Guus Geluk

Guus Geluk

De uitwedstrijd tegen Voorwaarts verloren we redelijk kansloos met 4-0. Het doel was dus natuurlijk om thuis een beter resultaat neer te zetten dan tijdens de uitwedstrijd. We herkenden lang niet iedereen aan de andere kant van het net, het bleek achteraf ook dat ze een aantal invallers mee hadden. Daarnaast hadden ze de laatste wedstrijden verloren, maar goed dat betekent dan nog niet dat wij ook maar even van ze zouden winnen. Gelukkig deden we dat wel! En onze eerste 4-0 winst van het seizoen was eindelijk een feit. Hierdoor stegen we ook weer een plekje op de ranglijst en staan we nu netjes op de 8e plek.

Dankzij Lisanne en Jessica, die hun eigen wedstrijdkleding al hadden, kwam mijn droom gelukkig niet uit. Ik had namelijk (en vraag me niet waarom..) van vrijdag op zaterdag gedroomd dat wij te laat de zaal in kwamen en Voorwaarts al aan ‘onze’ kant stond. Nou had dat zaterdag zomaar kunnen gebeuren, de wedstrijdkleding kwam namelijk wat later dan normaal, dus toen de 4e set van de wedstrijd voor ons al bijna af was moesten wij ons nog gaan omkleden. Nou ging dat een keer mega snel, ‘onze’ kant werd op tijd geclaimd en de rest sloot al snel aan. Hierdoor hadden we gelukkig ook genoeg tijd voor een goede warming-up.

Het eerste punt in de eerste set leek zo’n 3 kwartier te duren. Wij waren heel blij dat Voorwaarts uiteindelijk de bal uit sloeg, of in ieder geval, zo leek het vanaf onze kant.. Helaas ging het punt toch naar Voorwaarts, en lichtelijk buiten adem begonnen we aan punt 2, deze was gelukkig wel voor ons. Daarna speelden we goed, we haalden super veel ballen van de grond, maar Voorwaarts deed dat ook. Onze servicedruk was goed aanwezig en daarmee wisten we veel te scoren. We wonnen de eerste set met 25-18.

Nou hebben we wel eens eerder na een goede eerste set gedacht dat winst toch echt wel goed zou moeten komen. Dus heel blij, maar ook weer heel gefocust startten we aan de 2e set. We begonnen ook weer goed en met een voorsprong. We lieten Voorwaarts wel af en toe in de buurt komen, maar mede dankzij Garlic die ook deze wedstrijd weer enorm “in de zone” was scoorden we aanvallend veel punten. De tweede set wonnen we met 25-19.

De derde set liep als een trein. Doordat we veel ballen van de grond haalden konden de set-ups mooi worden verdeeld, we scoorden dan ook aan de lopende band en ook met onze service wisten we veel directe punten te scoren. We wonnen met 25-14

We waren nu dus al zeker van winst en 4 punten, maar 5 punten was zeker haalbaar, we moesten het alleen nog ‘even’ doen. We begonnen goed met een paar punten voorsprong, maar halverwege kwam Voorwaarts nog wel weer wat in de buurt. Dat zou gebeurd kunnen zijn door een snotje in ons veld, maar ik vermoed dat we een klein beetje onze focus kwijt waren. Gelukkig was onze voorsprong groot genoeg. Op 24-18 hadden we onze eerst kans voor 4-0 en op 24-20 wisten we deze te verzilveren. We wonnen dus ook de 4e set, dit keer met 25-20. Hierdoor verdienden we misschien een appeltaart, maar sowieso 5 punten en we stegen een plek op de ranglijst.

Na de wedstrijd hadden we nog een hele gezellige semi-team-avond. Tijdens een potje wie ben ik kwamen we er achter dat die kaartjes best lastig te lezen zijn in het donker (en dat er telefoons zijn die je alleen maar hoeft te schudden om de zaklamp aan te zetten…). Ook speelden we, nadat de bekertjes ongeveer iedere tafel in de Bhoele hadden gezien, een paar potjes bier-pong-light, ik denk dat we het NK net niet gaan halen.

Het gaat nog even duren voordat we onze volgende competitiewedstrijd spelen, we hoeven namelijk pas op dinsdag 12 maart weer. We spelen dan om 20.30 uur in Vaassen tegen Blok EVC dames 1. De thuiswedstrijd verloren we na 2 spannende sets en 2 kansloze sets met 3-1. Op dit moment staan ze 3e, we hebben dus nog wat goed te maken maar het zal niet makkelijk worden.

Hallo allemaal!

Uitslagen en standen 16-2-2019

Hierbij de uitslagen en standen per 16 februari.Met nog 3 ronden te gaan, is er in de poules nog niets beslist!

Graag tot over 2 weken!!

met vriendelijke groet,

André van Gelder, recreanten Spiker

Pufje

Het was wat haasten donderdag, want op een doordeweekse dag vertrekken om 17.30 uur is een behoorlijke uitdaging. Via een supermarkt in Harderwijk, waar geen maaltijd werd gekocht, kwam ook auto 2 ruim op tijd in Ermelo aan. In de kleedkamer luisterden we nog naar de top 10 van de top 500 van de jaren ’90. Nou zijn er in de jaren ’90 best wel wat leuke nummers gemaakt, maar deze blijken niet in de top 10 te staan. De thuiswedstrijd hadden we met 3-2 gewonnen van Pauwervoll, we hadden toen het gevoel dat er meer in zat. Dat er meer in zat lieten we tijdens de uitwedstrijd zien. We wonnen namelijk met 3-1.

Als je de zaal in Ermelo vergelijkt met de Bhoele, dan kun je de Bhoele nieuwbouw noemen. Zonder de verblindende TL-balken was het een prima locatie geweest voor een spookhuis. Het plafond doet wat denken aan een sterrenhemel en de vloer aan de Sahara, tel daar nog de temperatuur bij op en menig woestijnbewoner zou jaloers zijn geweest. Een bezempje, of misschien zelfs een bulldozer door de zaal was geen overbodige luxe geweest. We lieten bijna allemaal nog wat stukjes huid achter op de vloer – die erg veel weg had van de oude Dynamohal – maar goed, die zaal is wat het is, dus we moesten het er maar mee doen.

In de eerste set speelden we goed, maar het ging wel erg lang gelijk op. Het voordeel van al het stof op de vloer is dat we wel lekker zacht vielen als we naar een bal doken, er viel in de eerste set aan onze kant dan ook nauwelijks een bal op de vloer. Boven de 10 bouwden we een voorsprong op, die op 17-17 weer weg was. Vanaf dat moment gingen wij beter spelen, we pakten veel punten met onze service en we wonnen de eerste set met 25-19.

In de tweede set begonnen we weer erg goed en we stonden al snel 6 punten voor. Daarna lieten we Pauwervoll in hun spel komen en op 18-18 stond het weer gelijk. We maakten zelf meer fouten dan in de eerste set. We stonden soms een beetje als een stelletje zoutzakken in het veld, of waren het nou zandzakken? Dat kwam dan waarschijnlijk door al het geduik, waardoor we een hele lading zand en stof hadden verzameld. Bij ons lukte het allemaal eventjes niet meer en bij Pauwervoll wel. Zij wonnen de 2e set met 25-21.

In de derde set hadden we al het stof en zand van ons afgeklopt en begonnen we weer lekker. Op 12-6 hadden we een mooie voorsprong opgebouwd. We hadden een goede servicedruk en wisten de gaten in het veld bij Pauwervoll slim te vinden. Rond de 20 lieten we ze nog wel in de buurt komen, maar onze voorsprong was groot genoeg. We wonnen met 25-21.

We gingen er natuurlijk voor om de wedstrijd met 3-1 te winnen, dit zou namelijk ook niet meer dan terecht zijn. We begonnen goed, maar zakten daarna wat in. Na een gelijk opgaande start van de set namen wij vanaf 14-14 het heft in handen. We legden meer druk, scoorden weer mooie punten met onze service en hadden op 24-18 een mooi aantal kansen om de set te pakken. Op 24-20 scoorden wij het punt, wonnen de set dus met 25-20 en de wedstrijd met 3-1.

Hier waren we natuurlijk heel blij mee, we kunnen de punten erg goed gebruiken en het was ook nog eens tegen een directe concurrent. De Mac-auto moest op de terugweg natuurlijk nog eventjes naar de Mac om het te vieren. Een van ons vertrok helaas met een hoofdpijntje…. tip: ga niet achterstevoren van de glijbaan.

Door deze overwinning stegen we 2 plekken op de ranglijst, we staan nu 9e maar plek 8 t/m 12 staan nog erg dicht bij elkaar. Aanstaande zaterdag, 16 februari, staat er om 15.30 uur weer een belangrijke wedstrijd op het programma. We spelen thuis tegen Voorwaarts dames 2. De uitwedstrijd was niet goed en werd met 4-0 verloren. We gaan uiteraard, zoals altijd, voor winst. Op dit moment staat Voorwaarts op de 8e plek, zij hebben 1 wedstrijd en 2 punten meer dan wij.

Het recept voor een lekker potje

Afgelopen zaterdag speelden we thuis tegen SSS dames 3. De uitwedstrijd verloren we met 4-0, maar het was geen kansloze 4-0. We gingen er dus voor om tijdens de thuiswedstrijd in ons hok een betere score neer te zetten. Aan het begin van de wedstrijd stonden wij laatste op de ranglijst, SSS doet het wat beter en staat 5e. Tijdens een wedstrijd die behoorlijk gelijk op ging wisten we uiteindelijk net niet te winnen, na zo’n 2 uur spelen won SSS met 3-2. Een uitslag waar we aan de ene kant tevreden mee mogen zijn, maar aan de andere kant had er misschien zelfs nog wat meer in gezeten. We stegen hierdoor wel een plekje, en staan nu een na laatste.

Tijdens het inlopen liet Lieke subtiel weten dat ze ook graag in het achterveld zou willen spelen deze wedstrijd. Gelukkig viel de bloedlip van Lisa mee, en kon ze gewoon aan de wedstrijd beginnen. Ik denk dat de gemiddelde lengte van het team van SSS minstens 10cm meer is dan dat van ons, vorige wedstrijd hadden we daar nogal wat moeite mee om het blok te omzeilen. Deze keer lag onze pass goed, waardoor de set-ups goed verdeeld konden worden en we ook minder last hadden van hun lange blokkering.

We begonnen alle sets met een 6-0 voorsprong, voornamelijk door de topservices van Jessica. Ook SSS heeft een goede service, maar deze hadden we behoorlijk goed onder controle. We speelden eigenlijk alle 4 de sets prima. We lieten weinig ballen vallen en ook met onze aanval scoorden we mooie ballen. SSS deed eigenlijk hetzelfde, waardoor het enorm gelijk op ging. Ook de setstanden deden weinig voor elkaar onder. We verloren de eerste en de derde met 25-22, de tweede en de vierde wonnen we met 25-21 en 25-22. Een beslissende vijfde set was dus weer een feit. Ook hier ging het erg gelijk op. Bij 8-7 werd er gewisseld van kant. Helaas was het SSS die net iets meer puntjes pakte en de 5e set won met 15-12.

Aanstaande donderdag spelen we een redelijk belangrijke wedstrijd. We spelen namelijk om 19.30 uur in Ermelo tegen Pauwervoll dames 1. Zij staan op dit moment met 1 wedstrijd meer gespeeld en 1 punt meer, 1 plek boven ons. Bij winst zouden we goede zaken doen. De thuiswedstrijd wonnen we met 3-2.