Mooi begin van 2017

De eerste helft van het seizoen zit er op, dus we gaan teams nu voor de 2e keer zien. Onze eerste wedstrijd in 2017 was tegen Alterno dames 4. De wedstrijd in Eerbeek wonnen we met 3-2, die in Apeldoorn met 3-1. Wij speelden niet onze beste pot, maar aangezien het de eerste wedstrijd na de winsterstop was mogen we best tevreden zijn.

Melissa is weer terug van haar prachtige reis en zal vanaf aanstaande zaterdag weer met ons mee doen, vandaag bekeek ze deze wedstrijd nog vanaf de bank. Na onze laatste competitiewedstrijd hebben we een weekje rust gehouden aangezien we niet allemaal helemaal ongeblesseerd waren. Tussen kerst en oud en nieuw hebben we nog wel een training gehad en vervolgens speelden we 2 oefenwedstrijden, tegen Dynamo d2 en tegen Voorwaarts. Beide wedstrijden werden verloren, maar het gaf ons wel weer een beetje een wedstrijdritme.

De wedstrijd tegen Alterno begonnen we niet scherp. We maakten zelf veel fouten en lieten Alterno lekker in hun spel komen. Een 14-10 achterstand werd dankzij een goede serviceserie van Anneke omgezet in een 15-14 voorsprong. Helaas gaven we deze voorsprong net zo makkelijk weer uit handen, dit vooral door een sterke service van Alterno. Op 23-17 achter leek het een bekeken zaak. Het is inmiddels wel algemeen bekend dat wij niet zomaar opgeven. Dankzij een serviceserie van Yneke liepen we de achterstand weer in en kwamen zelfs als eerste op setpunt te staan. Deze scoorden we niet, maar het setpunt op 25-24 pakten we wel. Hierdoor wonnen we de eerste set met 26-24 en daar waren we natuurlijk erg blij mee.

In de eerste set maakten we teveel fouten, we spraken af dat te proberen te minderen in de 2e set. Dit lukte redelijk, maar het was ook vooral Alterno die vooral in het begin van de set zelf veel fouten maakte. Halverwege de set hadden we een voorsprong opgebouwd van 4 punten, de 18-14 voorsprong zagen we als sneeuw voor de zon verdwijnen en werd een achterstand van 19-18. Vervolgens was het erg spannend en werden aan beide kanten mooie punten gescoord. Het setpunt op 24-22 pakten we niet, maar die op 24-23 was voor ons en zo stonden we met 2-0 voor.

De derde set begonnen we erg goed. Door een lange serviceserie van Anneke en door sterk blokkerend werk stonden we op een riante 10-1 voorsprong. Door deze voorsprong was het niet heel erg dat Alterno met een goede service wat punten pakte. Deze set bleven wij constant spelen en scoorden aanvallend een paar mooie punten, Alterno bleef ook veel fouten maken. Op 19-11 voorsprong liepen we door een slimme service van Jasmijn uit naar 23-11. Alterno pakte nog wel een paar puntjes, maar de 3e set was met 25-15 duidelijk voor ons. Door de 3-0 voorsprong was de winst in deze wedstrijd ook voor ons.

Het mooiste is dan natuurlijk om ook de 4e set te pakken en met de volle 5 punten naar huis te gaan. Dat ging alleen niet zoals gepland. De hele set liepen we achter de feiten aan. Halverwege hadden we nog wel een kleine opleving waarin we de achterstand van 7 punten verkleinden naar 2, dit mocht helaas niet baten en Alterno won de 4e set met 25-19.

Helaas geen 4-0 overwinning, maar met een 3-1 overwinning na de winterstop zijn we ook erg tevreden. Door deze overwinnen staan we nu weer op de 2e plek op de ranglijst. Hopelijk kunnen we dit doorzetten tijdens onze komende wedstrijd. Dit zal een thuiswedstrijd zijn om 17.30 uur tegen Orion dames 2. De uitwedstrijd wonnen we met 3-1.