Nachtwerk in de sauna

Op vrijdag om 21.30 speelden we onze eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Helaas hadden we 2 geblesseerden en 1 zieke waardoor we met slechts 7 speelsters, en dus zonder wissels, begonnen aan deze wedstrijd. We begonnen niet sterk maar herpakten ons redelijk in de 3e en 4e set. Het lukte ons net niet om de 4e set te winnen en er zo een 5-setter uit te slepen. Onze eerste wedstrijd ging verloren met 3-1.

Nou is op vrijdag spelen niet ideaal, zeker niet gezien het tijdstip en feit dat de verwarming op standje sauna stond in de hal.. maarja daar mag het niet aan liggen. Wat ook niet mee hielp was dat we het seizoen sowieso al begonnen zijn met een beperkte selectie van 10. Nou is dat normaal gesproken wel een prima aantal, maar helaas zijn Melissa en Mieke geblesseerd en lag Saskia ziek op bed. Het goede nieuws is dat Marlon een paar weken vroeger dan gepland is bevallen en dus al weer volledig met ons mee kon doen. Tijdens een oefenwedstrijd kan je nog afspreken dat de enige middenspeelster altijd voorin blijft, bij een echte wedstrijd trappen ze hier helaas niet in, dus Anneke mocht i.p.v. op de passerloper positie haar kunsten op het midden laten zien.

We speelden tegen WaHo dames 1, dit team is vorig seizoen kampioen geworden in de promotieklasse. De eerste set begonnen we wat afwachtend. We maakten zelf veel fouten en aanvallend scoorden we niet genoeg. De achterstand die we hadden opgebouwd wisten we nog wel iets de verkleinen, maar de eerste set ging helaas verloren met 25-22.

De 2e set gaf eenzelfde beeld als de eerste, we maakten het WaHo niet moeilijk genoeg en het leek er op alsof ze het veld stiekem korter hadden gemaakt, want veel van onze services verdwenen achter de achterlijn. Deze set verloren we met 25-18.

Nou geven wij nooit op en ook een 5-setter is ons niet vreemd, dus vol goede moed startten we aan de 3e set. Ook in deze set lieten we nog niet goed genoeg zijn wat we tijdens de voorbereiding hebben laten zien. Wel begonnen we richting het eind van de set verdedigend sterker te spelen en ook aanvallend maakten we meer punten. Een paar punten achterstand liepen we in en door hard werken pakten we de 3e set met 25-22.

De 4e set ging behoorlijk gelijk op. Nou is de scheidsrechter de schuld geven niet helemaal eerlijk, maar hij nam wat discutabele beslissingen op belangrijke momenten. Het bleef tot het eind toe spannend, maar na 24-24 wisten wij niet meer te scoren en ging de set met 26-24 naar WaHo en ze wonnen dus ook de wedstrijd met 3-1.

Verliezen is natuurlijk nooit leuk, maar met een beperkte bezetting hebben we geknokt voor wat we waard zijn. We hopen aanstaande zaterdag weer wat completer te zijn. We spelen tegen Trivos dames 1, een team waar we het de afgelopen jaren altijd behoorlijk lastig tegen hebben gehad. We spelen om 17.30 uur in de Bhoele.