In de eerste seizoenshelft verloren we 3 wedstrijden. Een hiervan was de thuiswedstrijd tegen Heyendaal, dus we hadden wat goed te maken. De uitwedstrijd was wel een stuk spannender dan die in Eerbeek. Maar na een 2-1, voorsprong lukte het ons niet om de 4e set te winnen. Heyendaal pakte ook de 5e set dus helaas verloren we ook uit van ze, dit keer met 3-2. Het is ons nu ook maar weer duidelijk geworden hoe vervelend wij als tegenstander zijn. Heyendaal speelde namelijk precies hetzelfde spelletje: veel servicedruk, een sterke verdediging en nooit opgeven, dit was ook in de setstanden terug te zien.

Maria ging vandaag voor het eerst met ons mee, maar de heilige bracht ons geen geluk… of misschien wel en hadden we zonder Maria dikker verloren. Misschien moet ze nog een beetje inkomen, hopelijk brengt ze volgende week meer geluk. Eindelijk aangekomen in Nijmegen was het nogal zoeken naar de kleedkamer, maar uiteindelijk kon Sharon alvast oefenen voor de vierdaagse en kwamen we aan bij de kleedkamer. Melissa was voor de eerste keer van dit seizoen van de partij als speelster en was vandaag als 2e libero beschikbaar. Het was nog even wachten tot het veld vrij was, maar toen konden we beginnen. De baby van Marlon, die lekker een dutje aan het doen was, moest dit tijdens het inspelen tijdelijk onderbreken.. de muziek stond namelijk op standje gehoorbeschadiging. De vloer in de hal deed me erg denken aan de vloer die vroeger in de Bhoele lag, niet alleen qua kleur, maar ook qua demping.. Zelfs de niet-bejaarden uit het team hadden vandaag last van pijntjes. Waarschijnlijk hadden ze ook maar de helft van de energierekening betaald, want de helft van de lampen was uit. Dit zorgde voor enkele zwarte gaten waardoor een slechte techniek opeens niet meer te zien was.

Bijna de hele eerste set hadden we een kleine voorsprong en op 19-14 hadden we dat zelfs uitgebreid naar een riante voorsprong. Nou deed Heyendaal wat wij ook altijd doen bij een achterstand, niet opgeven en blijven knokken. Vooral door een goede service van Heyendaal en een aantal onnodige fouten aan onze kant stonden we opeens 22-19 achter. Op dat moment kwam ons servicekanon Marlon in het veld en zorgde er voor dat we op een 24-22 voorsprong kwamen te staan. Heyendaal gaf zich niet gewonnen en kwam op 25-24 op setpunt te staan. Dankzij de nieuwe wisselregel kwam Marlon er weer in om te serveren. Dit pakte weer goed uit en we wonnen de 1e set met 27-25.

De 2e set begonnen we goed, want we kwamen met 6-1 voor te staan. Op 11-11 stonden we weer gelijk en was het Heyendaal die op ons uit wist te lopen. Een 19-15 achterstand trokken we nog bijna gelijk tot 19-18, maar daarna was het Heyendaal die wist te scoren, waar wij vergaten dat te doen. Zij pakten de 2e set met 25-20.

In de 3e set begon Heyendaal sterk en we stonden maar zo 6-2 achter. Op 12-12 waren we weer bij en de rest van de set hadden wij de hele tijd 1 puntje voorsprong, maar 1 punt is niet genoeg om de set te winnen. Wij wisselden er op los met onze service-joker, Heyendaal deed dat met hun dubbele wissel. De hele set deden we weinig voor elkaar onder, lange rally’s, goede verdedigende acties en mooie aanvallen wisselden elkaar af. Het bleef gigantisch spannend. Setpunt op 25-24 voor ons werd setpunt op 27-26 en op 30-29 voor Heyendaal, maar uiteindelijk scoorden wij de laatste 3 punten en wonnen we deze lange set met 32-30.

Met een 2-1 voorsprong begin je toch een stuk lekkerder aan de 4e set. De hele set leek het er op dat deze voor ons zou zijn. Helemaal toen we op 23-19 voorsprong kwamen. Wij kregen op dat moment geen bal meer op de grond en dat lukte Heyendaal juist wel. Op 23-23 en 26-26 stond het weer gelijk, maar de laatste 2 punten waren voor Heyendaal en dus de 4e set met 28-26.

De herenwedstrijd naast ons was afgelopen en de heren besloten Heyendaal aan te gaan moedigen. Saskia liet even zien dat we daardoor niet echt onder de indruk waren door een gigantisch harde aanval, als de vloer niet zo keihard was geweest had daar nu zeker een gat in gezeten. Dat was gelukkig niet zo, want aangezien het een 5e set was moesten wij ook nog aan die kant spelen. Op 8-4 voor ons wisselden we van kant. Over het algemeen wint het team wat als eerste bij de 8 is, dit keer was dat niet zo. Op 9-9 was Heyendaal weer bij en bleef daarna keihard doorknokken. Wij deden dat ook wel, maar door een paar passfouten kwamen we niet aan aanvallen toe. Heyendaal pakte de 5e set met 15-10 en hiermee de wedstrijd met 3-2.

Erg jammer dat we niet in de 4e set de winst hebben gepakt, en helemaal jammer dat we de wedstrijd verloren. Heyendaal speelde naar horen zeggen een van hun beste wedstrijden van dit seizoen, net als tijdens de wedstrijd in Eerbeek. Een beetje jammer dat ze dat nou juist 2x tegen ons doen. Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen Gemini. Zij staan op dit moment een na laatste, de uitwedstrijd werd met 4-0 gewonnen. We hopen zaterdag hetzelfde resultaat neer te kunnen zetten.