Vanwaar de dag van de appeltaart vraag je je misschien af? De belangrijkste reden was natuurlijk de verjaardag van Sabine en de heeeerlijke appeltaart die daar bij hoorde. Daarnaast omdat we met 4-0 hebben gewonnen van Volta dames 1 en we bij deze vinden dat die 4-0 = appeltaart regel nog steeds telt. Als laatste omdat er bij Volta onder het net door werd geserveerd en bij ons is dat ook een appeltaart, geen idee of dat in Lelystad ook de regel is, maar bij deze eet smakelijk 🙂

We troffen Volta dames 1 vorig seizoen niet en het seizoen er voor wisten we van ze te winnen. Nou kan er in 2 jaar veel gebeuren en waar er bij ons weinig wijzigingen zijn in het team, waren die er bij Volta zeker weten, we herkenden eigenlijk niemand.. al kan dat ook aan ons geheugen hebben gelegen. Jessica kon er helaas niet bij zijn, maar de rest was fris en fruitig aanwezig. Doordat de wedstrijden voor ons nogal lang duurden begonnen we een uur te laat aan de wedstrijd, daardoor hadden we voor de wedstrijd nog wel mooi tijd om te knuffelen met Henk (de mascotte van meisjes C1) en kon Yamila gelukkig ook op tijd bij de wedstrijd aansluiten.

In de eerste set speelden we netjes, we kwamen op een mooie voorsprong en die hebben we ook niet meer uit handen gegeven. Een paar kleine dipjes en wat foute services konden geen kwaad en we wonnen de eerste set met 25-17.

In de 2e set wilde Saskia even laten zien dat ze prima kan serveren en zorgde hier door dat bijna niemand anders ook nog maar aan serveren toe kwam. Naast deze enorme serviceserie speelden we deze set een slim en mooi spelletje. Er werden een aantal combinaties gespeeld en we wisselden harde ballen slim af met wat mooie prikballen. We wonnen deze set erg overtuigend met 25-7.

We wisselden wat en gingen weer verder met waar we gebleven waren. In het begin van de derde set was het nog heel even inkomen, maar daarna volgenden wederom een aantal mooie serviceseries, goede verdedigende acties en mooie aanvallen en we liepen al snel uit op Volta. Ook deze set wisten we te winnen, dit maal met 25-13.

De vierde set was niet heel anders dan de derde, we bleven goed serveren, haalden veel ballen van de grond en ook aanvallend waren we weer lekker bezig. We speelden nog wat mooie combinaties en zelfs de ‘libero-kan-ook-best-aanvallen’ combinatie werd nog geopperd, maar uiteindelijk toch maar niet gespeeld. Op 17-9 voorsprong bedacht Bas zich dat hij time-outs heeft en die eigenlijk wel wilde gebruiken, en tot verbazing van de tegenstander vroeg hij er dan ook eentje aan. Daarna gingen we weer lekker verder en met 25-12 wonnen we de vierde set en hiermee ook de wedstrijd met 4-0.

Onze volgende wedstrijd spelen we op donderdag 28 oktober om 21.00 uur in Twello tegen Voorwaarts dames 2. Zij staan op dit moment met 1 wedstrijd meer gespeeld 1 punt onder ons, dat belooft een spannende wedstrijd te worden.