Het was een vroegertje vandaag, al om half 1 begon onze wedstrijd tegen Blok EVC. Blok stond gelijk met ons op de ranglijst. We verwachtten een lastig tegenstander en een wedstrijd waarin we hard zouden moeten gaan werken. En zo’n wedstrijd werd het ook, in de 4e set zag het er nog bijna naar uit dat er nog een 5e zou volgen, maar gelukkig pakten we de 4e set en wonnen we de wedstrijd met 3-1.

We begonnen de eerste set niet sterk, misschien omdat we wat nerveus waren of omdat we onder de indruk waren van de aanvalskracht van Blok, maar we stonden al snel met 5-0 achter. Gelukkig waren het eigen fouten, dat kunnen we dus oplossen. Het duurde even, maar langzaam aan kropen we dichterbij. We begonnen zelf constanter te spelen en legden meer druk in onze service. Blok bleef aanvallend goed spelen, maar ze maakten steeds meer servicefouten. Hierdoor lukte het ons om op voorsprong te komen en dit ook vast te houden. We wonnen de 1e set met 25-22.

Met dezelfde inzet gingen we de 2e set van start. Dankzij een aantal lange serviceseries, een goede afwisseling in de aanval en Blok die veel onnodige fouten maakte wonnen we de 2e set verrassend makkelijk met 25-12.

Ook de derde set begonnen we sterk en bouwden we een voorsprong op. Het zag er een tijdje naar uit dat we ook deze set zouden pakken. Helaas begon Blok sterker te serveren en wij begonnen wat onnodige fouten te maken. Natuurlijk is het onze eigen schuld dat we wat rommeliger gingen spelen, maar het naleven van de indirecte volleybalregels door de scheidsrechter droeg er niet aan bij dat we lekker in ons spel konden blijven. En eerlijk is eerlijk, Blok sloeg er aanvallend ook een aantal prachtige ballen in en ze wonnen de 3e set met 22-25.

We lieten ons door het verlies van de 3e set niet uit het veld slaan, want we wisten dat een 3-1 winst er in zou zitten als we hard zouden werken. Onze service bleef constant en ook aanvallend bleven we goed spelen. Blok heeft een sterk blok (ja echt), maar het lukte ons redelijk goed om deze te omzeilen. We hadden weer een mooie voorsprong opgebouwd, maar ook dit keer lukte het Blok om weer een stuk dichterbij te komen. Het leek er aan het eind van de set op dat ze de achterstand helemaal zouden gaan inhalen, maar het lukte ons net op tijd om zelf te scoren. Het laatste punt was nog even wat geklooi aan het net, maar dankzij een mooie setup van Blok op Saskia pakten we de 4e set met 25-22. Van tevoren zouden we voor een 3-1 winst hebben getekend, maar ergens baalden we er toch een beetje van dat we de 3e set hadden verloren.

Onze volgende wedstrijd spelen we op zaterdag 16 november om 16.15 uur in Heeten tegen Heeten Sportief.