De tegenstander van gisteren was V.C.V. dames 2 uit Varsseveld. Tot nu toe was Varsseveld ons eigenlijk alleen maar bekend door een prachtig liedje, bekend geworden door Wietse (van Mattie en Wietse van Q-music). Voor de liefhebbers: https://www.youtube.com/watch?v=gJbyISHjIw4. Naast dit prachtige nummer heeft Varsseveld ook een volleybalvereniging en dit seizoen spelen we dus tegen het 2e team van V.C.V. Zij zijn afgelopen jaar gepromoveerd uit de promotieklasse en wisten tot nu toe slechts 5 sets te winnen. Het is helemaal geen slecht team, maar ze maakten tegen ons vooral zelf veel fouten. We wonnen na een enorm spannende eerste set met 4-0 en hebben hiermee weer een appeltaart (of andere lekkernijen) verdiend.

De wedstrijd van dames 2 voor ons was iets later klaar dan gepland, en ik vermoed dat de scheidsrechter nog op tijd op een verjaardag moest zijn, want we kregen slechts 15 minuten om in te lopen, in te spelen en in te slaan. Veel te kort en niet echt handig bij het voorkomen van blessures. We leken hier in het begin van de set niet echt last van te hebben want we pakten een voorsprong van 7-3. V.C.V. was hier niet van onder de indruk want ze pakten de voorsprong over en stonden zelfs met 20-15 voor. Na een time-out, waarin ons goed duidelijk werd gemaakt dat het toch volledig aan onszelf lag, gingen we er vol tegenaan om toch de eerste set nog te pakken. Vooral door zelf geen fouten meer te maken en doordat we de aanvallers van V.C.V. door kregen bouwden we de achterstand weer om tot een punt voorsprong, V.C.V maakte hier weer 23-21 van, maar hierna waren wij het team wat alle punten pakte en gelukkig wonnen we de eerste set met 25-23.

We waren enorm opgelucht en spraken af het in de 2e set niet meer zo spannend te laten worden. Dit lukte heel goed. Wij maakten nauwelijks fouten, haalden alle ballen van de grond en scoorden zowel aanvallend als met onze service veel punten. V.C.V. had weinig in te brengen deze set en we wonnen met 25-10.

Het gevaar van het zo makkelijk winnen van de 2e set is dat je in de 3e set wat inkakt. Dit gebeurde wel een beetje, want tot 10 punten ging het gelijk op. Daarna scoorden wij wel iets meer, maar zo makkelijk als in de 3e set ging het allemaal niet. Wel wonnen we deze 3e set, dit maal met 25-19.

De wedstrijd was al gewonnen, maar aangezien de nummers 2 t/m 10 op de ranglijst enorm dicht bij elkaar staan is iedere punt meegenomen. Naast dat 4-0 winst weer een traktatie betekent. In de 4e set hadden we al direct een aantal punten voorsprong opgebouwd die we niet meer uit handen gaven. Door lekker ons eigen spel te blijven spelen en weinig fouten te maken, behalve af en toe een onzichtbare netfout, zorgden we er ook voor dat V.C.V. niet meer het idee kreeg dat een setje winst er in zou zitten. We bleven gedegen spelen en wonnen de 4e set met 25-18. Door deze 5 punten staan we nu 3e op de ranglijst, maar het scheelt maar weinig punten met de teams onder ons. Het blijft dus nog steeds erg spannend.

Na de wedstrijd werden we van harte fulsteerd door de coach van V.C.V, dit had voor een aantal nog even wat vertaling nodig en we waren benieuwd hoe je het eigenlijk zou schrijven. Dankzij Silke stond de traktatie die we door de 4-0 tegen Gemini hadden verdiend na de wedstrijd op ons te wachten en hier werd gulzig van genoten :).

Onze eerstvolgende wedstrijd is morgen al weer. We spelen om 21.00 uur in de Bhoele tegen Ormi dames 1 in de eerste ronde van de regiobeker. De eerstvolgende competitiewedstrijd duurt nog 2 weken. We spelen op 3 december om 16.00 uur thuis tegen Rebelle dames 1.