Maandag 28 oktober om 19.30 uur moest dames 2 in Bathmen aantreden tegen ABS dames 1 die net boven ons stonden.

Van dames 1 hadden wij gehoord dat het een goed team was waar zij in de eerste beker ronde best wel moeite mee hadden gehad. Wij waren dus gewaarschuwd voor deze tegenstander. Afgesproken werd dat wij lekker vrij uit zouden gaan spelen met veel variatie. Ook moesten wij onze passing goed verzorgen en vanuit de posities blijven spelen.

De eerste set ging in het begin gelijk op waarbij wij halverwege door een goede service serie iets uit konden lopen. Door een goede serve van de tegenstander konden zij weer dichterbij komen. Door wederom een goede service serie en goed verdedigend werk sloegen wij een gaatje en wonnen de eerste set met 25-18.

De tweede set gaf een zelfde beeld als de eerste set en met goed volleybal van onze kant werd deze set ook ruim gewonnen met 25-14.

De derde set bleef het in het begin lang gelijk opgaan en kon ABS door een goede service een paar punten uitlopen. Door te blijven volleyballen, een goede blokkering en verdediging lukte het ABS niet te scoren wat wij wel deden. Na op gelijke hoogte te zijn gekomen konden wij gelijk het verschil maken en de set winnend afsluiten met 25-20.

In de vierde set was het geloof bij ABS helemaal weg, maar bleven wij het spel spelen zoals in de eerste drie sets. Deze set werd dan ook ruim gewonnen met 25-9.

Door deze overwinning namen wij dus de vijf punten mee uit Bathmen.