Nadat we maandag voor de beker hadden verloren, verloren we vrijdag in Apeldoorn helaas ook onze eerste competitiewedstrijd. We wisten natuurlijk wel dat we niet het hele seizoen ongeslagen zouden blijven, maar het was toch wel even enorm balen. De meiden van Alterno hadden de hele kerstvakantie oefentoernooien gespeeld en wij.. uhm ja.. wij hadden voornamelijk geen bal aangeraakt… Het ritme was er bij ons uit en dit zorgde er voor dat we niet lekker in de wedstrijd kwamen. Het werd 3-1 voor Alterno. We moesten het nog steeds doen zonder Saskia, maar gelukkig was Sharon weer beter en kon ook Michelle met ons mee.

De eerste set begon onwennig en al snel keken we tegen een achterstand aan. Een mooie serviceserie van Mandy mocht helaas ook niet baten en Alterno won de eerste set met 25-21.
De tweede set was vergelijkbaar met de eerste, we liepen al snel achter de feiten aan en wisten dit niet om te keren. Na een korte pauze, omdat de tellers er lekker op tijd achter kwamen dat wij niet helemaal juist hadden gewisseld, stond we 14-19 achter. Het verschil van 5 punten kunnen we normaal gesproken wel goed maken, maar helaas speelden we deze wedstrijd niet zoals normaal en we verloren ook de 2e set met 25-21.
In de derde set begonnen we met een aantal wisselingen in de opstelling. Anneke en Yneke verhuisden naar de passerloper positie, Mandy op midden, en Esther, Marlon en Ielze speelden op hun eigen vertrouwde plekken. We stonden 2-0 achter in sets, maar als we deze set zouden winnen dan hadden we de wedstrijd nog naar ons toe kunnen trekken. We wisten goed bij te blijven, maar ook in deze set bleef de pass te vaak hangen en ook verdedigend lieten we niet ons gebruikelijke spel zien. Ester heeft de benen onder haar lijf uit gerend maar helaas verloren we deze set met 25-21.

We wilden de wedstrijd graag positief afsluiten en we begonnen de eerste set redelijk sterk en stonden al snel 7-2 voor. Alterno wist wel weer bij te komen door een aantal goede services. Het bleef de hele set redelijk gelijk opgaan, maar dankzij onze pass die beter begon te lopen wisten we aanvallend meer te brengen en de set met 25-22 naar ons toe te trekken.

Dankzij dames 2 heeft de nr. 2 op de ranglijst, Heeten Sportief, ook een punt laten liggen. We staan op dit moment nog steeds eerste en dit willen we graag zo houden, dus we gaan keihard trainen om het ritme er weer in te krijgen en het goede spel van 2012 ook in 2013 te kunnen laten zien.

Aanstaande zaterdag, 19 januari, spelen we om 19.00 uur thuis tegen de hekkensluiter Keizersprong.