Op een vrijdagavond om 19.30 uur spelen in Lelystad is niet heel ideaal, want gezien de afstand en het tijdstip mag je dan lekker vroeg vertrekken vanuit Eerbeek. Gelukkig kon de een eerder weg van werk, de ander eerder weg van school, werd er nog een maaltijd voor elkaar bereid en zo was iedereen mooi op tijd aanwezig, dus de tocht kon beginnen. Nadat we wat tractors voorbij zagen komen die op het Malibuveld (?!?!?!) hadden staan protesteren, kwamen we ruim op tijd aan bij de sporthal. Het was nog even zoeken naar de ingang, maar die werd uiteindelijk gevonden, zo ook de ingang van de kantine.. maar helaas was deze nog gesloten. Dan maar vast naar de kleedkamer waar een verrassing werd gevonden in de shirtjestas, nee geen vieze of vervelende verrassing, een hele lekkere verrassing! Namelijk een doosje merci met gelukwensen (en chocola natuurlijk). Er werd eerlijk gedeeld “je mag ze allemaal kiezen, ohja behalve de witte want die zijn al op”.  Daarnaast vlogen aan de ene kant de goeie verhalen je om de oren “ja ik heb een collega” “HUH WOW IK OOK!” en aan de andere kant werd nog even meegedeeld dat wegdummelen heus wel een woord is en dat ook uitgevoerd was op de heenweg. In de kleedkamer zeiden we nog: ah yesss ze hebben muziek, eenmaal in de zaal kwamen we daar een beetje op terug. Naast dat je in eerste instantie in de zaal een zonnebril nodig had, had je daarnaast ook je partyplugs mee moeten nemen, menig hardstyle-ganger zou jaloers zijn geweest op onze inspeelmuziek.

Op een net wat na 2x nameten volgens iedereen, behalve de meetlat, nog te laag hing begonnen we aan de wedstrijd. We speelden prima, maar we maakten het niet altijd snel genoeg af, waardoor Volta bij ons in de buurt wist te blijven. De vlaggen (jawel, u lees het goed, vlaggen) vielen voor de eerste keer om, waren het de kaboutertjes, een windvlaag of waren ze bezeten? Niemand zal het weten, maar het zou ook niet bij deze ene keer blijven *insert spannend muziekje*. Net zo spannend als het verhaal van de vlaggen was het verhaal van het eind van de set, de setpunten vlogen je om de oren maar gelukkig pakte wij op 27-26 het punt en wonnen met 28-26.

Opgelucht en met het gevoel dat het beter kan en moet startten we aan de 2e set. Nu stonden wij dus aan de kant van de levensgevaarlijke vlaggen, die ook deze set weer wisten om te vallen. We lieten ons hierdoor gelukkig niet van ons stuk brengen, want we speelden goed in de 2e set. Kennen we nog die enorme mooie kopbal van Van Persie in de WK wedstrijd tegen Spanje? Nou dat was echt niks in vergelijking met de snoekduik die Michelle er in deze set uitgooide. Doordat we er alles aan deden om geen bal aan onze kant op de grond te laten komen en door een aantal mooie aanvallen wonnen we de 2e set met 25-19.

Op naar de 3e set, als we die zouden winnen dan hadden we de wedstrijd gewonnen er was er ook geen kans meer op een 5e set. We begonnen heel goed, want we stonden al snel met 8-0 vol. Helaas lieten we het daarna niet meer zien, we maakten namelijk veel onnodige fouten en Volta wist langszij te komen. Gelukkig bleven we wel knokken en nadat we het setpunt op 24-22 niet wisten te pakken lukte dat op 24-23 wel en we wonnen dus de 3e set met 25-23 en waren hierdoor zeker van winst deze wedstrijd.

We hadden wel weer zin in een appeltaart, dus we gingen voor de 4-0. In de 4e set lukte het helaas allemaal net niet. We keken al snel tegen een achterstand aan die we niet meer in wisten te halen. We deden ons best, maar het pakte niet zo uit als in de sets hiervoor. Ook de vlag probeerde nogmaals iemand te onthoofden maar slaagde daar gelukkig niet in. Wel slaagde Volta er in een set te winnen, ze wonnen met 25-15. Uiteindelijk wordt het dan gelijk, namelijk 93-93, maar wij gingen wel mooi met 4 punten naar huis. 

De inspeelmuziek van het team dat na ons speelde was een stuk beter. Dus blij meezingend met JOOOST IS ANDERS GEAAAAARD gingen we de kleedkamer in. De blijheid en het gezang ging in de auto nog lekker door. Audio-bestanden zijn hiervan beschikbaar, maar zullen (en dat is echt beter voor iedereen) niet worden gedeeld.

Onze eerstvolgende competitiewedstrijd is zaterdag 30 november om 15.30 uur in de Bhoele tegen Dynamo dames 5. Niet lang daarna, op maandag 2 december halen we onze wedstrijd tegen Salvora dames 1 in, we spelen in de Bhoele om 20.15 uur.

Onze tegenstander voor de 2e ronde van de beker is ook bekend. We mogen eindelijk een keer thuis spelen en we spelen tegen WSV (Warnsveld) dames 1. Zij spelen ook promotieklasse en staan op dit moment 1e. De datum moet nog worden gepland.