Dat ging snel….

Stel je hebt een team van 10 speelsters waarvan er 2 geblesseerd zijn, 1 afwezig door het volgen van een opleiding, 1 half (of eigenlijk heel) grieperig en 1 niet volledig beschikbaar door zwangerschap… wat hou je dan over? Voor de snelle rekenaars onder ons.. inderdaad… een team van 6 en een beetje! Dat is inclusief libero te weinig om een volledig team neer te zetten, maar gelukkig kunnen we altijd rekenen op andere teams. Dames 2 moest dit keer tegelijkertijd met ons spelen, onze mazzel is dat dames 2 beschikt over 4 middens, dus mocht Lieke met ons meedoen. Ook Sabine en Senna uit meisjes B sloten dit keer bij ons aan en maakten beide een succesvol debuut in dames 1.

We speelden tegen Ormi dames 1, de huidige nummer 2. Tijdens de uitwedstrijd verloren we 3 sets vrij kansloos en wisten we er 1 te winnen. Dat kansloze was tijdens deze wedstrijd ietsje minder, maar helaas wisten we dit keer geen set te pakken terwijl we in totaal wel 1 punt meer scoorden dan tijdens de wedstrijd in Epe. Van de uitwedstrijd wisten we nog dat ze een snel spelletje spelen en zowel op midden als aan de buitenkant de ballen er behoorlijk in weten te slaan. We wisten dus dat we hard moesten gaan knokken, en dat hebben we gedaan.

De eerste set begonnen we goed en deden we niet veel voor elkaar onder. Halverwege de set lukte het aan onze kant allemaal net niet meer en Ormi liep snel op ons uit. Met 25-14 zagen we de 1e set aan onze neus voorbij gaan. De 2e set was niet heel anders, we hadden niet veel in te brengen en met 25-13 was deze vlot gespeeld. Net als in de uitwedstrijd was de 3e set de beste set. We stonden een behoorlijke tijd een paar punten voor, maar omdat Ormi net wat minder fouten maakte dan wij konden we deze voorsprong helaas niet vasthouden. Met 25-22 pakte Ormi de 3e set en binnen een uur stonden we dus al 3-0 achter. We bleven knokken en lieten ook best wat leuke dingen zien, maar het was allemaal niet genoeg tegen Ormi. Ook de 4e set verloren we, dit keer met 25-17. De wedstrijd ging dus verloren met 4-0, geen schande natuurlijk tegen de nummer 2, maar het blijft toch balen aangezien we alle punten kunnen gebruiken.

Komend weekend hebben we een weekend vrij. Het weekend daarna, op 3 maart spelen we een belangrijke wedstrijd waarin we ook zeker iets goed te maken hebben. We spelen namelijk tegen Rebelle dames 1, zij staan net boven ons. De uitwedstrijd was een van onze slechtste ooit en verloren we dan ook met 4-0. We kunnen alle support gebruiken dus hopen jullie dan ook graag te zien en te horen. We spelen dus op 3 maart om 17.30 uur in de Bhoele.

Graag tot dan!

Vreemde dag

Vreemde dag

Beste allen,

Was vandaag een wat vreemde dag. Drie wedstrijden werden niet uitgespeeld in verband met tijd tekort. Dit geeft aan dat er op het scherpst van de snede volleybal werd gespeeld. Mooi om een ieder zo enthousiast bezig te zien zijn! Ook nog mooi voor de voorzitter dat de wedstrijdbal nog weer terug kwam onder een aantal jassen in de zaal:-)

Tot de volgende partij

Groet
Hans
Spiker

Bal tegen je lelletje

Hallo allemaal, wat fijn dat je dit leest! Een aantal van ons speelde met het liedje van juf Ank in ons hoofd tegen VoCASA dames 3. Een ander had wat last van opgezette ballen (???) en Saskia bekeek de wedstrijd, nog wel in haar wedstrijdshirt, met 2 baby’s in haar buik. Jaja jullie lezen het goed! Saskia is zwanger, en als Sas iets doet dan doet ze het meteen goed :). Het team van VoCASA zag er gedeeltelijk anders uit dan tijdens de uitwedstrijd die we met 3-2 verloren. We speelden een lekker potje en wonnen helaas de 4e set niet, maar we wonnen wel met 3-1. Hierdoor konden we weer 4 heel wenselijke punten bij onze verzameling optellen.

Ook deze wedstrijd konden we weer heel fijn een beroep doen op dames 2. Marlon en Mandy deden vandaag met ons mee. De eerste set, tegen de huidige nummer 4, begon redelijk, maar we keken wel regelmatig tegen een kleine achterstand aan. Door goed spel en veel servicedruk wisten we uiteindelijk op VoCASA uit te lopen. De eerste set wonnen we met 25-20.

We waren natuurlijk erg blij met de winst in de eerste set, maar het smaakte naar meer. Naast dat we de punten goed kunnen gebruiken is winnen natuurlijk veel leuker en we hadden ook wel het gevoel dat het er tegen VoCASA dit keer in zat. In de 2e set  leek alles te kloppen. Onze verdediging stond als een huis, de aanvallers van VoCASA kwamen nauwelijks aan aanvallen toe en ook op onze service scoorden we veel directe punten. De 2e set was behoorlijk overtuigend voor ons, we wonnen met 25-14.

In de 3e set keken we net als in de 1e best wel een tijdje tegen een aantal punten achterstand aan. VoCASA wisselde mooie ballen af met gekke foutjes, hierdoor lukte het ons wel om de achterstand nooit heel groot te laten worden en op 23-23 kon het weer alle kanten op. Op dat moment maakten wij geen fouten en maakten het slim af. Hierdoor wonnen we de 3e set met 25-23 en hadden we sowieso de wedstrijd gewonnen.

We gingen natuurlijk voor 4-0 winst, maar helaas liep dat anders. We begonnen met een 5-1 achterstand en deze achterstand wisten we dit keer niet ver genoeg bij te halen. Vanaf halverwege de set speelden we wel weer een goed spelletje, maar VoCASA deed hetzelfde. Met 25-21 wonnen zij de laatste set en lieten ons toch nog een beetje met een zuur gevoel achter. Natuurlijk zijn we heel blij met de 3-1 winst tegen de nummer 4, maar toch.. nog 1 puntje meer was nog mooier geweest.

Komend carnavalsweekend hebben we wel een wedstrijd. We spelen om 17.00 uur tegen VVH in Harderwijk. De thuiswedstrijd wonnen we met 3-1 en we hopen dit tijdens de uitwedstrijd minimaal te evenaren. Op dit moment staan wij 9e, met een wedstrijd meer gespeeld dan de nummer 10 en 11. VVH is het team op de 11e plaats, dus door te winnen zouden we goede zaken doen.