Gemini D1 – Spiker D1 en Appeltaart

Appeltaart

De eerste appeltaart van dit seizoen is een feit. We wonnen namelijk met 4-0 van Gemini en de deal met Tom en Johan van 2 jaar geleden stond nog steeds. We speelden 3 goede sets en 1 wat mindere, deze mindere laatste set wisten we door keihard te knokken toch nog te winnen. Wat een opluchting was dat, want naast 5 punten kunnen we een appeltaart natuurlijk ook niet laten lopen.

Na een stukje sightseeing Elst (omdat dat bord zei: kom eens kijken naar deze prachtige nieuwbouwwijk) kwamen we ruim om tijd aan in de hal. De wedstrijden voor ons liepen wat uit, dus iets later dan gepland begonnen we aan de wedstrijd. Vorig seizoen gingen we kansloos ten onder tegen Gemini, we hadden dus nog wat goed te maken. Zij zijn wel iets veranderd qua teamsamenstelling, maar we zagen toch nog wel wat bekende gezichten. Wat ons helaas ook nog steeds bekend voorkwam was het super irritante veld. Doordat de lijnen groen zijn en de banken een kilometertje of 3 van de kant staan is het soms lastig in te schatten waar het veld nou eigenlijk ligt. Gelukkig hangt er een net, wat nog iets van duidelijkheid geeft.

Nadat de circusdirecteur, ook wel de 1e scheidsrechter genoemd, alle jongens en meisjes in de zaal een prettige wedstrijd hadden gewenst was het de beurt aan 2 mini’s van de week om indruk op ons te maken. En dat deden ze! We kregen al bijna hun services niet onder controle en de bal die ze vervolgens terugspeelden verprutsten we. Niet het beste begin van de wedstrijd, maar deze punten tellen gelukkig niet mee 😉 We herpakten ons goed, want we hadden al snel een voorsprong van 3 punten. Onze servicedruk zorgde er voor dat het goede midden van Gemini niet kon worden aangespeeld. De voorsprong bouwden we nog wat meer uit naar 8-2. Gemini haalde die achterstand nog wel weer iets in, maar wij bleven zowel verdedigend als aanvallen behoorlijk constant spelen. We wonnen de eerste set met 25-19.

Ook in de 2e set pakten we weer een voorsprong van 8-2. We bleven de hele set goed spelen. Verdedigend pakten we veel van de grond en we wonnen alle lange rally’s. Tom werd door de scheidsrechter nog even gewezen op het veld wat slecht zichtbaar was. Hij stond namelijk een keertje met z’n tenen binnen het veld. De scheidsrechter gaf aan dat wanneer hij dat nogmaals zou doen hij niet alleen een waarschuwing zou krijgen, maar ook met ons moest gaan douchen na de wedstrijd. Daar had hij natuurlijk geen zin in, ik heb daarna ook geen voet meer over de groene lijn gezien. De 2e set wonnen we met 25-16.

De eerste 2 sets leken wel als vanzelf te gaan, zo ook de derde set. Drie coaches op de bank doet ons waarschijnlijk goed. Vanaf 7-6 voor ons scoorden wij op onze service altijd minimaal 2 extra punten, vanaf dat moment scoorde Gemini geen extra punten meer op hun service. Dit resulteerde in een dikke winst in deze set voor ons van 25-14.

Johan benoemde voor de 4e set de nog steeds bestaande deal van de appeltaart bij 4-0. Voorheen was dat een verboden woord, maar dit keer werd het wel hardop uitgesproken. Misschien dat dat er voor zorgde dat we niet goed begonnen in de 4e set. Wat ook zou kunnen is dat Gemini meer risico ging nemen wat positief voor ze uitpakte. Ik gok op het 2e. We stonden in het begin van de set met 5-2 achter, maar dit gaatje dichtten we tot op 1 punt. Vervolgens liep Gemini weer op ons uit. Op 16-9 keken we tegen maar liefst 7 punten achterstand aan. Door een slimme service van Anneke werd het gat verkleind naar 2 punten. Hier hadden we meer mee moeten doen, maar op een of andere manier lukte het niet. Gemini liep weer wat verder uit en op 20-15 leek het een moeilijke taak te worden om er nog een appeltaart uit te slepen. Wel bleven we er in geloven en we bleven ook keihard werken. Hierdoor stond het op 20-20 weer gelijk, mede dankzij een aantal netfouten aan de kant van Gemini. Zij werden steeds stiller en wij steeds fanatieker. Toen we op 24-22 het winnende punt scoorden waren we enorm opgelucht dat we ook de laatste set gewonnen hadden. Dit keer dus met 25-22 en de wedstrijd met 4-0.

Voor hoe lang het mag duren staan we nu, met 1 of 2 wedstrijden meer dan de rest, op de 2e plek. Komend weekend hebben we een weekend vrij, onze volgende wedstrijd is op 12 november om 16.15 uur in Nijmegen tegen Pegasus. Vorige jaren was het altijd behoorlijk spannend tegen Pegasus. Dit seizoen zijn ze erg sterk gestart, ze verloren nog maar 2 sets en staan nu dan ook 1e op de ranglijst.

appeltaart_4

Meisjes C1 knokt voor elk punt!

Meisjes C1 knokt voor elk punt

Spiker C1 bestaat dit seizoen uit Esther, Mila, Marije, Sanne, Esmee, Ylonca, Floor, Manon en Iris. Zij worden gecoacht en getraind door Erik. Vandaag stond Avior C2 op het programma. Het werd een prachtige wedstrijd, met mooie rally’s, smashes en reddingen. Het spelvreugde spatte er vanaf. We verloren met 3-1, maar wel met complimenten van het thuispubliek! Waar hoor je dit nog? Een trotse coach blikt even terug.

We hebben 3 wedstrijden gewonnen en 1 verloren, een prima resultaat voor dit team, waarvan een aantal speelsters vorig seizoen nog in de mini-competitie aantraden. Vandaag de 5e wedstrijd van dit seizoen. In alle vroegte op weg naar Schalkhaar, onze tegenstander is Avior 2. Avior is een nieuwe vereniging bestaande uit de combinatie SVS en Devolco. Tijdens het inspelen werd direct duidelijk dat dit een zeer geduchte tegenstander is en wat zijn ze groot!

We begonnen goed aan de wedstrijd, de 1e set stonden we al snel op voorsprong en die gaven we niet uit handen. Zeer lange rally’s en flink aan de bak, de punten kregen we zeker niet cadeau. De 1e set wonnen we het 21-25. De 2e set was grotendeels te vergelijken met de 1e, alleen stonden we halverwege op een behoorlijke achterstand. Na een time-out kwamen we zeer goed terug en zelfs weer op een gelijke stand. Jammer genoeg verloren we deze set heel nipt met 25-23. In de 3e set hadden we het zwaar, maar we bleven goed volleyballen. Diverse aanvallen van de tegenstander werden vakkundig verdedigd en we bleven er voor gaan. Deze set verloren we met 25-18. Nu nog de laatste set. De laatste, coach?, riep Manon. Oké de 4e set. Wat mooi om de zien hoe deze meiden er weer vol voor gingen. Wat een energie en wilskracht. Helaas kwamen we toch wat lengte en kracht tekort. Na een aantal prachtig rally’s trok de tegenstander uiteindelijk aan het langste eind en wonnen de set met 25-22. Einduitslag 3-1 voor Avior.

Op zaterdag 12 november staat de uitwedstrijd tegen Heeten Sportief om 16.30 uur gepland.

Speculaasactie

Net als voorgaande 2 jaar houden wij ook dit jaar weer een speculaasactie.
De leuke opbrengst wordt verdeeld onder de mini’s en de jeugd.
Hiermee worden leuke trainingsattributen aangeschaft en de kosten voor een kamp laag gehouden.
Tot uiterlijk 7 november kan er besteld worden d.m.v. een bestellijst bij elk spiker-lid.
Kent u een spiker-lid vraag naar de artikelen en geef uw bestelling door.

Geeeeeel

Voordat we zaterdag begonnen aan al weer onze 5e competitiewedstrijd, hadden we vrijdag eerst een teamuitje. De activiteitencommissie was weer druk bezig geweest met het organiseren van een actieve avond met een heerlijk hapje. Van de BBQ waren de stokbroodjes natuurlijk als eerste op, waardoor we al het vlees niet meer op kregen.. waarschijnlijk had de slager op een mannenteam gerekend. Nadat we heerlijk vol zaten mochten we elkaar omver gaan beuken terwijl we in heerlijk ruikende opblaasballen zaten. Of nee wacht… het was de bedoeling om te voetballen terwijl je in zo’n bal zat, maarja koprollen en elkaar omver beuken is natuurlijk een stukje leuker. Het potje beachvolleyballen daarna ging niet helemaal meer van harte, maar was een leuke afsluiting van een avond die onze buikspieren goed heeft getraind (met name door het lachen).

Van Tom en Johan moesten we heel blijven en zonder spierpijn zaterdag weer fit aanwezig zijn. Een van de 2, de belangrijkste, was gelukt. Voor zover ik me kan herinneren hadden we tot afgelopen zaterdag nog nooit tegen Vollverijs gespeeld. Er is voor alles een eerste keer, zo ook als voor Vollverijs als tegenstander. Zij werden vorig jaar kampioen in de promotieklasse, dat zijn altijd teams om rekening mee te houden… vaak zijn ze namelijk een stuk beter dan de onderste teams uit de 3e divisie (zoals wij bij ons debuut in de 3e divisie ook hebben laten zien). Het werd dan ook een pittige wedstrijd, waarin behoorlijk werd geknokt, vooral letterlijk, maar daarnaast ook nog verbaal. Uiteindelijk waren 3 gele kaarten hier het resultaat van, waarbij de coach van de tegenpartij eigenlijk recht had op rood/geel, want het veld in lopen naar de scheidsrechter is toch echt niet de bedoeling. We wonnen met 3-2 en waren hier erg blij mee.

De eerste set begonnen we sterk. Een 8-4 voorsprong wisten we uit te bouwen naar 16-8, we serveerden met veel druk en maakten het hierdoor Vollverijs lastig om te scoren. Zelf scoorden we er vrolijk op los en we hadden alleen aan het eind van de set even een dipje. Onze voorsprong was meer dan groot genoeg om dit op te kunnen vangen. De eerste set wonnen we met 25-19.

Met een goed gevoel gingen we de 2e set in, maar doordat onze servicedruk wat wegviel en die van Vollverijs juist wat toenam was de 2e set een omgekeerde versie van de 1e. Deze verloren we alleen wat dikker dan dat we de eerste wonnen, het werd 25-14 voor Vollverijs.

De 3e set was een spannende. We begonnen met een kleine achterstand van 4-1, maar op 13-13 stonden we weer gelijk. Het bleef eventjes gelijk op gaan, maar toen wist Vollverijs toch weer een gaatje van 2 punten te slaan. Tom was het niet helemaal eens met de beslissingen van de scheidsrechter, daar was de scheidsrechter het dan weer niet mee eens en de eerste gele kaart sinds lange tijd was een feit. Marlon serveerde ons weer op gelijke hoogte met Vollverijs, zij scoorden daarna geen extra punten meer op hun service en wij wel. Hierdoor wonnen wij de 3e set met 25-23.

We gingen voor winst in de 4e set, ten eerste omdat we met 3-1 wilden winnen en ten tweede omdat Ielze haar feestje gaf en op tijd klaar moest zijn. Helaas pakte dat anders uit. Vollverijs wilde met minstens 3 punten naar huis. Hun eerste opdracht was dan de 4e set pakken. Wij hadden in het begin wel een kleine voorsprong, maar doordat Vollverijs hard bleef knokken lukte het ze om ons voorbij te gaan en de set met 25-18 te pakken.

De 5e set begonnen we niet goed, want we stonden al vlot 5-1 achter. Dit maakten we goed tot 5-4 en op dat moment vond de coach het nodig om een wandelingetje te maken richting de scheidsrechter. Nou snap ik wel dat die banken niet echt heel lekker zitten, en dat 5 sets lang, maar om dan je wandeling door het veld te gaan doen is een beetje gek. De scheidsrechter beloonde deze wandeling dan ook met een gele kaart, waar overigens een rode meer op z’n plek was geweest. Misschien een idee voor de coach en de libero zelf om nog even in het spelregelboekje het hoofdstuk ‘wat mag een libero’ door te nemen. Doordat zij zich zo enorm op liepen te winden, en een aantal speelsters ook lichtelijk agressief richting ons waren, hadden wij nog meer de behoefte de 5e set te pakken. Met een kleine 8-7 voorsprong wisselden we van kant, dit duurde even omdat niet iedereen door had dat dat de bedoeling was. Wij waren mega gebrand om te winnen en doordat aan onze kant opeens alles lukte ontplofte een van de meiden van Vollverijs een beetje en ook voor haar had de scheidsrechter nog een gele kaart in de aanbieding. Uiteindelijk wonnen wij de 5e set met 15-11 en hiermee dus de wedstrijd met 3-2.

Onze volgende wedstrijd is op zaterdag 29 oktober om 13.00 uur in Elst tegen Gemini dames 1. Vorig jaar hadden we de slechtste wedstrijd OOIT in Elst, we hebben dus nog wat goed te maken.