Na onze 3e wedstrijd afgelopen donderdag stond zaterdag alweer onze 4e wedstrijd op het programma. We speelden in Harderwijk tegen VVH dames 2, vorig jaar speelden we hier geen goede wedstrijd, maar dit keer was daar gelukkig geen sprake van. We speelden goed, maakten weinig fouten en wonnen net niet met 4-0, maar met 3-1 mogen we tegen dit team ook heel tevreden zijn.

We vertrokken lekker op tijd, waardoor we nog even rustig aan een drankje konden doen. Vervolgens deden we het in de kleedkamer ook lekker rustig aan. Waarbij in eerste instantie iemand anders nog de schuld kreeg van het uit het raam gooien van sportbeha’s, vonden we er uiteindelijk toch 6 (waaronder de juiste) in één tas…. en nee, we hebben geen beha-tas in onze shirtjestas..

We konden mooi op tijd beginnen met inspelen, tijdens het serveren kreeg de libero van VVH nog wel een bal in haar gezicht waardoor ze niet direct van start kon. Gelukkig voor haar was ze er na een paar punten weer en kon ze de rest van de wedstrijd meedoen.  Wij begonnen de eerste set sterk en pakten vooral door veel servicedruk een behoorlijke voorsprong. Deze voorsprong is geen seconde in gevaar geweest en we wonnen de eerste set vrij eenvoudig met 25-14.

We begonnen enthousiast aan de 2e set, maar helaas begon deze iets minder goed dan de 1e. We herpakten ons wel goed. Onze service werd weer lastiger en ook onze servicepass werd goed gebracht, hierdoor was onze aanval erg afwisselend en wisten we het VVH lekker moeilijk te maken. Af en toe kregen we dankzij een goed blok aan de kant van VVH de bal wel even op onze tenen terug, maar dat deed ons weinig en met 25-19 wonnen we de 2e set.

Het klinkt allemaal heel logisch, maar wanneer je dan de 3e set wint, dan win je ook de wedstrijd. Nou gaan we daar natuurlijk volledig voor, maar VVH geeft zich ook niet zomaar gewonnen. De 3e set was  nog weer een stukje spannender dan de 2e set, maar we lieten wel weer goed spel zien. VVH begon al iets meer een alles of niets spelletje te spelen wat af en toe goed voor ze uitpakte. Gelukkig voor ons niet goed genoeg, want we wonnen de 3e set met 25-21 en hiermee ook de wedstrijd.

In de 4e set wisselden wij wat en ook VVH begon in een iets andere opstelling. Zij speelden nog steeds alles of niets, en bij ons liep de servicepass net iets minder goed dan in de vorige sets. Hierdoor liepen we al snel achter de feiten aan, maar wisten dit ook wel weer in te halen. De libero van VVH kopte nog een service en wij kregen nog een balletje terug op de tenen. Boven de 20 speelde VVH net iets sterker en wist de 4e set te winnen met 25-22. Balen dat we niet met 4-0 wonnen, maar met 4 punten zijn we ook zeker heel tevreden.

Waar ze donderdag in Vaassen misschien vergeten waren de rekening voor de verwarming te betalen, zo waren ze in Harderwijk die voor het water vergeten. Dus na een laffe douche en nog met wat shampoo in ons haar vertrokken we weer richting Eerbeek om nog even bij de Mac een tussenstopje te maken voor het overwinningsdiner.

Aanstaande zaterdag, 9 november, spelen we om 15.30 uur thuis tegen Livo dames 2. Dit team is ons geheel onbekend en staat op dit moment op precies dezelfde plek als wij, het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Graag tot dan!