Mini’s informatie

Cool Moves Volley (CMV)
De jongste leden van de vereniging (kinderen van 6 tot 12 jaar) worden mini’s genoemd. Mini’s spelen Cool Moves Volley (CMV). Hierbij bouwen ze spelenderwijs en stap voor stap hun volleybalvaardigheden op.
Het CMV start op niveau 1 en loopt door tot niveau 6. Niveau 1 begint met gooien, vangen en bewegen. Bij niveau 6 spelen de kinderen in principe al het volwassen volleybal inclusief de bovenhandse opslag en de smash op een (klein) veld. Bij het CMV wordt niet streng op techniek gefloten, de bal in het spel houden is belangrijker. De jeugd is ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën.
Er zit veel tempo en beweging in het spel. Het is een volwaardig teamspel en het biedt tevens aan iedere speler afzonderlijk de uitdaging en de succesbeleving om als laatste speler het hele team van verlies te ‘redden’. Omdat ook een persoonlijke fout directe gevolgen heeft voor de betrokken speler, is de motivatie om het uiterste uit jezelf, én uit je team te halen, als vanzelfsprekend ingebouwd.

De voordelen van Cool Moves Volley

  • Het spel is meer ontwikkeld vanuit de gedachten- en belevingswereld van het jonge kind.
  • Het spel straalt veel beweging en dynamiek uit.
  • Het spel biedt uitdaging.
  • De vele grondvormen van bewegen worden spelenderwijs aangeleerd. De grove basisbewegingen voor het volleybal spel worden op speelse wijze aangeleerd.
  • De kinderen hebben en goed instroom niveau voor het minivolleybal niveau.
  • Het circulatievolleybal is een volwaardig balspel dat al in de middengroepen van het basisonderwijs kan worden geïntroduceerd.
  • Het circulatievolleybal vormt de basis voor iedere balsport.
  • Ieder kind wordt actief betrokken in het spel.

Downloads

CMV spelregels 2019-2022.pdf (nevobo.nl)

Nevobo | CMV competitie

Kleurplaten cool moves volley

Wedstrijden
De mini’s spelen competitie op zaterdag. Per seizoenshelft spelen de mini’s 4 of 5 zaterdagochtenden.
Per ochtend spelen ze 2 of 3 wedstrijden van 2 x 12 minuten. Niveau 6 (11-12 jarigen) spelen wedstrijden van 3 sets (max 1 uur). Ouders worden ingedeeld voor het vervoer van de spelers bij uitwedstrijden. Elk team heeft een coach (ouder) die het team begeleid bij de wedstrijden.
Teams moeten in ieder geval een half uur vóór het begin van de eerste wedstrijd in de sporthal aanwezig zijn. De kinderen hebben dan rustig de tijd om zich om te kleden en even in te spelen (indien mogelijk). Geef de kinderen voldoende drinken en (gezond) eten mee.

Wedstrijdkleding

Kobaltblauw volleybalbroekje, geel Spiker wedstrijd t-shirt. Kniebeschermers, bij voorkeur kobaltblauw en zaalschoenen zijn verplicht (ook op de trainingen).

Trainers en trainingstijden
Er wordt getraind op maandag van 17:30-18:30 uur en/of vrijdag van 18:00 tot 19:00 uur. Voor meer informatie over trainingen per niveau, kunt u contact opnemen met minis@spiker.nl.

De coach
Het coachen van een miniteam gebeurt meestal door één van de ouders. Volleybalervaring is niet noodzakelijk. 

Activiteiten
Spiker vraagt ouders om te helpen bij de mini’s voor het organiseren van de mini-ochtenden en andere activiteiten, waaronder een minikamp.
Er wordt regelmatig vergaderd en er is overleg met de technische commissie van Spiker.
De mini-werkgroep is bereikbaar op het volgende e-mailadres: minis@spiker.nl

Mini-coördinator: Janneke van Overbeek (06-17250392)
Mini wedstrijdsecretariaat: Renske Nijenhuis (06-28262828)