Wordt niks!

En nee dat wordt niet niks met ons spel, want we speelden best wel een lekkere wedstrijd tegen Trivos, maar dit werd vanaf Trivoskant geroepen op de momenten dat wij geen aanval konden maken. We wonnen deze punten overigens wel bijna allemaal. We speelden na een pauze van een maand een goede wedstrijd, waarin het spelplezier ook weer duidelijk te zien was. Dit heeft er mede voor gezorgd dat we goed bij konden blijven en zelfs na een 3-0 achterstand ook nog de 4e set pakten. We verloren dus met 3-1 van Trivos, maar pakten een set meer dan in de thuiswedstrijd.

De voorbereiding voor deze wedstrijd begon al erg gezellig, met in tenminste 1 auto jaren ’90 liedjes die meer dan vals werden meegezongen. In de kleedkamer gaven we elkaar complimenten over de vorm van onze knieën (en nee doordenkende mannen: echt knieën). Het was zo gezellig dat we wat langer dan gewenst in de kleedkamer zaten, zo lang zelfs dat Hans zich afvroeg of we überhaupt nog zouden komen. Na een rondje touren door Wijchen kwam ook Mieke inclusief de vergeten druiven aan bij de sporthal, dus onder bijzondere begeleiding van DJ Future Forces konden we gaan beginnen aan de wedstrijd.

Mieke en Melissa zaten helaas nog steeds geblesseerd op de bank, dus met slechts 8 speelsters begonnen we aan de wedstrijd. Sharon wilde nog even testen of spelen met los haar een goed idee zou zijn, dit bleek geen succes, maar gelukkig hadden we nog wat hele elastiekjes beschikbaar en kon ze met vast haar verder spelen. Trivos begon goed en had al snel een 7-2 voorsprong. We kwamen dichterbij, maar vervolgens liep Trivos weer op ons uit. Op 13-12 waren we, mede dankzij een goede service van Jessica weer bijna bij. Het lukte ons helaas niet om ze voorbij te gaan en omdat wij wat meer fouten maakten dan Trivos liepen zij weer verder uit en wonnen de eerste set met 25-19.

De 2e set leek op de eerste, ook in deze set keken we tegen een 7-2 achterstand aan. Ook deze verkleinden we enorm, maar ook in de 2e set hebben we niet op voorsprong gestaan. Trivos scoorde een paar gigantisch mooie aanvallen, maar wij stonden verdedigend ook een goed spel te spelen. We scoorden alleen nog niet genoeg en de 2e set ging met 25-20 naar Trivos.

Al tijdens het inspelen speelde de astma van Saskia wat op, het was dan ook behoorlijk benauwd in de zaal en na 2 sets hield ze het helaas niet meer vol. Nou zijn we maar met 8 en hebben alleen een wissel op de passer/loper plek, dus Michelle mocht haar kunsten op het midden gaan vertonen. Dit ging meer dan geweldig, de verdediging van Trivos kreeg haar aanvallen niet onder controle. De 3e set begon behoorlijk gelijk op en zelfs een opstellingsfout door iets te enthousiast doordraaien haalde ons niet uit ons spel. We stormden juist door en maakten van een 6-6 gelijkspel een 9-6 voorsprong. Wij speelden goed en ontspannen, maar Trivos gaf ook niet op. Op 14-14 stond het weer gelijk, helaas lukte het bij ons daarna allemaal niet meer. Trivos scoorde nog 11 punten en wij maar 2, hierdoor pakten ze de 3e set met 25-16 en kwamen op een 3-0 voorsprong in sets.

Het goede gevoel uit de 3e set namen we mee de 4e set in. We speelden goed en pakten al meteen een paar punten voorsprong. Trivos kwam bij tot 8-9, maar behalve op 1-0 hebben ze deze set niet voor gestaan. Op de service van Michelle gingen we van een 10-7 voorsprong naar een 17-7 voorsprong. Trivos scoorde nog wel een paar hele mooie aanvallen, maar onze voorsprong was groot genoeg om dit te kunnen incasseren. De 4e set wonnen we dik met 25-12 en hierdoor pakten we het eerste punt van de 2e helft.

Onze volgende wedstrijd spelen we op zaterdag 20 januari om 17.30 uur in de Bhoele. We spelen tegen Heyendaal dames 1. De uitwedstrijd verloren we met 4-0 en was vanuit onze kant niet de beste wedstrijd. We gaan er natuurlijk voor om thuis meer punten van ze te pakken. We kunnen jullie support hier zeker bij gebruiken!