De wedstrijd tegen Heyendaal begon een keer wat anders dan anders. Sommige tegenstanders hebben wel eens een mini van de week, wij hadden deze wedstrijd een junior van de week. Als verrassing voor haar verjaardag kreeg Sabine namens haar moeder een cadeautje van ons en ze mocht met ons mee inspelen, de eerste bal van de wedstrijd serveren en ook de hele wedstrijd vanaf de bank meemaken. Johan was aan het genieten van een heerlijke vakantie en aangezien Tom geen kei is in wedstrijdbriefjes invullen was Robert bereid als assistent de rol van Johan op zich te nemen. Sabine zag een wedstrijd waarin we hard aan het knokken waren, ook veel tegen onszelf, maar waarbij we helaas aan het kortste eind trokken. Heyendaal won met 3-1.

In de eerste set gaf Heyendaal meteen behoorlijk wat gas, waarop we voornamelijk met onze servicepass geen antwoord hadden. Binnen no-time stonden we 7-1 achter. Nou is dat natuurlijk geen lekker begin, maar wij laten ons niet zomaar uit het veld slaan (ha.. ha..). Stapje voor stapje kwamen we dichterbij en na een mooie serviceserie van Jasmijn kwamen we op 16-15 voorsprong te staan. Heyendaal gaf niet op en haalde ons weer in. Een achterstand van 18-21 wisten we onder andere door een mooie serie van Marlon en een aantal lange rally’s weer om te bouwen naar een voorsprong van 23-21. Helaas scoorden we daarna niet meer en won Heyendaal de eerste set met 25-23.

Het verlies in de eerste set was vooral onze eigen schuld, we waren niet fanatiek en enthousiast genoeg en pakten ook te weinig kansen met onze aanval. Of zoals Tom dat zegt: we kregen genoeg cadeautjes maar pakten ze niet uit. In de tweede set begonnen we een stuk enthousiaster en we pakten ook direct een voorsprong. Op 11-6 hadden we een mooie voorsprong van 5 punten te pakken, helaas stond het op 13-13 weer gelijk en bouwde Heyendaal juist hun voorsprong weer uit. Zij maakten vooral slim gebruik van de nieuwe wisselregels waardoor ze bijna de hele set met 3 aanvallers aan het net speelden. Dit pakte goed voor ze uit en ze wonnen de 2e set met 25-21.

We gingen er natuurlijk voor om er een 5-setter uit te slepen. De derde set was daarvoor een goed begin. We speelden vol enthousiasme, maar Heyendaal deed dat ook. De hele set deden we weinig voor elkaar onder en aan beide kanten werd mooi aangevallen, goed verdedigd en veel druk gelegd met de service. Boven de 20 maakten wij het verschil en pakten de 3e set met 25-20.

Met de kans op winst in de wedstrijd begonnen we aan de 4e set. Tot 10 ging het gelijk op, maar daarna lukte het allemaal niet zo goed meer bij ons. We maakten teveel onnodige fouten. Ook scoorden we nog wel een paar mooie punten maar het was niet genoeg. Heyendaal won de 4e set met 25-20 en hiermee de wedstrijd met 3-1.

Onze volgende wedstrijd is weer een thuiswedstrijd, we spelen aanstaande zaterdag om 17.30 uur tegen Vollverijs dames 1 uit Terborg. Ook zij zijn een compleet onbekende tegenstander voor ons. Ze staan na 4 wedstrijden 1 puntje boven ons.