Afgelopen zaterdag had H1 een hele dikke kans om directe concurrent Blauw Wit te verslaan. Na een 2-0 voorsprong waren er kansen op 3-0. Het liep helaas anders.

Blauw Wit verdient een compliment voor hun vechtlust. Werkelijk elk punt werd bevochten, en ze kwamen zogezegd uit een (bijna) geslagen positie terug in de wedstrijd en wisten zelfs te winnen.

Blauw Wit kwam in de 3e set van een ruime achterstand terug, won en pakte met minimaal verschil de 4e set.

In de 5e set ging het tot 10-10 gelijk op. De niet heel sterk fluitende scheidsrechter zag een overduidelijk kill block op het hoofd van een Blauw Wit speler niet, wat leidde tot nogal wat discussie. 11-10 voor Blauw Wit dus ipv voor Spiker.

Om een einde te maken aan de discussie floot de scheidsrechter erg snel voor de service, waarop ondergetekende de bal tegen zich aan kreeg. 12-10.

Als reactie op de herhaaldelijke uitleg dat we nog niet klaar stonden volgde een gele kaart. Niet slim natuurlijk om op deze stand een beslissing zo lang aan te vechten. Hiermee kwam de stand op 13-10 voor Blauw Wit en vlak daarna was het met 15-11 gedaan.

Het was een spannende strijd geweest, tegen een gelijkwaardige tegenstander. Met een klein beetje meer geluk had het maar zo een winstpartij kunnen zijn. Echt balen dus!

Nu mogen we aantreden tegen DVV, uit Druten, en wel aanstaande donderdag om 21.30 uur (!). Uit verhalen van andere teams is duidelijk dat de meeste wedstrijden daar tegen 22.00 uur pas starten en dat het niet ongebruikelijk is dat het nachtwerk wordt. Een goed resultaat maakt vast een hoop goed.