Afgelopen zaterdag deden we iets wat al een tijdje niet was voorgekomen. Nou denk je misschien, huh maar jullie winnen toch wel vaker de laatste tijd? Ja dat klopt, maar de afgelopen jaren verloren we alle wedstrijden waarna we nog een teamuitje hadden. Dit keer was het teamuitje het verlaat vieren van Sint/Kerst/Oud&Nieuw in de vorm van het dobbelspel, dit keer in een net iets ander en vooral zelfverzonnen jasje, daar over later meer. De wedstrijd was op zich wel een goeie wedstrijd, maar wel eentje met pieken en dalen en zeker eentje waarin we weer eens bewezen hebben dat we een gigantisch irritante tegenstander zijn, aangezien wij nooit opgeven en ook een aantal punten achterstand niet echt als een onmogelijke taak zien. De thuiswedstrijd tegen Orion dames 2 wonnen we net als in de uitwedstrijd met 3-1.

Tijdens het inslaan werd duidelijk dat er behoorlijk wat aanvalskracht bij de (voornamelijk) jonge meiden van Orion aanwezig is. Wij daarentegen zijn niet echt enorm imponerend tijdens het inspelen. Gelukkig maken we dat tijdens de wedstrijd altijd weer meer dan goed :). Melissa zou vandaag weer meedoen, maar helaas gooide een rugblessure roet in het eten en mocht ze op de bank plaatsnemen als assistent 2.

De eerste set begon gelijk op, maar boven de 10 begon Orion uit te lopen, op 13-9 hadden ze dus een voorsprong van 4 punten. Door veel servicedruk te blijven leggen haalden we ze weer in, en wij waren als eerste bij de 20. Op 24-23 had Orion het eerste setpunt, maar omdat wij de 3 punten daarna wisten te pakken wonnen we de eerste set met 26-24, maar dit had net zo goed andersom kunnen zijn.

De tweede set begon voor ons met een 4-0 achterstand, maar al op 8-8 hadden we dit door goed verdedigend werk en een goede service weer rechtgetrokken. Daarna liepen wij wat punten uit en tot 23-21 is de voorsprong nooit kleiner geweest dan 2 punten. Op dat moment waren ook de laatste 2 punten voor ons en wonnen we dus de 2e set met 25-21.

Een 2-0 voorsprong is natuurlijk lekker, maar Orion is geen team wat zich zomaar verloren geeft. Op hun facebook was te lezen dat ze voor de winst naar Eerbeek waren gekomen en dat lieten ze in de 3e set ook even zien. Naast dat wij in deze set helemaal geen servicedruk meer hadden en we ook minstens 6x fout serveerden scoorde Orion aanvallend een aantal mooie ballen. Op een 18-11 achterstand leek de set eenvoudig naar Orion te gaan. Nou geven wij zeker niet zomaar op en hebben we eens gekkere dingen gedaan, maar makkelijk zou het niet worden om de 3e set en daarmee de winst in deze wedstrijd te pakken. Dichterbij dan 22-19 kwamen we helaas niet. Orion won de 3e set met 25-21.

Doordat het verlies van de derde set vooral kwam door onze eigen fouten, en we aan het eind van de set wel weer goed spel lieten zien geloofden we er in dat we de wedstrijd met 3-1 gingen winnen. Orion bleef ook knokken voor alles wat ze waard zijn en het werd een spannende 4e set. Tot 16-16 hadden we de hele set een paar punten voorsprong, mede dankzij de 4-0 voorsprong door een goede service. Op 17-16 pakte Orion de voorsprong over, maar dit was gelukkig van korte duur. Van 20-17 knokten we door naar 25-18 waardoor we de 4e set wonnen en hiermee de wedstrijd met 3-1.

Na de wedstrijd was het tijd voor een verlaat Sint/Kerst/Oud&Nieuw-dobbelspel bij Esther thuis en het oppeuzelen van de zelfgemaakte gezonde en minder gezonde hapjes. De dobbelsteen was nog wel onderdeel van het spel, maar daarnaast werkten we met kaartjes waar we het niet altijd helemaal mee eens waren. De standaard regels op het kaartje voldeden ook niet volledig aan onze wensen, dus hier en daar pasten we wat aan. Het was een enorme gezellig avond waarin we vooral veel hebben gelachen (en gegeten) en waarbij iedereen met 1 of meer leuke cadeautjes naar huis is gegaan.

Wat hebben we tijdens deze gigantisch gezellig avond geleerd:

We zijn een beetje lui aangelegd dus verplaatsten we in plaats van onszelf een plekje naar rechts gewoon de cadeautjes een plekje naar links
Niemand wilde de zwangerschapstest hebben, blijkbaar is 1 zwangerschap op dit moment meer dan genoeg
De rompertjes kwamen uiteindelijk wel netjes bij Marlon terecht
Hartige en zoete hapjes kun je prima door elkaar eten
We steeds beter zijn in het inschatten van de hoeveelheid eten: we hadden een keer niet eens heel veel eten over (of we eten steeds meer…)
We gunnen elkaar toch best wel wat, zo kwam drollie uiteindelijk netjes bij Jasmijn in haar tas
Melissa meer dan blij was met het k-kado van Saskia, vanaf nu mag Maria met ons mee tijdens de wedstrijden EN ze begroette ons zelfs nog vanmorgen. Leuk mens, die Maria
We zelfs bij ingepakte cadeaus nog te fanatiek kunnen zijn over welke we al dan niet willen hebben
Dat Marlon stomverbaasd was dat Ilse tijdens de wedstrijd een bepaalde set-up kreeg, zij zou waarschijnlijk op haar nek zijn gevallen (??)
Joyce geen snoepjes met de conducteur wil delen
De happy 2017 sterretjes te vergelijken zijn met een zeker schilderijtje van enkele jaren geleden

Nog veel meer, maar dat is niet voor herhaling vatbaar

Onze volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag om 15.00 uur in Nijmegen. We spelen tegen Heyendaal en we hebben wat goed te maken. De thuiswedstrijd verloren we namelijk met 3-1.