Aangezien we op papier nog maar met 9 speelsters zijn, en Melissa en Mieke nog niet mee kunnen doen, zijn we blij dat Laura en Ielze zaterdag bij ons wilden aansluiten. VVH vroeg zich tijdens het inlopen namelijk al af of ze maar tegen 4 speelsters moesten gaan spelen. Maar nee, uiteindelijk waren we toch nog met 9 speelsters, 2 assistentcoaches en een 1 hoofdcoach begonnen aan de wedstrijd. VVH is vorig jaar kampioen geworden in de promotieklasse, een team om rekening mee te houden dus. Dat ze op het moment van spelen op de laatste plek stonden zegt weinig, zij hadden namelijk nog maar 3 wedstrijden gespeeld waar wij al op 6 stonden.

Ik zag nog wel een aantal bekende gezichten van toen we een jaar of 4 geleden tegen ze speelden, maar ook VVH is in de jaren wel wat veranderd. Als je ze vergelijkt met ons dan zijn ze in ieder geval een stuk langer. Dat merkten we tijdens de wedstrijd vooral doordat we af en toe keihard werden afgeblokt…. De eerste set begonnen we goed, onze pass lag netjes en ook aanvallend scoorden we mooie ballen. Ook met onze service wisten we goed druk te leggen op VVH waardoor hun aanvallers niet al te goed konden worden aangespeeld. De eerste set mogen we dan met een stand van 25-17 erg tevreden over zijn.

In de 2e set was de servicedruk van VVH iets hoger dan in de eerste set en al in het begin keken we door een paar verschillende foutjes tegen een 5-1 achterstand aan. Hierdoor raakten we niet meteen in de stress, want we haalden de achterstand door weer constant te gaan spelen wel weer bij. De rest van de set was erg spannend, met serviceseries en mooie verdedigende acties aan beide kanten. Helaas was het VVH die aan het eind van de set minder fouten maakte dan wij, zij pakten de 2e set met 25-23.

De derde set leek weer sterk op de eerste. We lieten een vrij constant spel zien en maakten het met onze service de meiden van VVH niet al te makkelijk. Ook zij hadden een goede servicedruk, maar in de 3e set hadden we deze prima onder controle. De derde set ging met 25-19 naar ons.

We hadden het gevoel dat een 3-1 winst er zeker in zat, maar in het begin van de set leek het er nog niet op. Net als in de 2e set stonden we namelijk al snel weer 5-1 achter. Hans vroeg een time-out aan en we stonden weer op scherp. We maakten het deze set eigenlijk wel iets te spannend. Het duurde soms wat lang om hun service onder controle te krijgen, maar we maakten het ook niet altijd goed genoeg af aan het net. Hetzelfde gold voor VVH waardoor we in de 4e set weinig voor elkaar onder deden. Het was nog tot aan het eind toe spannend, maar op 24-24 lukte het ons de laatste 2 punten te pakken en door een slim geplaatste prikbal wonnen we de 4e set met 26-24 en hierdoor de wedstrijd met 3-1.

Dames 2 nog bedankt voor jullie overgebleven groente en fruit :), dat konden we samen met onze eigen druifjes deze werkwedstrijd goed gebruiken!

Aankomende zaterdag spelen we om 16.30 uur in Epe tegen Ormi dames 1. Ormi heeft een erg goede start van het seizoen. In de voorbereiding hebben we al een potje tegen ze gespeeld en dat was veelbelovend. Hopelijk kunnen we dat zaterdag weer laten zien.