De laatste twee weken van 2015 geen trainen, in de voorbereidingsweek op de wedstrijd van zaterdag verre van compleet, de helft van het team ziek-zwak-misselijk, oftewel… een briljante voorbereiding. De afgelopen jaren was onze eerste wedstrijd na de winterstop niet echt goed, gelukkig bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst, want dit jaar begonnen we goed na de winterstop. We speelden tegen VoCASA dames 2, zij zijn afgelopen seizoen gepromoveerd en staan netjes in de middenmoot. Tot nu toe wisten ze van de rest van de top 6 1, 2 of zelfs 3 sets te pakken. Tegen ons lukte dat bijna, maar wonder boven wonder wonnen we met 3 setpunten tegen toch nog de 4e set en werd het 4-0 voor ons, een mooi begin van 2016!

Gelukkig had Sharon geen vertraging vanuit de Dominicaanse Republiek en was ook van een jetlag niks te merken, ze speelde lekker, dus plan B was niet nodig. Helaas kon Simone vandaag nog niet meedoen en zat als assistent coach naast Alfonso op de bank. Het volleybalfiguur (of was het nou gevoel…) moest bij een aantal van ons nog even komen, maar als je dan weer die heerlijke (ahum) sporthallucht opsnuift ben je er weer helemaal klaar voor.

De toss werd weer gewonnen (misschien moet ik daar iets mee gaan doen…) dus wij mochten beginnen met serveren. De eerste set begonnen we redelijk, we pakten al snel een paar puntjes voorsprong en we speelden lekker relaxed. We maakten wel zelf vooral de fouten, waardoor we ervoor zorgden dat VoCASA ook lekker in de wedstrijd kon komen. De voorsprong van 4 punten werd door VoCASA verkleind en ook al leek het qua punten nogal spannend, we hadden niet het idee dat we in gevaar kwamen. We stonden op 24-24 wel gelijk, maar wij pakten de laatste 2 punten en daarmee de eerste set van 2016.

We waren natuurlijk blij met de winst in de eerste set, maar de foutenlast aan onze kant moest toch echt wel wat omlaag. In het begin van de set ging het behoorlijk gelijk op, aan beide kanten werden mooie ballen gescoord en de rally’s waren af en toe behoorlijk lang. Onder andere door een mooie serviceserie van Esther en twee van Saskia was deze set duidelijk voor ons. Daarnaast waren we vandaag enorm goed aan het verdedigen en haalden de meest onmogelijke ballen van de grond. VoCASA had in de tweede set weinig in te brengen en wij wonnen met 25-13.

Focus houden was het advies voor de derde set. Als je de tweede relatief makkelijk wint, dan is het altijd oppassen voor een inkakmomentje. Deze hadden we in de derde set zeker niet. Nouja, in het begin misschien een beetje en oké aan het eind ook nog even, want we stonden op een gegeven moment 7-5 achter. Nou is een achterstand van 2 punten in het begin van de set geen ramp. Zeker niet als je er zo’n mooie serviceserie uit gooit als die van Esther in deze set. Toen ze daarmee klaar was stond het namelijk 15-7 voor ons. Het speelt toch een stuk lekkerder met 8 punten voorsprong, dit wisten we zelfs nog uit te bereiden naar 12 punten voorsprong op 22-10. Op dat moment gaf VoCASA nog even wat gas bij en kwam tot 22-17. Wij lieten ons daar niet door van de wijs brengen en pakten de 3e set met 25-19.

De winst was dus binnen, maar 5 punten zou wel helemaal lekker zijn en zat er gezien het verloop van de wedstrijd ook best wel in. VoCASA speelde ook zeker geen slechte wedstrijd en deed er dan ook alles aan om toch nog met 1 punt naar huis te gaan. Dat leek ze de hele set ook zeker te gaan lukken. Ze pakten al snel een voorsprong en wij hobbelden daar de hele set achteraan. Dat het trouwens een erg sportieve wedstrijd was bleek wel op het moment dat een van de reservespeelsters van VoCASA de tweede scheidsrechter er op wees dat de veter van Melissa los zat. Echt een super sportief gebaar! Rond de 14 was het verschil nog maar 1 puntje, maar wij maakten een paar onnodige fouten en VoCASA pakte weer de leiding. Op het moment dat het 24-21 stond voor VoCASA peppen wij elkaar natuurlijk nog wel even op “we hebben gekkere dingen gedaan”, “dit kunnen we”, “blijf er in geloven”, ondertussen gelooft niemand daar ook maar iets van, maar het klinkt wel leuk. Stiekem blijkt het toch wel te werken, want dankzij een mooie serie van Jasmijn pakken we toch nog (tegen iedereens verwachtingen in) met 26-24 en dus de wedstrijd met 4-0.

De eerste helft van de competitie zit er op, en we hebben alle tegenstander nu een keer gezien. In totaal wisten we van de 11 wedstrijden er 8 te winnen, best een mooi resultaat. Komend weekend hebben we al weer een weekendje vrij. Onze volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 23 januari. We spelen dan weer thuis om 19.00 uur, tegen Arvevo dames 1. De uitwedstrijd werd gewonnen met 3-1.