Vanwege het verzetten van 2 wedstrijden zat er tussen onze 2e en 3e competitiewedstrijd ruim een maand. Gisteren was het gelukkig weer zo ver, we speelden eindelijk onze 3e wedstrijd van dit seizoen. We speelden tegen Blok dames 1, een team dat we nog kennen van vorig jaar, toen verloren we een keer en we wonnen een keer. We herkenden vooral het blok van Blok, en hebben hier ook weer een paar keer kennis mee mogen maken. Uiteindelijk wonnen we na 4 rommelige sets de 5e set overtuigend, dus met 3 punten konden we weer terug naar Eerbeek.

De temperatuur in de sporthal had zich heel gezellig aangepast aan de buitentemperatuur. Onze onderbenen vroren er in de kleedkamer al vanaf, maar gelukkig bood de ballentas ons wat warmte. Ook in de zaal was het niet veel warmer. De scheidsrechter liet ons lekker lang inspelen, maar daarna leek het alsof hij zich besefte dat hij nog een trein moest halen, want het inslaan en serveren was in 3 keer knipperen voorbij.

De eerste vier sets leken veel op elkaar. Vanuit beide kanten was er veel servicedruk en werden mooie ballen gescoord, maar ook gekke fouten gemaakt. Doordat we zelf in de eerste set aan het eind niet scoorden ging deze helaas aan onze neus voorbij met  25-23. We spraken af minder fouten te gaan maken. Dat lukte in de 2e set nog niet helemaal, maar we wonnen wel met 25-22. Vol goede moed begonnen we aan de 3e set, maar helaas liep die niet zoals gehoopt. Blok won met 25-19. Dan er maar een 5-setter uit slepen, laat thuis komen op donderdag zijn we toch wel gewend. De 4e set liep al iets beter, vooral verdedigend pakten we meer, waardoor we ook aanvallend onvoorspelbaarder werden. We wonnen met 25-20. De 5e set liep daarna zoals we eigenlijk de hele wedstrijd hadden willen spelen. We hadden veel servicedruk en waren sterk aan het net. Met 15-4 was deze duidelijk voor ons.

Vorige week speelden we ook nog de 1e ronde voor de regiobeker. Nu hoor ik je denken, huh 1e ronde… dit is toch al de 2e wedstrijd? Klopt, maar de 1e ronde was de voorronde, de 2e ronde is dan de 1e ronde. Het meest belangrijke is dat we een redelijk goede wedstrijd hadden neergezet. We speelden tegen Renswouw dames 1, die op dat moment 1e stond in de 1e klasse, geen team om te onderschatten dus. We begonnen de eerste set goed, maar zakten toen wat in en verloren deze set met 25-17. De overige 3 sets begonnen we ook goed, en hielden we dat ook vast. We wonnen met 25-13, 25-17 en 25-21.  We zijn dus weer een ronde verder en hopen nu eigenlijk op een loting tegen een 3e divisie team of een ander promotieklasse team, zodat we eindelijk een keer thuis kunnen spelen.

Onze eerstvolgende competitiewedstrijd is morgen al weer. We spelen om 15.00 uur  in Harderwijk tegen VVH dames 2.