Je zult nu misschien denken, huh wat een gekke titel.. Maar zo zijn we in de afgelopen wedstrijden genoemd door publiek en coaches van de tegenstanders. Natuurlijk niet letterlijk zoals het er staat, maar we zijn wel eens Duitsers genoemd, ook wel eens sluipschutters. Waar het uiteindelijk op neerkomt is dat we scoren in de laatste minuut en onverwacht kunnen toeslaan terwijl je je veilig acht en het ook niet meer verwacht. Vandaag hebben we deze bijnaam weer mooi waargemaakt. We speelden een slechte wedstrijd maar wisten uiteindelijk wel na met 2-1 en met 23-18 achter te hebben gestaan te winnen met 3-2. Gezien het getoonde spel misschien niet een terechte uitslag, maar wij maakten 105 en Ormi 104 punten dus stiekem toch wel een beetje terecht.

We mochten vandaag dus naar Epe om tegen Ormi dames 1 te gaan spelen. Ormi is het seizoen niet heel goed begonnen en stond een na laatste op de ranglijst. Van tevoren zou je denken dat we dat best moesten kunnen gaan winnen en ook de prognose van de NeVoBo dacht dat, maar we hadden gigantisch veel moeite met ze. Het was ook even wennen aan de zaal, de lijnen en aan de bal, maar dit zijn allemaal bijzaken die je niet de schuld mag geven. We speelden vandaag helaas zonder Joyce die ziek op bed (of op de bank) lag.

De eerste set was weer typisch een eerste set zoals we die de afgelopen wedstrijden vaker hebben laten zien. Als iemand weet hoe het komt dat we zo zwak beginnen, laat het ons weten want wij komen er niet uit. We kregen de service van Ormi in de eerste set niet goed onder controle waardoor we niet lekker konden aanvallen. De hele eerste set liepen we achter de feiten aan en maakten zelf veel te veel fouten. Ormi verdedigde erg goed waardoor onze aanvallen niet direct scoorden en zij weer de kans kregen om dit wel te doen. De eerste set ging met 25-18 naar Ormi.

Aangezien we inmiddels helaas wel gewend zijn aan het verliezen van de eerste set gingen we vol goede moed de 2e set in. Deze set was erg spannend, maar doordat we de service van Ormi beter onder controle kregen en hierdoor ook meer afwisseling konden brengen in de aanval zorgden we er voor dat we de hele set een paar puntjes voor stonden. Het waren maar een paar punten dus het bleef de hele set erg spannend, maar wij wonnen deze set met 25-22.

Na de winst in de 2e set was het idee om er een 3-1 overwinning voor ons van te gaan maken. Een van de voorwaarden is dan wel dat je meer punten scoort dan de tegenstander. Het ging enorm gelijk op tijdens deze set en we waren erg aan elkaar gewaagd. Aanvallend scoorden we mede dankzij een zeer goede libero bij Ormi helaas niet altijd meteen de eerste bal. Onze pass liep gelukkig al wel weer een stuk beter, maar we maakten nog wel teveel (service)fouten. Tot 20 punten ging het gelijk op, het lukte ons alleen niet om het af te maken en Ormi pakte de 3e set met 25-21.

Dan maar weer een 5-setter, ook dat zijn we inmiddels wel gewend. Het leek er alleen de hele set op dat het 3-1 voor Ormi zou worden. Nou geven wij als echte Duitse sluipschutters nooit op, maar we stonden al snel met 5-0 achter. Heel gek, maar erg vrolijk werden we er niet van… Hardop zeiden we het niet, maar in ons hoofd ging wel rond: ai shit deze zouden we maar zo eens kunnen gaan verliezen. Wel bleven we ondanks deze gedachte wel keihard werken. Toch bleef het verschil tot ruim over de helft van de set 4 punten in het voordeel van Ormi. Op dat moment lukte het Ormi niet meer om serviceseries neer te zetten en dankzij een mooie serie van Jasmijn kropen we weer dichterbij. Op 24-23 voor Ormi kwam Marlon er in voor de service en dat deed ze geweldig. De eerste bal ging bewust via de netrand en ook de 2 services daarna gingen goed. Daarnaast stond Ilse als een malle te blokkeren waardoor 3 punten op rij dankzij de goede service van Marlon en vervolgens het prachtige blok van Ilse naar ons gingen waardoor we met 26-24 wonnen en de stand gelijk trokken op 2-2.

We waren super blij omdat we nog kans op winst hadden! De toss werd helaas ook voor de 5e set verloren, maar de service van Ormi hadden we direct onder controle. Dankzij de service van Esther stonden we al snel met 6-1 voor en op 8-3 wisselden we van kant. We lieten nog even zien dat we echt wel beter zijn dan het spel wat we de voorgaande sets hadden getoond. Na de wissel maakten wij nog 7 punten en Ormi nog 5 en daardoor werd het 15-8 voor ons en hierdoor wonnen we de wedstrijd met 3-2.

De volgende wedstrijd die we spelen is op maandag 17 november om 20.00 uur voor de beker in Borne tegen Ecare Apollo 8 dames 2, de huidige nummer 1 uit de andere 3e divisie. We zullen dan uit een ander vaatje moeten gaan tappen om kans te maken op winst. De volgende competitiewedstrijd is zaterdag 22 november om 18.30 tegen Dynamo dames 3 thuis in de Bhoele.