Het was al weer 2 weken geleden dat we onze laatste competitiewedstrijd speelden. Na deze winstpartij tegen VVH hebben we zeker niet stilgezeten. We speelden een oefenwedstrijd tegen Scylla dames 1 uit de 3e divisie, deze wisten we gelijk te spelen! Daarnaast trainden we volle bak verder met als doel om tegen Dynamo dames 4 weer een mooie pot neer te kunnen zetten. Je zou bijna denken dat we een avondje sauna deden, maar gezien het aantal trappen dat we moesten lopen en de outfit die we aan hadden bleek het toch een competitiewedstrijd te zijn in Omnisport. Onze tegenstander was Dynamo dames 4, zij zijn beter gestart dan wij, want met 3 keer verlies en 6 keer winst stonden ze netjes op de 4e plek. In de voorbereiding speelden we ook al tegen ze,  toen wisten we niet te winnen. Vrijdag lukte dit wel! Na 2 redelijk gelijk opgaande sets hadden we een bijzondere 3e set, maar de 4e was weer voor ons dus een 3-1 overwinning was in the pocket!

Voordat het eerste punt in de eerste set op het telbord stond waren we al gauw zo’n 5 minuten verder. De eerste rally was al een hele lange en die werd helaas onderbroken door een bal in het veld… de tweede rally was niet veel korter, maar aan het eind was het Dynamo die het eerste puntje pakte. Vervolgens ging het behoorlijk gelijk op. Een 6-3 achterstand trokken we gelijk tot 6-6 en vervolgens ging het zo door tot 14-14. We wisten uit te lopen tot 3 punten voorsprong, Dynamo kwam nog wel wat dichterbij, maar op 20-17 stonden we nog steeds 3 punten voor. Op 24-22 hadden wij ons eerste setpunt, op 24-23 wisten we deze te verzilveren en hiermee de eerste set te pakken.

We speelden goed, maar hadden toch ook wel het idee dat er meer in zou zitten. Nou leek dat aan het begin van de tweede set niet helemaal het geval. Niet dat het heel slecht ging, maar bij Dynamo ging het beter. We hadden al vrij snel een achterstand en op 10-5 waren dat al 5 punten. Door 2 goed serviceseries wisten we dit om te draaien naar een 14-12 voorsprong, dit bouwden we goed uit naar zelfs een 23-17 voorsprong. Tijdens de time-out op 23-20 vroeg Bas of we het leuk vonden om het weer spannend te maken. We bedachten ons dat we daar eigenlijk helemaal geen zin in hadden en pakten de 2e set met 25-21. 

Waren we zo blij dat we 2-0 voor stonden, zo verbaasd dat we 2-0 voor stonden, hadden we geen zin in een teamschaal, of was er iets anders aan de hand? Ik gok op optie 3, maar zoals Bas ons mooi complimenteerde na de derde set: we hadden wel alles wat slecht was (gecensureerde versie) in één set gestopt. Bij 24-11 leek de winst voor Dynamo, maar de scheidsrechter probeerde ons nog te helpen door een netfout te zien. Dus we mochten het nog heel even proberen, maar  het laatste puntje was niet voor ons…. Dynamo won alsnog met 25-12.

We waren er nu echt op gebrand om de vierde set te winnen. Die 3e set sloeg natuurlijk nergens op, en we hadden ook echt geen zin in nog een vijfde set in die pokkehitte. We begonnen vergelijkbaar met set 1 en 2, dus met een achterstandje. Dankzij een serviceserie op 7-7 pakten we een mooie voorsprong van 12-7. We bleven erg goed serveren maar ook verdedigend haalden we veel ballen van de grond. Aan het net konden we goed afwisselen, door het goede verdedigende spel van Dynamo lukte het ons niet altijd om in een keer te scoren, maar we bleven vechten en op 20-15 hadden we weer een super mooie servicereeks. Zo goed dat we de set bijna uitserveerden. Helaas scoorden we het punt op 24-16 niet, maar op 24-18 deden we dat wel en we wonnen dus de wedstrijd met 3-1.

Volgende week zaterdag, 15 december, spelen we de laatste wedstrijd van 2018. We spelen thuis om 15.30 uur en weer tegen Dynamo. Dit keer tegen Dynamo dames 5. Zij staan op dit moment op de 8e plek, ze hebben wel al 3 wedstrijden meer gespeeld dan wij. Graag zien we jullie dan!

Klik op filmpje hieronder!