De wedstrijd tegen Hevo dames 1 beloofde een mooie, en als je bepaalde dromen mag geloven een vreemde wedstrijd te worden. Uiteindelijk was het ook wel een mooie wedstrijd met wel af en toe wat vreemde gebeurtenissen, gelukkig niet zo vreemd als in de droom – dus geen Bas in een paarse jurk, niet naar je eigen wedstrijd kijken vanaf een hele hoge scheidsrechtersstoel en geen weglopende spelers. Wel verloren we helaas met 3-1 van Hevo waardoor zij de koppositie weer over hebben genomen van Voorwaarts. Wij staan nu 3e maar met wel een wedstrijd minder gespeeld dan Voorwaarts. Hopelijk krijgen we dit seizoen nog wel de kans om dit weer goed te maken.

De veters zaten in de schoenen, de livestream werd geregeld, er stond een lekker muziekje aan, dus wij waren klaar om te gaan knallen. Bij aanvang van de wedstrijd hadden we allebei 32 punten, alleen had Hevo dat in 7 wedstrijden gehaald en wij in 8, maar alsnog was de verwachting dat het een wedstrijd zou worden waar we niet veel voor elkaar onder zouden doen.

In de eerste set begonnen we goed, we speelden zonder rem er op. Tot 17-17 ging het erg gelijk op, maar daarna pakten wij een mooie voorsprong die we wisten uit te bouwen naar 21-18. Op 24-21 wisten we het nog niet af te maken, maar op 25-21 deden we dat wel en pakten we mooi de eerste set.

Ook de tweede set begonnen we prima, maar op 14-12 kantelde het, we kregen de service van Hevo niet lekker onder controle en ook aanvallend stond het blok van Hevo ons opeens wat in de weg en hoorden we ook dat ze daar een liedje voor hebben. Op 20-20 was het ons al wel weer gelukt om bij te komen en op 23-22 mochten wij als eerste schreeuwen dat we nog maar TWEE TWEE TWEE punten hoefden te halen, blijkbaar had Hevo daar ook wel zin in dus op 23-23 stonden we lekker samen te roepen. Op 24-23 pakten zij het setpunt niet, maar op 25-24 deden ze dat helaas wel waardoor de stand weer gelijk was, 1-1 en op naar set 3.

Wat er met ons aan de hand was in set 3 geen idee, maar er lukte echt vrij weinig. De enige voorsprong was op 1-0 en daarna was het Hevo die de boventoon voerde. Op 17-6 leek het een vrij kansloze missie te worden, nou zeg ik wel vaker dat wij nooit opgeven maar tegen een tegenstander zoals Hevo is dat nog wel een behoorlijke uitdaging. Wel bleven we knokken want ook al wisten we dat we waarschijnlijk 2-1 achter zouden komen te staan, we konden de wedstrijd nog wel met 3-2 winnen. Met 25-11 was deze set heel duidelijk voor Hevo.

Dan de 4e en daarna de 5e set maar pakken was het idee. We begonnen alleen weer niet helemaal lekker en keken al snel tegen een 10-3 achterstand aan en op 16-9 stonden we dus ook nog steeds 7 punten achter. Door een goede serviceserie wisten we deze achterstand goed te maken en kwamen op 20-17 voor te staan. Helaas besloot de scheidsrechter een mooi blok van ons die op de lijn viel uit te geven en stond het in plaats van 21-17 opeens 20-18…. als blikken konden doden was de beste man ter plekke van de bok gedonderd want erg blij waren we niet met zijn beslissing (understatement van de dag). Wel stonden we nog steeds voor, dus uiteindelijk voel goede moed verder. Helaas lukte het ook niet om deze set te winnen en Hevo ging er met 25-23 met de vierde set vandoor en won hiermee ook de wedstrijd met 3-1.

Vooral na de eerste set echt enorm balen, want iedereen had daarna toch wel het idee dat wij deze wedstrijd zouden gaan winnen.. maar helaas liep dat anders. De volgende wedstrijd die (nu nog) op het progamma staat is zaterdag om 15.00 uur tegen VVH dames 2 in Harderwijk, we verwachten helaas dat de NeVoBo gaat beslissen ook de competitie stil te leggen aangezien er niet getraind kan worden en ook niet alle verenigingen hun wedstrijden voor 17.00 uur kunnen laten plaatsvinden. We houden jullie op de hoogte, maar balen wel echt als een stekker 🙁

Op de Facebook pagina van Hevo dames 1 is de livestream ook nog terug te zien voor het geval iemand daar nog naar wil kijken.