Vereniging

Volleybalvereniging Spiker is opgericht op 16 november 1964. 
Spiker telt momenteel ruim 200 leden en is daarmee een van de grootste zaalsportverenigingen in de gemeente Brummen. Het doel van de vereniging is gelegenheid geven tot het beoefenen van de volleybalsport door middel van het houden van trainingen, het spelen van wedstrijden op zowel competitie- als recreatief niveau. Spiker wil een vereniging zijn waar leden zich thuis voelen, zodat iedereen kan volleyballen op een wijze die hem/haar aanspreekt.

Sporthal de Bhoele aan de Händelstraat 45 in Eerbeek is onze thuishaven. Trainingen worden gehouden op de maandag, donderdag en vrijdag. Op zaterdag vinden de thuiswedstrijden plaats.

Senioren – Competitie
Spiker heeft dit seizoen 8 teams in de seniorencompetitie, spelend van de promotieklasse tot de 4e klasse. Daardoor is voor iedere volleyballer wel een geschikt team te vinden. Er wordt gezocht naar evenwichtige teamsamenstellingen, zodat het inpassen van jeugdspelers goed mogelijk is.

Senioren – Recreanten
Bij Spiker wordt op de donderdagavond recreatief gevolleybald. Er is 1 herenteam en 1 damesteam. Op deze trainingen ligt de nadruk op het lekker volleyballen.
Spiker organiseert een recreantencompetitie voor bedrijven en verenigingen. Deze competitie worden op een aantal zaterdagochtenden gespeeld in sporthal de Bhoele in Eerbeek. Aan het eind van de competitie wordt een toernooi georganiseerd voor alle deelnemers aan de recreantencompetitie.

Jeugd
Alle jeugdspelers van 13 t/m 17 jaar spelen ook competitie. Door een goede begeleiding van deskundige trainers proberen we een hoog peil te bereiken zonder daarbij het spelplezier uit het oog te verliezen. Talentvolle spelers zullen extra training aangeboden krijgen.

Mini’s
Sinds een groot aantal jaren wordt er bij Spiker mini- en circulatievolleybal gespeeld voor de leeftijdsgroep van 6 tot en met 12 jaar. Dit is een goede start en voorbereiding van het volleyballen. Door middel van diverse spelvormen wordt, beginnend bij eenvoudig gooien en vangen, het volleybal uitgebouwd tot 4 tegen 4 mini-volleybal bij de oudste kinderen. Bij Spiker wordt gespeeld in de niveau-groepen 2 t/m 6.

Tot slot
Kom gerust een keer kijken, maar nog liever, gelijk meedoen. Gymschoenen en gymkleding meenemen. Je mag 3 keer meedoen alvorens je beslist om lid te worden. Om meer te weten en te lezen over volleybal, kun je ook naar de volgende site gaan: www.coolmovesvolley.nl. Een leuke site, met erg veel informatie over volleybal.