We zijn de competitie best lekker gestart, want tot nu toe wisten we al onze wedstrijden te winnen. Voor de start van de wedstrijd stonden we netjes op de 2e plek, maar de teams die op dit moment samen met ons bovenin de ranking staan waren we nog niet tegen gekomen. De eerste krachtmeting was afgelopen donderdag tegen Voorwaarts dames 2, zij stonden met 1 wedstrijd meer 1 punt onder ons. Het beloofde dus een leuke wedstrijd te worden, en dat werd het ook! Na 2 sets te winnen verloren we er 2, maar de 5e set wonnen we weer vol overtuiging en wonnen hiermee onze 5e wedstrijd van dit seizoen met 3-2.

Voordat we aan de eerste set konden beginnen moesten de tellers eerst nog een, naar het leek, vrij ingewikkelde Sudoku oplossen. Waar moet die 7 toch, en wat moet er daar dan? Nadat ze tevreden waren met de uitkomst konden we beginnen. We begonnen redelijk gelijk op, maar Voorwaarts had wel bijna de hele tijd net een puntje meer op het telbord staan. Het verschil is nooit meer geweest dan 3 punten, maar op 23-20 achter is dat nog wel een uitdaging om goed te maken. Nou gaan wij geen enkele uitdaging uit de weg en door hard werken, goed serveren en mooie aanvallen stonden we op 23-23 weer gelijk en kon het weer alle kanten op. Op 24-23 pakte Voorwaarts het setpunt niet, op 25-24 deden wij dat niet, maar die op 26-25 pakten we uiteindelijk wel en de eerste set wonnen we dus met 27-25 en daar waren we ontzettend blij mee.

De tellers waren denk ik nog niet helemaal tevreden met de Sudoku uit set 1, want ook voor set 2 werd er nog gezocht naar een aantal cijfers. Over cijfers gesproken, we begonnen lekker en binnen no-time stond er 6-1 voor ons op het bord. Dit mede door een goede service van Mandy, maar ook omdat wij scherp bleven en geen kans onbenut hebben gelaten. Op 13-3 hadden we een hele mooie voorsprong opgebouwd, waardoor we het dipje in deze set prima konden opvangen. We bleven de rest van de set heel goed spelen en wonnen met 25-12.

Hierdoor stonden we met 2-0 voor en waren natuurlijk ook van plan de 3e set te winnen en daardoor ook de wedstrijd te pakken. Gek genoeg dacht Voorwaarts daar anders over. Tot 15-15 ging het behoorlijk gelijk op waarbij de ene keer wij en de andere keer Voorwaarts een paar puntjes voorsprong had. Daarna liep Voorwaarts wel behoorlijk op ons uit, maar net als in de eerste set maakten we een 23-20 achterstand weer goed tot 23-23, op 25-24 en 26-25 lukte het ons niet de set af te maken, dat lukte Voorwaarts op 27-26 helaas wel waardoor zij de 3e set met 28-26 wisten te winnen.

Nou zijn wij het wel gewend dat het op donderdag laat wordt, aangezien dat ook onze trainingsavond is, maar een 5e set hadden we niet heel erg veel zin in. Ook in deze set deden we weer weinig voor elkaar onder. Aan allebei de kanten werden zowel verdedigend als aanvallend mooie dingen gedaan, maar helaas was het Voorwaarts die vanaf 9-9 eigenlijk de hele tijd 1 of 2 puntjes voorsprong had. We knokten keihard, maar helaas ging de 4e set met 25-23 naar Voorwaarts en was het even na 23.00 uur tijd om aan de 5e set te beginnen.

Tot 3-3 gingen we in de vijfde set gelijk op, maar daarna was Bowi er klaar mee en serveerde ons naar een 14-3 voorsprong. Tijdens deze geweldige serviceserie mocht de rest van het team gelukkig ook nog wel wat doen en we scoorden een paar super mooie punten en ook hadden we nog 2 time-outs en een kantwissel. Op 14-3 pakten we het punt nog niet, maar op 14-4 deden we dat wel – ondanks dat ze bij Voorwaarts nog even dachten dat die bal de antenne raakte – waardoor we de 5e set met 15-4 wonnen en hiermee de wedstrijd met 3-2.

Publiek heel erg bedankt voor jullie aanmoedigingen! Super leuk om ook tijdens uitwedstrijden enthousiast publiek op de tribune te hebben en bedankt voor de filmpjes! Meer filmpjes staan op Instagram (@spikerdames1)

Onze volgende wedstrijd spelen we weer thuis, op zaterdag 6 november om 15.30 uur tegen HSC dames 1.