Het was wat haasten donderdag, want op een doordeweekse dag vertrekken om 17.30 uur is een behoorlijke uitdaging. Via een supermarkt in Harderwijk, waar geen maaltijd werd gekocht, kwam ook auto 2 ruim op tijd in Ermelo aan. In de kleedkamer luisterden we nog naar de top 10 van de top 500 van de jaren ’90. Nou zijn er in de jaren ’90 best wel wat leuke nummers gemaakt, maar deze blijken niet in de top 10 te staan. De thuiswedstrijd hadden we met 3-2 gewonnen van Pauwervoll, we hadden toen het gevoel dat er meer in zat. Dat er meer in zat lieten we tijdens de uitwedstrijd zien. We wonnen namelijk met 3-1.

Als je de zaal in Ermelo vergelijkt met de Bhoele, dan kun je de Bhoele nieuwbouw noemen. Zonder de verblindende TL-balken was het een prima locatie geweest voor een spookhuis. Het plafond doet wat denken aan een sterrenhemel en de vloer aan de Sahara, tel daar nog de temperatuur bij op en menig woestijnbewoner zou jaloers zijn geweest. Een bezempje, of misschien zelfs een bulldozer door de zaal was geen overbodige luxe geweest. We lieten bijna allemaal nog wat stukjes huid achter op de vloer – die erg veel weg had van de oude Dynamohal – maar goed, die zaal is wat het is, dus we moesten het er maar mee doen.

In de eerste set speelden we goed, maar het ging wel erg lang gelijk op. Het voordeel van al het stof op de vloer is dat we wel lekker zacht vielen als we naar een bal doken, er viel in de eerste set aan onze kant dan ook nauwelijks een bal op de vloer. Boven de 10 bouwden we een voorsprong op, die op 17-17 weer weg was. Vanaf dat moment gingen wij beter spelen, we pakten veel punten met onze service en we wonnen de eerste set met 25-19.

In de tweede set begonnen we weer erg goed en we stonden al snel 6 punten voor. Daarna lieten we Pauwervoll in hun spel komen en op 18-18 stond het weer gelijk. We maakten zelf meer fouten dan in de eerste set. We stonden soms een beetje als een stelletje zoutzakken in het veld, of waren het nou zandzakken? Dat kwam dan waarschijnlijk door al het geduik, waardoor we een hele lading zand en stof hadden verzameld. Bij ons lukte het allemaal eventjes niet meer en bij Pauwervoll wel. Zij wonnen de 2e set met 25-21.

In de derde set hadden we al het stof en zand van ons afgeklopt en begonnen we weer lekker. Op 12-6 hadden we een mooie voorsprong opgebouwd. We hadden een goede servicedruk en wisten de gaten in het veld bij Pauwervoll slim te vinden. Rond de 20 lieten we ze nog wel in de buurt komen, maar onze voorsprong was groot genoeg. We wonnen met 25-21.

We gingen er natuurlijk voor om de wedstrijd met 3-1 te winnen, dit zou namelijk ook niet meer dan terecht zijn. We begonnen goed, maar zakten daarna wat in. Na een gelijk opgaande start van de set namen wij vanaf 14-14 het heft in handen. We legden meer druk, scoorden weer mooie punten met onze service en hadden op 24-18 een mooi aantal kansen om de set te pakken. Op 24-20 scoorden wij het punt, wonnen de set dus met 25-20 en de wedstrijd met 3-1.

Hier waren we natuurlijk heel blij mee, we kunnen de punten erg goed gebruiken en het was ook nog eens tegen een directe concurrent. De Mac-auto moest op de terugweg natuurlijk nog eventjes naar de Mac om het te vieren. Een van ons vertrok helaas met een hoofdpijntje…. tip: ga niet achterstevoren van de glijbaan.

Door deze overwinning stegen we 2 plekken op de ranglijst, we staan nu 9e maar plek 8 t/m 12 staan nog erg dicht bij elkaar. Aanstaande zaterdag, 16 februari, staat er om 15.30 uur weer een belangrijke wedstrijd op het programma. We spelen thuis tegen Voorwaarts dames 2. De uitwedstrijd was niet goed en werd met 4-0 verloren. We gaan uiteraard, zoals altijd, voor winst. Op dit moment staat Voorwaarts op de 8e plek, zij hebben 1 wedstrijd en 2 punten meer dan wij.