Nadat er vorig weekend geen wedstrijden waren door het EK Volleybal, speelden we dit weekend onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Gemini dames 1.

Vanwege datzelfde EK had de NeVoBo bedacht dat je je wedstrijd dit weekend gewoon mocht afzeggen, maar gelukkig vond Gemini dat net als wij niet nodig, dus we konden lekker aan de bak! In de afgelopen week speelden we nog een goede oefenwedstrijd tegen een stel gigantisch lange meiden van VC Zwolle dames 3, het werd 2-2. Ook speelden we nog een 4-kamp in Sneek, laat ik het er maar op houden dat we geleerd hebben hoe het niet moet…. Hoe het wel moet lieten we, in het grootste gedeelte van de wedstrijd, tegen Gemini zien. We wonnen de wedstrijd met 4-0 en hebben nu na 2 wedstrijden heel netjes 8 punten.

Gemini is een van de teams uit de competitie van dit jaar waar we vorig seizoen ook tegen moesten spelen. Het team is in vergelijking met vorig jaar wel wat verjongd, het was dus maar de vraag wat we tegenover ons zouden krijgen. Voordat we waren begonnen stonden we al 1-0 voor, dankzij Marlon en haar geheime wapen (of nouja.. eigenlijk wapenS). De toss werd weer gewonnen, maar helaas pakten we niet het eerste punt. Zoals wel vaker keken we ook in wedstrijd tegen Gemini al snel tegen een achterstand aan. Op een of andere manier moeten we altijd even inkomen, maar meestal trekken we dit wel weer recht, zo ook in deze eerste set. Tot de 10 waren we nog bezig met inkomen, maar daarna gaven we wat gas bij en haalden Gemini weer in. Van een 5-9 achterstand liepen we uit naar een 16-14 voorsprong. Bijna iedereen had wel een serviceserie van een punt of 3, Gemini maakte veel netfouten en wij begonnen beter te passen waardoor we veel meer afwisseling in de aanval konden brengen. Toch liepen we niet uit bij Gemini. Op 19-19 kwam Yneke aan service, hier kreeg Gemini geen grip op en we pakten de set met 25-19.

Dan zal je denken, we hebben wel wat geleerd van de eerste set en we beginnen niet met een achterstand. Maar niks was minder waar, we liepen namelijk de hele set achter de feiten aan. We kwamen op 12-12 weer op gelijke hoogte, maar Gemini liep daarna weer uit. Op het moment dat Gemini op 20 punten stond, hadden wij er pas 16. Niet dat dit een onmogelijke situatie is om uit terug te komen, maar makkelijk is anders. Op dat moment kwam Ilse aan service en maakte het Gemini erg lastig en in plaats van 4 punten achter stonden we opeens 1 punt voor. Heerlijk om te zien dat we nooit echt bij de pakken neer gaan zitten en er altijd in blijven geloven. Je ziet maar weer dat dat goed werkt. We scoorden wat mooie ballen en bleven goed serveren en wonnen de 2e set met 25-22.

Het kost ons blijkbaar 2 sets om door te hebben dat je misschien beter met een voorsprong kan beginnen. Door een mooie serie van Jasmijn begonnen we met een 6-0 voorsprong. Het leek deze set alsof ons alles lukte en bij Gemini alles net niet. Zij maakten veel (service)fouten maar wij scoorden er heerlijk op los. Doordat de pass goed lag had Jasmijn de aanvallers voor het uitzoeken. Vooral op de buitenkant scoorden Joyce en Melissa er vrolijk op los en wanneer er een keer een bal in het blok belande zat Sharon daar prima onder met haar blokdekking en ook op de diagonaal pakte Ielze haar puntjes mee. Deze set, en hiermee ook de winst van de wedstrijd, was voor ons met behoorlijk mooie cijfers. Het werd 25-14.

De kers op de taart, of de mayo bij de teamschaal, is natuurlijk de 4e set ook winnen en dan 5 punten pakken. Gemini was alleen niet naar Eerbeek gekomen om met lege handen weer naar huis te gaan en bood nog behoorlijk wat tegenstand in de 4e set. We hadden wel de hele 4e set een paar punten voorsprong, deze voorsprong hebben we ook niet meer uit handen gegeven. Saskia liep de ballen er op midden als een malle in te beuken en we kwamen er dan ook pas in de 4e set achter dat Gemini ook een liedje heeft wanneer ze iemand afblokken. Halverwege de 4e set kwam Marlon er in voor Ilse die niet helemaal lekker werd en scoorde zowel met haar service als met haar aanval een aantal punten. Ik zag de scheidsrechter trouwens ook opeens heel vrolijk kijken toen ze er in kwam.. zou dat iets met het geheime wapen te maken hebben gehad? Wat ook nog wel gek was is dat de scheidsrechter blijkbaar het idee heeft dat de Blokker ook op zaterdagavond laat open is, want toen wij aangaven echt geen dweil te hebben (om de zweetplekken van de vloer te kunnen vegen) vroeg hij toch of iemand er een wilde halen.. bijzonder. Gelukkig bracht dit verzoek ons niet uit ons spel en we speelden lekker door.  We wonen de 4e set met 25-21 en hiermee de wedstrijd met 4-0, iets waar we van tevoren niet echt op hadden gekregen.

We mogen dus lekker 5 punten bijschrijven en zetten onze (zo goed als) ongeslagen thuisstatus van de afgelopen jaren voort. In plaats van een appeltaart bij een 4-0 kozen we zaterdag voor een trio-teamschotel, mjammie 🙂

Komend weekend hebben we al weer een vrij weekend. De week er na, dus zaterdag 17 oktober, spelen we weer een thuiswedstrijd. Dit maal om 17.30 uur tegen Dynamo dames 2. Dynamo speelde vorig jaar nog 2e divisie en ik heb begrepen dat ze dit jaar voor het kampioenschap gaan. Het belooft een mooie wedstrijd te worden.