje Bielleman – Doornbosch Hofstede 90.
  • ALS ZAALWACHT BEN JE HIERVOOR VERANTWOORDELIJK.

MINI – OCHTEND :

Tijdens de mini-ochtend graag met 4 personen per team aanwezig zijn om wedstrijden te fluiten en te tellen.

TAKEN ZAALWACHT.

• Een half uur voor het begin van de eerste wedstrijd aanwezig zijn in de zaal.
  • De velden opbouwen en er voor zorgen dat de netten op de juiste hoogte hangen.
  • Scheidsrechtersstoelen, banken, tafels, stoelen en telborden plaatsen.
  • Voor aanvang van de wedstrijden de reclameborden ophangen en na afloop van de wedstrijddag weer opruimen.
  • De zaalwacht draagt zorg voor het speelklaar maken en houden van de wedstrijdvelden.
  • De zaalwacht houdt toezicht.
  • Als zaalwacht zorg je ervoor dat de teams ongestoord kunnen spelen, dus geen publiek bij de speelvelden. Slechts spelers en coaches/begeleiders mogen op de bank plaatsnemen.
  • Bezoekende teams ontvangen en aangeven op welk veld hun wedstrijd gespeeld gaat worden.
  • Uitreiken van wedstrijdformulieren en later weer innemen en verzamelen in de map van de wedstrijdsecretaris.
  • 15 min. voor aanvang van een wedstrijd moeten de wedstrijdformulieren door de teams ingevuld zijn.
  • Scheidsrechters van de Nevobo ontvangen en aangeven waar de kleedruimte van de scheidsrechters is.
  • Controleren of scheidsrechters aanwezig zijn. Blijkt een scheidsrechter niet aanwezig te zijn, dan voor de noodzakelijke vervanging zorgen. (zie wedstrijdreglement Nevobo).
  • De zaalwacht ziet erop toe dat er zo weinig mogelijk tijd verloren gaat tussen de wedstrijden.
  • Scheidsrechters moeten na afloop van de wedstrijd, de wedstrijdbal weer inleveren bij de zaalwacht.
  • De scheidsrechters na afloop van een wedstrijd een consumptiebon geven.
  • Als zaalwacht zie je erop toe dat een wedstrijddag goed verloopt.

In de wedstrijdmap : – wedstrijdreglement Nevobo

• – wedstrijdformulieren
  • – reserve formulieren
  • – veldindeling
  • – consumptiebonnen
  • – zaalwachtrooster

• WATERFLESSEN VULLEN IN DE KLEEDKAMERS !!!!
  • LEGE GLAZEN / KOPJES / BORDEN S.V.P. NIET OP DE  TAFEL MET WEDSTRIJDFORMULIEREN ZETTEN ! ! !
  • DEZE GRAAG TERUGBRENGEN NAAR DE KANTINE ! ! !

Oefentoernooi Genemuiden

Ons eerste moment van de waarheid om te zien waar we staan na een paar weken trainen was gisteren tijdens een 4-kamp in Genemuiden. Tijdens deze 4-kamp speelden we tegen het organiserende team, Ruutvoorn 1, uitkomende in de 3e divisie (maar een andere regio), Dynamo dames 2, zij spelen ook 3e divisie in onze regio maar zitten dit jaar niet bij ons in de poule en tegen Grijpskerk dames 1, zij spelen promotieklasse. Alleen tegen Dynamo verloren we met 2-1, de andere 2 potjes wonnen we.

Ten opzichte van vorig jaar is er in het team niet heel veel veranderd. De enige wisseling van de wacht is op de trainer/coach positie geweest. Zoals voor de zomerstop al gemeld zijn Tom en Johan weer terug, nadat ze ons een seizoen verschrikkelijk hebben gemist. Wij hebben ze stiekem ook wel gemist, maar dat zeggen we natuurlijk niet.

De afwezigen vandaag waren Simone, die van vakantie aan het genieten is, maar daarna helaas ook nog een tijd afwezig zal zijn. Saskia was helaas geveld door een griepje, dus kon er ook niet bij zijn. Melissa was zich aan het voorbereiden op haar super toffe reis, haar zullen we de komende 4 maanden helaas moeten missen, maar in januari zal ze weer bij ons aansluiten. Goed nieuws is dat Esther na haar blessure halverwege het seizoen vorig jaar weer enorm de goeie kant op gaat. Ze traint weer mee en speelde gisteren ook 2 sets als aanvaller en 1 als spelverdeler, het leek wel alsof ze niet weg is geweest.

Na een te melige autorit, waarbij we vlak voor aankomt nog door China-town-Genemuiden reden (toch Marlon?), kwamen we na een uur aan in Genemuiden. We waren er om 10 uur en dus mooi op tijd, dus konden we nog even lekker buiten van het zonnetje genieten. De eerste wedstrijd speelden we tegen Ruutvoorn, dit ging lekker en wonnen we vrij eenvoudig met 3-0. De volgende tegenstander was Grijpskerk, zij boden een stuk meer tegenstand maar in de eerste 2 sets waren wij wel wat beter. De 3e set, die maar tot 15 ging, kregen we in het begin hun service niet onder controle en de 7-0 achterstand hierdoor wisten we nog wel te verkleinen, maar de set was verloren, dus wonnen we met 2-1. De wedstrijd waar we toch het meest zin in hadden was tegen Dynamo. Met 2 wedstrijden in de benen was dat wel een pittige. Helemaal omdat Dynamo gewoon een heel goed team heeft. Nadat we de eerste set vrij kansloos verloren, herpakten we ons knap in de 2e set. In de 3e set leek het een beetje op te zijn bij ons, deze set verloren we en hiermee dus ook de wedstrijd met 2-1. We kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi die ons veel inzicht heeft gegeven in waar we nu staan, en waar we nog aan moeten werken.

Volgende week staan nog 2 oefenwedstrijden op het programma, maandag tegen Dynamo dames 3 en donderdag tegen Ormi dames 1.