Het heeft 11 jaar geduurd maar zaterdag was het weer zo ver, dames 1 is KAMPIOEN!!! Ik wil graag alle vrienden en familie bedanken voor jullie support en het prachtige spandoek wat jullie voor ons hebben laten maken! Wat een leuke verrassing J Het was erg fijn om bij iedere thuiswedstrijd te mogen spelen voor een volle tribune vol enthousiast publiek. Ook wil ik Tommy van Bistro de Zaak bedanken voor het sponsoren van ons team, en het sponsoren van een behoorlijk aantal drankjes tijdens het kampioensfeestje! Het was een erg geslaagde avond, waarbij iedereen erg blij was met het kampioenschap, maar Anneke, Saskia en Yneke nog net iets meer omdat het voor hen de eerste keer was dat ze kampioen werden. Voordat dit feestje van start kon gaan, moesten we natuurlijk eerst nog een wedstrijd spelen. Om het kampioenschap zeker te stellen moesten we 1 set winnen van Dynamo dames 5.

Gedurende de week en de training waren we eigenlijk best wel zeker van het feit dat we zaterdag tegen Dynamo kampioen zouden worden. We hadden tot dan toe thuis nog maar 1 set verloren, dus 1 set winnen zou toch wel moeten gaan lukken. Anneke en Ielze hebben hard gewerkt om de kampioenschapsshirtjes te maken, en wat zien ze er mooi uit.. we are the champions!! Of zijn het nou champignons? Anyhow.. de voorbereidingen waren getroffen, we hoefden alleen nog maar even een set te winnen.

Tijdens het inspelen waren we stiekem een beetje onder de indruk van de aanvalskracht van Dynamo, maar zoals Tom terecht opmerkte… zoveel zegt het inslaan niet. We begonnen niet sterk aan de eerste set, al snel stonden we met 5-1 achter. Gelukkig wisten we al snel het tij te keren. We stonden enorm goed te serveren waardoor de spelverdeelster van Dynamo haar aanvallers niet goed kon bedienen. Ook het blok stond als een huis en we wisten het de aanvallers van Dynamo dan ook goed lastig te maken. De eerste set wonnen we met 25-12 en het kampioenschap was een feit!! Na een vreugdedansje en de felicitaties van Dynamo ging de wedstrijd verder.

Het winnen van de eerste set was natuurlijk helemaal geweldig, maar we gingen er nu ook voor om te zorgen dat we het hele seizoen thuis ongeslagen zouden blijven. Tot nu toe was het alleen Voorwaarts gelukt om een set in Eerbeek te winnen. Tom wisselde 3 speelsters en vol enthousiasme gingen we van start in de 2e set. We bleven sterk spelen en we gaven de voorsprong die we al snel hadden gemaakt niet meer uit handen. We serveerden goed, aanvallend wisselden we harde aanvallen af met gemene prikballen en ook het blok stond weer prima. Deze set wonnen we met 25-19.

Ook in de derde en vierde set wisselde Tom er weer lustig op los. Helaas voor Joyce ging ze in de 3 e set door haar knie waardoor ze de wedstrijd niet verder heeft kunnen spelen. Gelukkig ging het ’s avonds al een stukje beter en heeft ze wel goed mee kunnen feesten. We speelden in de derde en vierde set iets rommeliger dan nodig, maar ook deze sets wonnen we!! Dit geeft ook maar weer aan dat we echt een team zijn, en dat we in iedere opstelling sets kunnen winnen. Door de overwinning is ook de doelstelling om thuis niet te verliezen behaald. De setstanden waren 25-19 en 25-20.

Aanstaande zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd van dit seizoen, om 13.00 uur in Schalkhaar tegen SVS. Volgend jaar zien we jullie graag allemaal weer terug als we ons best gaan doen in de promotieklasse.