Afgelopen zaterdag speelden we tegen Gemini dames 1, de uitwedstrijd wonnen we met 4-0 en aangezien Gemini een-na-laatste staat op de ranglijst was ons doel ook de thuiswedstrijd met 4-0 te winnen. Helaas zakte het aan het eind van de 4e set na 3 goede sets onverklaarbaar in, we wonnen met 3-1, maar verdienden dus helaas geen appeltaart. Voor wie zich trouwens afvraagt waar Gemini voor staat.. wij vermoeden voor “het veel te langzaam terugrollen van de bal”, of misschien voor tweeling zoals Google ons wil doen geloven.

Na een gezellige voorbereiding in de kleedkamer met snoepjes van Esther (die helemaal geen snoepjes zijn!) en een mooie imitatie door Jasmijn (ja he Jasmijn, vind ik wel Jasmijn, oh wauw een automatische deur Jasmijn) konden we ons in de zaal ook geestelijk gaan voorbereiden op de wedstrijd. Dit ging helaas niet zoals normaal, er zat namelijk verdorie al een ander team op “onze” grond! Iedereen zwaar in de stress natuurlijk, maar gelukkig zakte dat al snel weg toen we nog een ander stukje grond hadden gevonden. Maria was ook vandaag weer van de partij, ik vrees alleen dat ze halverwege set 4 in slaap was gevallen.. we misten haar positieve invloed.

De eerste set ging meer dan geweldig. We begonnen al met een 5-0 voorsprong, dat is natuurlijk al heerlijk. Vervolgens liet Saskia zien dat je prima met je neus kan blokkeren. Je bent daarna wel de rest van de wedstrijd misselijk… maarja scoren is scoren.. daar moet je wat voor over hebben. Een 7-4 voorsprong wisten we door een serviceserie van Yneke en een aantal goede verdedigende acties gigantisch uit te breiden naar een voorsprong van maar liefst 17-4. Vervolgens maakten we daar 22-5 van en helaas konden we ze niet op de 5 houden, maar wel ruim onder de 10, want we wonnen de 1e set met 25-7.

Het gevaar van zo makkelijk winnen is dat je inkakt. Met dezelfde 8 (nee geen typfout) als in de eerste set begonnen we de tweede set. Van inkakken was in het begin van de set geen sprake. Door een lastige service van Anneke stonden we al gauw 8-3 voor. Op 12-12 had Gemini ons weer bijgehaald en vond Tom het tijd voor een time-out. Na deze time-out waren we weer scherp en liepen weer uit op Gemini. We verdedigden goed en Joyce was aan de buitenkant de gaten in de grond aan het slaan. De 2e set wonnen we met 25-17.

In de tweede set maakten we relatief veel servicefouten, waardoor minimaal 6 punten van Gemini puur onze cadeautjes waren. We spraken af in de 3e set iets meer tijd te nemen voor onze service, omdat we hiermee Gemini enorm onder druk konden zetten en zij hun sterke middenspeelsters niet konden aanspelen. In de 3e set ging dat wat beter, we begonnen goed en pakten een 10-4 voorsprong. Net als in de 2e set stond het ook in de 3e set op 12-12 weer gelijk. Ook in deze set ging het gas er na 12-12 weer een beetje op en scoorden door goed te blijven verdedigen en veel af te wisselen in onze aanval. De 3e set wonnen we met 25-18.

De wedstrijd met 4-0 winnen zat er zeker in, we moesten er alleen voor zorgen het niveau van de vorige 3 sets vast te houden. We begonnen de set met een kleine achterstand. Op 5-5 ging een van de speelsters van Gemini door haar enkel en kon niet verder spelen, we hopen dat de blessure mee zal vallen. De wedstrijd ging door en op 15-10 hadden we een mooie voorsprong opgebouwd. Op dat moment was Maria waarschijnlijk in slaap gevallen. Verdedigend pakten we niet alles meer van de grond en ook de servicepass die de hele wedstrijd erg goed was zwakte iets af. Hierdoor werd onze aanval voorspelbaarder en konden de middens van Gemini hun aanvalskwaliteiten laten zien. Op 21-21 stond het weer gelijk, dus alles was nog mogelijk. Helaas rook Gemini kansen en wij maakten het niet af. Gemini won hierdoor de laatste set met 25-21. We wonnen de wedstrijd wel met 3-1 maar hadden een ontzettend baalgevoel omdat het verliezen van de laatste set totaal niet mogelijk was.

Het blijft in de competitie nog steeds heel erg spannend. Nummers 2 t/m 6 staan nog steeds erg dicht bij elkaar en iedereen lijkt van iedereen te winnen. Aanstaande zaterdag spelen we om 17.45 uur tegen Vollverijs dames 1. Zij staan op dit moment 1 plek onder ons met 1 wedstrijd meer en 4 punten minder. De thuiswedstrijd was een hele bijzondere, met enorme pieken en dalen en uiteindelijk een 3-2 winst voor ons. We kunnen dus alle support gebruiken! Gaan tot dan?

Ps. Die douche doet het niet!!!! Nee nog steeds niet!! Nee, echt niet!