Voor onze eerste wedstrijd dit seizoen tegen Arvevo dames 2 mochten we op donderdagavond om 21.00 uur spelen in Arnhem. Gelukkig zijn we het gewend om laat te volleyballen op donderdag, maar doordeweekse wedstrijden blijven niet onze favoriet.

Helaas moesten we het net als afgelopen zaterdag doen zonder Ilse, Esther, Ielze en Joyce, maar gelukkig kon Michelle met ons mee ter versterking. We speelden wederom niet briljant, maar gelukkig wel goed genoeg om met 3-1 te winnen.

Aangekomen bij de sporthal begonnen we ons af te vragen of we ons niet vergist hadden in de datum of in het adres.. het was nog pikkedonker in de hal. Gelukkig was de voordeur wel open, en bij het betreden van de zaal gingen ook de lichten aan. Langzaam aan werd het veld eindelijk opgezet, wat Sharon nog even de tijd gaf om de bananen te snijden. Waar we de vorige keer in Arnhem moesten wennen aan de frituurlucht, was het dit maal een ander luchtje wat de boventoon voerde.. wat, of eigenlijk wie, dat was laat ik maar even in het midden.

De toss was door Anneke gewonnen, dus Simone mocht beginnen met serveren. Door een klein misverstandje was het Jasmijn die in de beginopstelling stond en niet Simone. Na de service van Jasmijn werd ze direct gewisseld voor Simone. Er volgden wat vreemde blikken vanaf de overkant van het veld, die dachten vast: wow dat is een streng wisselbeleid.. 1 foutje maken en je mag er direct uit.. maar nu kon de eerste set echt gaan beginnen. We begonnen, zoals wel vaker, niet scherp. Waarschijnlijk waren we nog een beetje verblind door de sokken van Arvevo.. Toen we daar eenmaal aan gewend waren trokken we een sprintje en maakten de 6-1 achterstand ook snel weer goed. Zo snel als dat we het weer goed maakten, gaven we het ook weer weg. Arvevo bracht niet eens heel veel servicedruk maar op een of andere manier lukte het ons niet de pass goed te brengen, maar ook aanvallend maakten we veel te veel fouten. We liepen de hele set achter de feiten aan en Arvevo pakte de eerste set met 25-22.

Aangezien we het verlies in de eerste set volledig aan onszelf te danken hadden, 15 van de punten van Arvevo waren namelijk fouten van ons… Wisten we dat we wat scherper maar vooral netter moesten gaan spelen. Als we dat zouden doen dan zou winst er zeker in zitten. We begonnen een stuk beter aan de tweede set. De pass werd goed gebracht waardoor Simone veel meer mogelijkheden had dan in de eerste set. Door een mooie serviceserie van Anneke aan het begin van de set bouwden we een voorsprong op van een paar puntjes. Deze voorsprong is geen moment in gevaar geweest. Onze verdediging deed in de 2e set wat er van de verdediging verwacht werd en op alle posities waren mooie aanvallen te zien. Doordat we ook veel meer servicedruk hadden deze set kon Arvevo hun midden veel minder aanspelen, iets wat ons wel goed uit kwam :). Met nog een mooie serviceserie van 6 punten maakte Yneke de set af. We wonnen met 25-15.

Servicedruk was dus het codewoord. Helaas was deze in de 3eset wat minder aanwezig. Wel bleven we in onszelf geloven, want we wisten dat er een overwinning in zat. We keken de hele set tegen een achterstand van een paar puntjes aan. Wel wisten we richting de 20 de achterstand te verkleinen. Op dat moment maakte de scheidsrechter twee gekke beslissingen.. een super lelijke technische fout van Arvevo werd niet afgefloten en een bal van ons waar niks mis mee was werd juist wel weer afgefloten. Hierdoor kwam Arvevo op 24-22 voorsprong en zag het er naar uit dat het nog lastig zou worden om de set te pakken. Gelukkig pakten wij op dat moment het punt en aangezien we geen zin hadden in een 5 setter, maar wel zin hadden om de wedstrijd te winnen, gooide Jasmijn er nog een mooie serviceserie uit en we wonnen de set met 26-24.

Mooi een 2-1 voorsprong, totaal geen zin in een 5e set, dus vol gas de 4e set in zodat we nog een beetje op tijd weer naar huis konden. We begonnen dan ook goed aan deze set. Al snel stonden we 10-4 voor. Arvevo wist nog wel even in de buurt te komen, want op een gegeven moment stonden we nog maar 19-17 voor. Na een time-out herpakten we ons. We bleven netjes spelen en pakten verdedigend een aantal mooie ballen. Op 24-18 mocht Michelle nog een punt meedoen en met haar service het laatste punt scoren. Het was een prima service en we wonnen de 4e set met 25-18 en hiermee de wedstrijd met 3-1. Erg makkelijk ging het niet, maar ach.. winst is winst dus we mogen weer mooi 4 punten bij het totaal optellen en staan hiermee heel netjes 5e op de ranglijst.

Onze volgende wedstrijd is een vroegertje (voor mij dan…) we spelen namelijk zaterdag 21 maart om 13.00 uur tegen Dynamo. De thuiswedstrijd werd met 3-1 gewonnen. Ik wil de supporters aanraden hun verrekijkers mee te nemen. Graag tot dan!