In afwezigheid van Arko en Tim, en met een aantal half-fitte spelers begon H1 de wedstrijd tegen Alterno 2. Het is altijd afwachten welke spelers je tegenover je krijgt als je tegen Alterno speelt. En zo bleek ook deze keer. Veel nieuwe gezichten ten opzichte van de heenwedstrijd, die overigens met 0-4 naar Spiker ging. De Alternocoach koos voor een ervaren opstelling om zo meer punten te halen dan voor de winterstop.

De tribune zat mooi vol, en de hoop was er op een mooie en spectaculaire wedstrijd. Die kwam er helaas niet. Spiker had de service goed op orde, en dat zorgde voor veel onrust aan de andere kant van het net. Alterno maakte erg veel fouten, wat leidde tot een makkelijke winstpartij.

De eerste set was dan ook zo voorbij: 25-19.

In de 2e set was H1 de concentratie volledig kwijt. Alterno ging ook moeilijker serveren. Dat zorgde er voor dat deze set erg snel was beslist. 1-1 dus.

Zaak voor H1 om de boel weer op scherp te krijgen, en dat lukte. De pass was stabiel en het midden scoorde veelvuldig. Alterno probeerde van alles. In de 4e set wisselde de coach zelfs zijn hele team. Dat hielp niet. Met gemak werden set 3 en 4 binnengehaald. Begin set 4 had de scheidsrechter het even lastig, wat leidde tot veel boosheid bij onze tegenstander. Maar met een eindstand van 25-13 lijkt dat niet het verschil gemaakt te hebben.

Conclusie: 4 mooie punten en stevig op de 4e plaats. Hopelijk komt het publiek de volgende thuiswedstrijd terug om ons in een betere wedstrijd nog eens te bekijken!