Dit jaar is er weer een recordbedrag opgehaald met de speculaas- en pepernotenactie. Geweldige bijdrage van de mini’s, jeugd en senioren. Iedereen enorm bedankt!! Met de opbrengst kunnen  we volgend jaar weer een leuk minikamp en jeugdkamp organiseren!!
Vanuit de mini’s heeft Dana Tetteroo (N2) het meest verkocht, gevolgd door Marit de Bruin (N5) en Lieke Brinkman (N5). Als team heeft N5 het meest verkocht. Bij de jeugd hebben Myrthe Dogger en Sabine en Yamilla Hendriks verreweg het meest opgehaald en als team MB1! Fantastisch.
Ook hebben alle senioren en recreanten teams bestelling geplaatst met als koploper Heren 1.
De actie verliep soepel en afgelopen week is al het bestelde speculaas ingepakt (zie foto) en uitgedeeld. Lynda, Janet W, Janet S, Alana, Herma en Hetty bedankt voor al jullie hulp!

Bekeravontuur Spiker DS1 zit er op!

Hoppetee

Ons bekeravontuur zit er na 1 ronde helaas al weer op. In een wedstrijd die behoorlijk gelijk op ging, maar waarin wij zelf teveel fouten maakten werd met 3-1 verloren. Naast dat wij het zelf niet goed genoeg afmaakten maakte Ormi ook slim (of sneu) gebruik van de nieuwe wisselregel. Deze regel is door de NeVoBo in het leven geroepen om het spelplezier te vergroten. Nou vonden wij er niet veel aan, maar kan me ook niet voorstellen dat de andere middens van Ormi het erg leuk vonden… Anyhow, laten we het vooral bij onszelf houden, want we hebben wel eens beter gespeeld.

Aan de inspeelshirtjes heeft het in ieder geval niet gelegen. Want dankzij de door Arina Stokkink bedrukte shirtjes starten we sinds 2 weken goed gekleed aan de wedstrijd. Saskia zat helaas ziek thuis samen met de flesjes, Tom heeft niet zoveel met de beker (en dat is heel positief uitgedrukt :)) dus met slechts 1 wissel, 1 coach en zonder flesjes begonnen we aan de wedstrijd. We hadden nog wat goed te maken want de oefenwedstrijd aan het begin van het seizoen ging kansloos verloren. De eerste set begonnen we goed, maar Ormi wist nog wel in de buurt te komen. Wij trokken aan het langste eind en wonnen de eerste set met 25-23. De 2e set leken we ook te gaan winnen, maar Ormi trok nog een eindsprintje en pakte deze set met 27-25. We speelden op zich wel prima in deze eerste twee sets dus we hadden nog volledig het geloof dat we de wedstrijd konden gaan winnen. De 3e set ging helaas alleen wat minder, we begonnen meer fouten te maken en doordat de pass niet altijd lekker lag kon er aanvallend ook niet verrassend worden gespeeld. Deze set ging met 25-21 naar Ormi. De 4e set begonnen we goed en stonden al snel met 6-0 voor. Ormi gaf vervolgens weer wat gas bij en doordat helaas een duidelijk touchébal niet werd gezien haalden ze ons weer in. We bleven wel knokken maar het leek soms wel alsof we wat te graag wilden. Hierdoor maakten we zelf weer veel fouten, de pass lag wel prima, maar vooral aanvallend maakten we het niet af. Ormi won ook de 4e set, dit keer met 25-19 en hierdoor wonnen ze de wedstrijd en zijn een rondje verder in de beker.

We baalden als een stekker, want het zou toch wel leuk zijn geweest een keer echt ver te komen in de beker.. maar helaas dit jaar mocht het niet zo zijn.Nu kunnen we ons dus weer volledig richten op de competitie. Hierin spelen we op 3 december onze volgende wedstrijd, thuis om 16.00 uur tegen Rebelle.

A’j plat kunt proaten, mo’j ’t neet loaten

De tegenstander van gisteren was V.C.V. dames 2 uit Varsseveld. Tot nu toe was Varsseveld ons eigenlijk alleen maar bekend door een prachtig liedje, bekend geworden door Wietse (van Mattie en Wietse van Q-music). Voor de liefhebbers: https://www.youtube.com/watch?v=gJbyISHjIw4. Naast dit prachtige nummer heeft Varsseveld ook een volleybalvereniging en dit seizoen spelen we dus tegen het 2e team van V.C.V. Zij zijn afgelopen jaar gepromoveerd uit de promotieklasse en wisten tot nu toe slechts 5 sets te winnen. Het is helemaal geen slecht team, maar ze maakten tegen ons vooral zelf veel fouten. We wonnen na een enorm spannende eerste set met 4-0 en hebben hiermee weer een appeltaart (of andere lekkernijen) verdiend.

De wedstrijd van dames 2 voor ons was iets later klaar dan gepland, en ik vermoed dat de scheidsrechter nog op tijd op een verjaardag moest zijn, want we kregen slechts 15 minuten om in te lopen, in te spelen en in te slaan. Veel te kort en niet echt handig bij het voorkomen van blessures. We leken hier in het begin van de set niet echt last van te hebben want we pakten een voorsprong van 7-3. V.C.V. was hier niet van onder de indruk want ze pakten de voorsprong over en stonden zelfs met 20-15 voor. Na een time-out, waarin ons goed duidelijk werd gemaakt dat het toch volledig aan onszelf lag, gingen we er vol tegenaan om toch de eerste set nog te pakken. Vooral door zelf geen fouten meer te maken en doordat we de aanvallers van V.C.V. door kregen bouwden we de achterstand weer om tot een punt voorsprong, V.C.V maakte hier weer 23-21 van, maar hierna waren wij het team wat alle punten pakte en gelukkig wonnen we de eerste set met 25-23.

We waren enorm opgelucht en spraken af het in de 2e set niet meer zo spannend te laten worden. Dit lukte heel goed. Wij maakten nauwelijks fouten, haalden alle ballen van de grond en scoorden zowel aanvallend als met onze service veel punten. V.C.V. had weinig in te brengen deze set en we wonnen met 25-10.

Het gevaar van het zo makkelijk winnen van de 2e set is dat je in de 3e set wat inkakt. Dit gebeurde wel een beetje, want tot 10 punten ging het gelijk op. Daarna scoorden wij wel iets meer, maar zo makkelijk als in de 3e set ging het allemaal niet. Wel wonnen we deze 3e set, dit maal met 25-19.

De wedstrijd was al gewonnen, maar aangezien de nummers 2 t/m 10 op de ranglijst enorm dicht bij elkaar staan is iedere punt meegenomen. Naast dat 4-0 winst weer een traktatie betekent. In de 4e set hadden we al direct een aantal punten voorsprong opgebouwd die we niet meer uit handen gaven. Door lekker ons eigen spel te blijven spelen en weinig fouten te maken, behalve af en toe een onzichtbare netfout, zorgden we er ook voor dat V.C.V. niet meer het idee kreeg dat een setje winst er in zou zitten. We bleven gedegen spelen en wonnen de 4e set met 25-18. Door deze 5 punten staan we nu 3e op de ranglijst, maar het scheelt maar weinig punten met de teams onder ons. Het blijft dus nog steeds erg spannend.

Na de wedstrijd werden we van harte fulsteerd door de coach van V.C.V, dit had voor een aantal nog even wat vertaling nodig en we waren benieuwd hoe je het eigenlijk zou schrijven. Dankzij Silke stond de traktatie die we door de 4-0 tegen Gemini hadden verdiend na de wedstrijd op ons te wachten en hier werd gulzig van genoten :).

Onze eerstvolgende wedstrijd is morgen al weer. We spelen om 21.00 uur in de Bhoele tegen Ormi dames 1 in de eerste ronde van de regiobeker. De eerstvolgende competitiewedstrijd duurt nog 2 weken. We spelen op 3 december om 16.00 uur thuis tegen Rebelle dames 1.

mini-ochtend 19 november

Afgelopen zaterdag werd er weer een mini-ochtend volleybal georganiseerd in de Bhoele. Cynthia en Irene hadden alles weer zeer goed voorbereid, dus iedereen begon keurig op tijd aan de wedstrijd. Top dames!

Leuke rally’s, met opslagen, vangen, duiken en springen. Alle spelers deden geweldig hun best en het publiek genoot van de wedstrijden.

Te goed opgevoed

Met 3-2 verliezen van Pegasus is een uitkomst waar we aan het begin van de wedstrijd voor hadden getekend. Nou tekenen we niet graag voor verlies, maar Pegasus verloor deze competitie nog maar 2 sets, een tegenstander dus om rekening mee te houden. Achteraf baalden we verschrikkelijk van het verlies, we hadden de wedstrijd toch minstens met 3-2 kunnen en moeten pakken.
Ter voorbereiding op de wedstrijd zijn wij vooral uitgegaan van onze eigen kracht, of eigenlijk krachten. De coach van Pegasus zat tijdens onze wedstrijd tegen Gemini al op de tribune om eens te kijken hoe we staand volleyballen. Hoe we dat zittend doen wist hij namelijk al, hij was de coach van het team van Rwanda waar we afgelopen seizoen een wedstrijd tegen hebben gezitvolleybald.

Via een toeristische route op de heenweg door onder andere Huissen en Bemmel kwamen we nog relatief op tijd aan in de sporthal. De wedstrijd op het veld waar we op zouden gaan spelen liep enorm uit. Gelukkig was er een ander veld vrij waar we op konden inspelen en inslaan. Het net op het uiteindelijke veld hing lekker laag, dus dat was mooi meegenomen :).

We begonnen wat onrustig aan de wedstrijd. We maakten zelf teveel fouten en Pegasus scoorde er vrolijk op los. In deze set maakte Pegasus zelf ook vrij weinig fouten, maar dat kwam vooral omdat wij het ze totaal niet moeilijk maakten. Doordat wij niet genoeg druk legden in onze service en aanval konden zij, zonder nadenken, hun eigen spel spelen. Tot 7 punten ging het nog gelijk op, maar daarna bouwde Pegasus de voorsprong uit tot 14-9 en 19-13. Aan het eind van de set begonnen we al wel wat beter te spelen, dus dat gaf vertrouwen voor de volgende set. De eerste set ging helaas wel verloren met 25-18.

In de 2e set speelden we vol vertrouwen. Het afwachtende wat we in de 1e set nog hadden was helemaal weg. Ons blok stond prima en ook verdedigend pakten we heel veel ballen van de grond. Pegasus leek hier behoorlijk door overdonderd, want naast dat ze niet veel meer scoorden maakten ze ook veel eigen fouten. Heel blij en vol energie wonnen we de 2e set met 25-15.

We spraken af de 3e set net zo fanatiek te beginnen als de 2e set. Pegasus was het hier niet mee eens want ze begonnen sterk. We lieten ze weer in de wedstrijd komen, ze werden weer luidruchtiger met liedjes die ik sinds ik in meisjes B zat niet meer had gehoord, en we keken aan het begin van de set tegen een 6-0 achterstand aan. Zoals ik al eerder heb gezegd, wij laten ons niet zomaar uit het veld slaan en blijven altijd knokken. Zo ook in de 3e set. De achterstand van 6-0 wisten we te verkleinen naar 9-7 en op 12-11 stonden we weer netjes een punt voor. De rest van de set ging enorm gelijk op, maar door onze vechtlust was deze set terecht voor ons. We wonnen met 25-23.

Wat we van tevoren totaal niet hadden verwacht was toch gebeurd. We stonden met 2-1 voor tegen Pegasus en we hadden dus de kans om de wedstrijd met 3-1 te winnen. In het begin van de set leek het er ook op alsof dit werkelijkheid kon gaan worden. Pegasus leek een beetje van hun padje af. Het lukte ons alleen niet om dit in ons voordeel te benutten. Een kleine achterstand van 13-10 werd een grote achterstand van 21-10. Wat we trouwens deze set hebben geleerd is dat goed opgevoed zijn je een gele kaart oplevert. De veter van Joyce zat los en ze vroeg netjes aan de scheidsrechter of ze deze mocht strikken. Blijkbaar staat er ergens in de regels (ik heb het niet kunnen vinden) dat je daar geel voor moet krijgen, omdat je gewoon je veters moet strikken en het niet mag vragen. Wat we ook hebben geleerd is dat een 21-10 achterstand niet meteen een hopeloze, maar wel behoorlijk uitdagende, achterstand is. We wisten het gat namelijk te verkleinen tot 22-17, helaas was het op 24-21 Pegasus die het punt scoorde en dus de setstand weer gelijk trok tot 2-2.

We waren er op gebrand om de 5e set en hiermee dus ook de wedstrijd te winnen. We begonnen de set heel goed en walsten over Pegasus heen. Bij de wissel van kant stonden we namelijk 8-3 voor. Pegasus liet het er niet bij zitten en scoorde een paar mooie aanvallen, dit naast dat wij een aantal onnodige fouten maakten. Dit draaide onze enorme voorsprong om naar een achterstand van 10-8. Dit maakten we daarna wel weer goed door de voorsprong terug te pakken. Op 13-10 voorsprong leek de wedstrijd voor ons te zijn. Niets was minder waar… Punten vlogen heen en weer en op 16-15 voor Pegasus scoorden zijn de laatste bal door precies op de zijlijn te serveren. Hierdoor stond het na 2 uur volleyballen 17-15 voor Pegasus en verloren wij dus helaas de wedstrijd met 3-2. Wij baalden als een stekker en Pegasus was enorm opgelucht, en terecht want dit had eigenlijk de eerste verliespartij van dit seizoen voor ze moeten zijn.

Na 7 wedstrijden staan we netjes op de 5e plek, maar dit kan ook maar zo weer een paar plekken hoger of lager worden, de nummers 2 t/m 10 staan namelijk verschrikkelijk dicht op elkaar. Het lijkt deze competitie wel alsof iedereen van iedereen kan winnen. Aanstaande zaterdag spelen we weer lekker thuis. Dit keer tegen V.C.V dames 2, zij zijn gepromoveerd uit de promotieklasse en wisten tot nu toe nog geen wedstrijd te winnen. Wij gaan natuurlijk ons best doen dat zo te houden. We spelen aanstaande zaterdag om 17.00 uur, graag tot dan!