Tja en wat duurt er dan te lang… nou vooral hoe lang dat liedje in je hoofd blijft hangen en in mijn geval ook hoe lang het duurt voordat je meer zinnen uit dat liedje kent dan alleen “duurt te lang”. Voordat we zaterdag redelijk vroeg aan de bak mochten tegen Voorwaarts dames 2 stond er vrijdagavond eerst nog een teamuitje op het programma. We gingen gezellig uit eten bij Loetje in Gorssel en hebben heerlijk genoten van het eten. Een aantal van ons heeft zelfs de hele nacht en de ochtend nog van het eten mogen genieten…

Zaterdag verzamelden we, fit, minder fit, met wallen, zonder wallen, met alcoholpromillage, zonder alcoholpromillage, al om 11.00 uur bij de Bhoele. Om te zorgen dat we niet zo ingekakt waren als dat we dat bij de vroege wedstrijd in Dieren waren, begonnen we ruim op tijd en nog fanatieker dan normaal aan de warming-up. Dit leek te werken want we waren in de eerste set fit en alert. Samenvattend maakten we de hele wedstrijd teveel individuele fouten, daar waar Voorwaarts niet heel spectaculair, maar wel constant en zonder al te veel fouten speelde. De 4e set leken we te pakken, maar ook die ging, na 2 setpoints, aan onze neus voorbij.. Behoorlijk teleurgesteld verlieten we met 4-0 verlies het veld.

We begonnen goed aan de 1e set, we pakten een paar punten voorsprong maar op 10-10 stond het al weer gelijk. Langzaam liep Voorwaarts wat punten op ons uit, maar op 19-19 hadden wij dat weer bijgehaald. Boven de 20 was het Voorwaarts die net wat constanter speelde dan wij, zij wonnen de 1e set met 25-22.

In de 2e set hebben we, behalve de eerste punten, vooral achter de feiten aangelopen. Voorwaarts stond lekker te serveren en wanneer onze pass goed lag dan maakten we het niet goed af aan het net. Deze set was duidelijk voor Voorwaarts, want ze wonnen met 25-14. De 3e set zou dan voor ons zijn vonden we. We vochten als leeuwen, maar bij iedereen wisselden hele goede momenten zich af met hele slechte. Zelfs 21 wissels in de 3e set mochten niet baten, want ook deze werd verloren. Dit maal met 25-16.

De 4e set startten we goed, we waren er enorm op gebrand toch minstens 1 punt mee naar huis te gaan nemen. Op 10-10 stond het helaas al weer gelijk en Voorwaarts begon op ons uit te lopen. Op 16-12 achter begon onze inhaalreeks, waardoor we uiteindelijk op 22-22 weer bij waren. Dit wisten we door te zetten tot een 24-22 voorsprong, maar helaas lukte het niet om het setpunt te verzilveren. Alhoewel… wij kregen de bal wel op de grond bij Voorwaarts op een stand van 24-23, en we dachten ook dat we de set hadden gewonnen, helaas vond de scheidsrechter het technisch niet helemaal verantwoord en gaf het punt (op zich wel soort van terecht, maar blijft nogal jammer) aan Voorwaarts. Op 25-25 kon het weer alle kanten op, maar wij scoorden niet.. en Voorwaarts wel dus ook de 4e set werd verloren, dit keer met 27-25.

Aanstaande zaterdag spelen we weer een thuiswedstrijd, we spelen om 16.00 uur. Tot nu toe lopen onze thuiswedstrijden beter dan onze uitwedstrijden. We hopen tegen Blok EVC dames 1 weer een mooie pot neer te zetten. Op dit moment hebben zij in 4 wedstrijden 12 punten gehaald, we mogen dus weer flink aan de bak.