De 1e ronde zit er al weer op!

Hallo allemaal.

De 1e ronde zit er al weer op! Na een welverdiende vakantie is het altijd weer lekker om te volleyballen in de Bhoele. Ik hoop dat jiullie allemaal een goede zomer(vakantie) hebben gehad. Vandaag zoals gezegd de 1e ronde waar een ware strijd tussen Rebelle M1 en M2 werd uitgevochten. Een uur is soms te kort, de 3e set werd dan ook bij 10-16 afgefloten. Spannende pot!

In de uitslagen staan de teams nog niet op punten gesorteerd, klein dingetje in het programma, dat over 3 weken zeker verholpen is.

In het programma zit nog een klein foutje; bij de scheidsrechter en teller bij wedstrijd op 9-11 a.s. om 10 uur veld 2 staat nu Wiwika M, dit moet zijn Wiwika H.

Graag tot de volgendre ronde op 19-10 a.s.!

Met vriendelijke groet,

Pieterburen

Nadat we onze eerste wedstrijd met 4-0 hadden gewonnen hadden we vertrouwen in onze volgende wedstrijd. Dat het niet makkelijk zou worden dat wisten we wel, want tegen Rebelle hebben we het eigenlijk altijd wel lastig. Dat we het zo lastig zouden krijgen hadden we niet verwacht. Zij speelden goed en stabiel, wij speelden niet ons eigen spel en wisten niet genoeg druk te leggen. We verloren helaas met 4-0.

Saskia kon er helaas niet bij zijn, maar gelukkig konden Yamila en Laura wel weer met ons mee. Zowel Esther als Lisa waren niet helemaal fit, maar toch begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. In de eerste set ging het redelijk gelijk op, maar het lukte ons niet om een gat te slaan. Aan het eind van de set was het Rebelle die de punten maakte, zij wonnen de eerste set met 25-20.

We wisten dat we uit een ander vaatje moesten gaan tappen om het Rebelle moeilijk te maken, maar ook in de 2e set lukte het allemaal niet zoals we zouden willen. Na een tip in de time-out “probeer eens wat anders” probeerde Chantal nog een zeehond, maar dit leverde alleen wat gelach van de andere kant op (en stiekem ook van onze kant), maar punten leverde het helaas niet op. De 2e set ging met duidelijke cijfers naar Rebelle. Het werd 25-15.

Van het enthousiasme en de energie uit de wedstrijd tegen Alterno was deze wedstrijd weinig meer over. Geen idee waar het aan lag, maar het liep gewoon niet zoals we zouden willen. In de 3e set walste Rebelle over ons heen, we scoorden zelf nauwelijks en hadden moeite met hun services, die ook irritant vaak via de netrand vielen. Het leverde Rebelle een extra puntje op in de Rebelle cup (of zoiets), want ze hielden ons onder de 10… we verloren met 25-7 en hierdoor ook de wedstrijd.

Verliezen hadden we geen zin in, maar met 4-0 verliezen was helemaal geen optie. We wisselden wat en begonnen goed aan de set, want we stonden al snel met 4-1 voor. Het lukte ons helaas niet om dit vast te houden. Met een bal typerend voor deze wedstrijd, namelijk een service via de netrand, pakte Rebelle het laatste punt. Hiermee wonnen ze de 4e set met 25-14 en de wedstrijd met 4-0.

We baalden behoorlijk, maar het is ook pas de 2e wedstrijd van dit seizoen, dus nog genoeg tijd voor revanche. Onze eerstvolgende wedstrijd staat gepland op 12 oktober tegen Blok in Vaassen, maar deze wedstrijd zal, op verzoek van Blok, hoogstwaarschijnlijk worden verzet. Dus dan is onze volgende wedstrijd pas op 19 oktober om 15.30 in Raalte tegen Salvora, zij zijn vorig jaar kampioen geworden in de 1e klasse, vaak een tegenstander om rekening mee te houden.

Een goed begin is het halve werk

Voor de bekerwedstrijd tegen Blauw Wit dames 1 kregen we 2 opties, 1 op afgelopen dinsdag en 1 op afgelopen donderdag. Aangezien het op super korte termijn was en niet iedereen meer wat kon regelen voor de dinsdag kozen we voor de donderdag. Niet helemaal ideaal zo 1 dag voor de eerste competitiewedstrijd, maar aangezien het ook een trainingsavond is was het ook wel prima. Sas en Mies deden niet mee, maar verder was iedereen aanwezig. Blauw Wit speelt 2e klasse, maar het zou mij niks verbazen als ze erg hoog zullen gaan eindigen. We hebben het namelijk erg moeilijk met ze gehad, en dat lag gedeeltelijk aan onszelf, want we maakten teveel fouten en we scoorden niet genoeg zelf, maar Blauw Wit wist ook zeker wel tegenstand te bieden. De eerste set was meteen een lange die we wonnen met 32-30. De 2e set gaven we helaas met 25-23 uit handen, maar in de 3e en 4e set maakten we het met 25-18 en 25-19 wel weer goed. We zijn dus een rondje verder. Zodra bekend is wie de volgende tegenstander is dan horen jullie dat.

Voordat ik verder ga met de wedstrijd van vrijdag, hierbij voor de geïnteresseerden nog 2 belangrijke spelregelwijzigingen in de korte Jip en Janneke versie.

• Je mag echt een mega lelijke bal spelen als set-up (zolang die maar niet gedragen wordt), als deze maar aan eigen kant blijft.
  • Als je aan service bent mag de rest van het team al lekker op z’n eigen plekkie gaan staan. Dat voorkomt waarschijnlijk wat schermen, en het is wel lekker relaxed.

We hadden super veel zin in onze eerste competitiewedstrijd, maar wisten ook dat we wel uit een ander vaatje moesten gaan tappen dan tijdens de voorbereiding en de bekerwedstrijd. Daar zaten wel wat goede momenten in, maar dat zou niet genoeg zijn om te winnen van Alterno dames 4. Een voordeel was wel dat we onze nieuwe broekjes vrijdag binnen hadden gekregen en we dus veel minder energie hoefden te besteden aan het omlaag trekken van de broekspijpjes :). Een ander voordeel was dat de wedstrijd voor ons uit was gevallen, en we in plaats van om 21.15 om 20.30 konden beginnen… of nouja dat was het plan alleen had de scheidsrechter het niet helemaal goed begrepen, maar goed.. we startten een stuk eerder dan 21.15.

We begonnen goed, maar Alterno kwam wel weer bij en op 12-9 keken we tegen een kleine achterstand aan. Op de service van Jessica wisten we dit om te draaien naar een 17-12 voorsprong. We kregen nog wel wat puntjes tegen, maar we bleven constant spelen en maakten zelf weinig fouten. We waren heel blij met het winnen van de 1e set van dit seizoen. Het werd uiteindelijk 25-20.

In het begin van de 2e set was er wat verwarring van achter de teltafel. Onze nummer 5 stond op eens niet meer in het veld! Dus er werden al allerlei zoekacties op touw gezet, maar gelukkig… onze nummer 5 Sas stond gewoon aan de kant omdat de libero in het achterveld haar positie in neemt. Dus alle hulptroepen werden weer afgebeld en wij konden verder met set 2. We bleven gefocust en namen een mooie voorsprong van 8-2. Alterno vond dat geen goed idee en op 15-15 stonden we weer gelijk. Wederom op de service van Jessica sloegen we weer een mooi gat van 5 punten. Aan het eind van de set was het verschil nog 4 punten waardoor we de 2e set wonnen met 25-21.

We zaten lekker in de wedstrijd, Anneke kwam er in voor Sabine en vrolijk gingen we verder in de 3e set. We keken de hele eerste helft van de 3e set tegen een achterstand aan en op 16-11 kwam Mandy in het veld om te laten zien dat ze een rotservice heeft. Pas op 16-15 was ze er klaar mee en waren we weer mooi ingelopen. Op 18-18 waren we weer helemaal bij en ook op 22-22 kon het nog alle kanten op. Gelukkig ging het onze kant op en wonnen we de 3e set met 25-22. Hierdoor kwamen we op 3-0 voorsprong en wisten we zeker dat we de wedstrijd hadden gewonnen.

In set 1, 2 en 3 haalde Alterno 20, 21 en 22 punten, Johan gaf aan dat hij er geen zin in had dat we die lijn gingen doorzetten. Ik zei nog: prima, dan houden we ze op 15. Nou wist ik niet dat er zo goed naar me wordt geluisterd, want zo geschiedde 🙂

We begonnen prima aan de 4e set, alleen de kuitspieren van Jes besloten in de kramp te schieten (of was het er nou uit??), nouja maakt niet uit, Mandy kwam er in voor Jessica en we konden weer door. De hele set liep het goed, alleen op 6-5 hebben we achter gestaan. We liepen de slimme balletjes van Alterno er uit, scoorden zelf heel veel en ook serverend legden we veel druk. Alterno begon hierdoor ook meer fouten te maken en op 19-12 hadden we een mooie voorsprong. Op 24-14 hadden we set- en matchpoint, maar ik had 15 punten gezegd, dus Anneke serveerde nog even verkeerd en op 24-15 pakten we gelukkig wel het punt. We wonnen de 4e set dus zoals voorspeld met 25-15 en hierdoor de wedstrijd met 4-0.

Op dit moment staan we samen met Rebelle en Blok op de 1e plek met 5 punten, maar goed dat zegt na 1 wedstrijd natuurlijk nog helemaal niks. Onze volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag, 28 september, om 13.30 uur in de Bhoele tegen Rebelle dames 1. Graag tot dan!

Een goed begin is het halve werk!

Voorbereiding

Joehoe!

Jaaa hoor, daar zijn we weer! Hebben jullie ons gemist?? Wij jullie wel! Aaah lief, groepsknuffel 🙂

Oké en door. Jullie vragen je vast al weeeeken af: zou er veel veranderd zijn ten opzichte van vorig seizoen? Welke toppers kunnen we verwachten? Hoe eensgezind is de schoenkeuze? Hebben ze weer nieuwe broekjes? En hoe zit het met de inspeelshirtjes? Allemaal super terechte vragen.  Een aantal zaken zijn onveranderd gebleven, zoals bijvoorbeeld de yell en Moffel & Piertje. Ook Jessica, Michelle, Chantal, Sabine, Senna, Lisa, Esther en Yneke hebben hun contract met een jaar verlengd. Esther was overigens wel klaar met de blauw/gele outfit en zal in een zwarte outfit te vinden zijn in het veld (behalve dan haar schoenen, die zijn alles behalve zwart). Over schoenen gesproken, vrij veel van ons kozen voor de lichtblauwe Mizuno’s, maar er werden ook wat creatievere keuzes gemaakt waarbij een goeie zonnebril geen overbodige luxe is. Gelukkig hebben we naast onze 8 contractverlengers ook nog 3 oude bekenden die dames 1 komen versterken. Anneke is na een jaartje veel belangrijkere dingen doen weer terug en ook Saskia zal ons na een tijdje afwezig te zijn geweest vanaf halverwege het seizoen weer gaan verblijden met haar aanwezigheid en last but not least is Mandy na een paar jaar dames 2 weer terug in dames 1. Helaas hebben we wel afscheid moeten nemen van Marlon die een stapje terug gaat doen (en nog belangrijkere zaken), van Lieke die volledig is gestopt en van Lisanne die weer bij Rebelle gaat spelen (ja echt… hoe dan :p).

Na 3 weken trainen hadden we vandaag onze eerste oefenwedstrijd. We speelden tegen Heyendaal dames 1, zij spelen 3e divisie dus het was meteen een mooie uitdaging. In eerste instantie leek het er op dat we een krappe bezetting zouden hebben, maar uiteindelijk viel het mee. Anneke was iets eerder terug uit America, Michelle en Esther waren nog niet helemaal fit, maar toch fit genoeg om mee te doen en (Ya)Mila waren ook bereid met ons mee te doen. 🙂 We verloren uiteindelijk met 5-0 waarbij we eigenlijk alleen in de laatste set erg dichtbij de winst waren. We hebben dus nog een hoop te verbeteren, maar we hebben ook al wel wat leuke dingen kunnen laten zien.

Komende zaterdag spelen we een driekamp in Dieren. We spelen om 12.00 uur tegen Avior dames 2 (3e divisie) en om 13.30 uur tegen Rebelle dames 2 (promotieklasse).

Ook staat er binnenkort de eerste rond van de beker op het programma. We spelen tegen een ‘oude bekende’ namelijk Blauw-Wit dames 1 uit Oldebroek. Het enige bekende aan dit team is de naam, want aan de foto’s te zien is dit team erg veranderd in de afgelopen jaren. De datum waarop we gaan spelen is op dit moment nog niet bekend.

Onze eerste competitiewedstrijd is op vrijdag 20 september om 21.15 uur in de Alternohal tegen Alterno dames 4. Het volledige programma vind je hier: https://www.volleybal.nl/competitie/team/ckl8v27-ds-1?activetab=programma