Zaterdag 16 maart stond voor dames 2 weer een belangrijke wedstrijd op het programma. In de afgelopen weken wisten zowel Hevo als Keizersprong wat puntjes bij elkaar te sprokkelen en zelfs hier en daar een overwinning te behalen. Deze 2 teams kwamen zodoende wel erg dicht bij en het gat met de degradatie kandidaten was nog maar 3 puntjes. Noodzaak om deze dag dus punten te pakken. Dat zou geen makkelijke opgave worden tegen de nummer 3 uit deze competitie, Voorwaarts.

We konden vandaag nog niet beschikken over Simone, zij kampt nog steeds met een enkel blessure. Ook Cynthia deed vandaag niet mee. Zij heeft nog steeds last van haar schouder, waar zij de vorige wedstrijden nog eens een puntje mee deed als Libero hebben we nu besloten om eerst volledig fit te worden. Gelukkig was dames 3 bereidt om enkele dames uit te lenen. Zo hadden we vandaag de beschikking over Tess en Marynthe en ook Chantal wilde graag met ons mee doen.

De eerste set begonnen we niet zoals gewoonlijk. We bleven dit keer goed bij! De dames probeerden veel van de grond te pakken en maakte het de tegenstander erg lastig. Tot aan 13-14 ging het gelijk op. Vervolgens maakten wij weer een aantal eigen fouten achter elkaar waardoor de stand 13-20 werd. Hierdoor was het gat geslagen en ging de set met met 17-25 naar de dames uit Twello.

De tweede set brak aan. Een set waarin we voortdurend achter de feiten aan hebben gelopen. Geen moment in deze set hebben we aanspraak gemaakt op winst. Marynthe kwam Ellen nog aflossen en Chantal kwam er in voor Ingrid. Helaas mocht dit niet baten. De achterstand was te groot. Met een goed gevoel deze set uit proberen te spelen en zo alles op alles zetten om set 3 binnen te halen en er nog een echte wedstrijd van proberen te maken. Met 12-25 ging ook deze set verloren.

Er moest uit een ander vaatje worden getapt. De tegenstander het moeilijker maken, te beginnen met minder eigen fouten maken. In de derde set kwam Ellen er weer in voor Marynthe. Vanaf het begin af aan vochten we er weer voor en kreeg de tegenstander het lastiger. Waar zij waarschijnlijk al dachten aan de overwinning probeerden wij alles uit de kast te halen. Halverwege deze set kwam Tess erin voor Inge. Tess mocht gelijk beginnen met serveren. Dit deed ze uitstekend en zette gelijk een serie neer. Er was een klein gat in ons voordeel. Dit gat wist Voorwaarts weer te dichten. Het bleef de hele set gelijk opgaan. Ingrid kwam Chantal weer aflossen. En langzaam kwam de set naar het einde. Wij bleven telkens een klein voordeel houden. Michelle dacht al te hebben gescoord maar de bal kwam toch nog terug. Nog een aanval vanuit ons volgde. Tess koos weer voor Michelle en dit keer was het wel een punt. Met 29-27 was deze set voor ons.

Set 4. Dit smaakte naar meer. Vanaf het begin af aan waren we weer scherp. De verdediging stond goed en we maakten in tegenstelling tot set 1 en 2 bijna geen fouten meer. Met hard werken en veel variatie liepen we steeds wat verder uit. Met 23-19 in ons voordeel kon het bijna niet meer misgaan. Toch werd het nog 24-23, maar verder lieten we Voorwaarts niet meer komen en met 25-23 stond het 2-2.

Nu onszelf belonen voor dit vechten, dat was de opdracht. Daar hielden we ons aan. Al snel pakten we een voorsprong en met 8-3 wisselden we van kant. Zou het dan gaan gebeuren? We liepen steeds wat verder uit. Nog even rechtte Voorwaarts de rug maar met 15-9 pakten we deze set en dus de overwinning tegen de nummer 3 uit de competitie! Een groot compliment aan de dames. Ondanks de 2-0 achterstand er zo voor knokken! Ook een bedankje voor de gastspeelsters die allemaal hun eigen bijdrage hebben gehad! TOP! Samen willen winnen dat straalden we uit!

Aangezien dames 1 Hevo geen enkel punt schonk, liepen wij weer 3 punten bij hen vandaan. Op 30 maart spelen wij onze volgende wedstrijd in Heino tegen Hevo. Hier kunnen wij een grote stap zetten naar de P/D wedstrijden. Kom ons aanmoedigen. 30 maart om 16.30 in Heino!