Vorig jaar hadden we nog enorm moeite met de wedstrijd tegen Renswouw op vrijdagavond, afgelopen vrijdag hadden we een stuk minder moeite met de dag en het tijdstip. Wat wel hetzelfde was als vorig jaar, was dat wij veel meer supporters hadden dan de thuisspelende ploeg en dat we weer met de blauwgele bal mochten spelen. Gelukkig hebben wij inmiddels ook een blauwgele bal in bezit en die enkele keer dat Sharon deze niet als eerste heeft weten te bemachtigen, oefent ook de rest van het team hier mee ;-). Het werpt in ieder geval z’n vruchten af, want problemen met/door deze bal hebben we niet meer. We hadden hier en daar wel een dipje, maar bleven toch lekker spelen en wonnen de wedstrijd met 4-0.

Na een oefenwedstrijd op maandag die we met 5-0 wonnen tegen Reflex dames 1 uit Duiven en een training op donderdag waren we helemaal klaar voor de wedstrijd. We speelden de wedstrijd zonder Ielze die nog lekker op Curaçao aan het werken en relaxen is en ook Anneke ging het vandaag helaas niet redden. De enorm spannende wedstrijd die voor onze wedstrijd plaats vond liep ietsje uit, maar toen deze af was trok Renswouw een sprintje naar de overkant. Goh… wat zou hun favoriete kant zijn.. Dit keer verloren we de toss, en tja dan kunnen we het niet laten om dan toch even van kant te willen wisselen :-). Tijdens het ruilen van kant hoorden we wat gemompel.. ‘slim..’ en ‘ha, beginnen we toch aan de goede kant..’ (tuurlijk!). Wij vonden het alleen maar grappig.

De eerste set begonnen wij niet met serveren, maar we pakten wel het eerste punt. Deze voorsprong hebben we ook de hele set niet meer uit handen gegeven. Gelukkig hadden we de voorsprong uiteindelijk wel iets uitgebouwd, want anders wordt winnen nogal ingewikkeld. De eerste set was wel iets spannender dan nodig, want wij maakten wat meer fouten dan nodig en ook onze servicedruk was niet wat het moest zijn. We wonnen de set met 25-22.

Tijdens de tweede set werd het aantal fouten aan onze kant een stuk minder dan in de eerste set en ook met onze service maakten we het Renswouw niet makkelijk. Doordat de pass bij ons goed werd gebracht kon het blok aan de overkant ook weer lekker gek worden gemaakt. Hoe heerlijk is het om aan de buitenkant maar 1, of zelfs geen blok te hebben omdat de middenblokkeerster vrolijk met de middenaanvaller aan het meelopen is, nou HEERLIJK kan ik je vertellen. Op 18-12 voor ons vroeg Renswouw hun laatste time-out al aan, vervolgens maakten wij het zakelijk af en wonnen met 25-14.

Net zo leuk als wij de 2-0 voorsprong vonden, zo leuk vond de eerste scheidsrechter het om onze wedstrijd te leiden. Hij was de hele tijd super vrolijk en stond met pretoogjes op de bok. Melissa had hier nog wel een leuke verklaring voor. Voor wie heel graag wil weten wat dit is, vraag het haar maar even. Alfonso waarschuwde ons net als vorige week nog wel weer even voor het gevaar van de 3e set. We weten nu hoe het niet moet, dus we gingen voortvarend van start. We stonden al snel 5-0 voor en wisten dit nog te vergroten naar 18-6. Er werd enorm afgewisseld in de aanvallen en vooral de omloopballen waren onhoudbaar voor Renswouw.  Na de voorsprong van 12 punten hadden we even een dipje en begonnen de zweetdruppels op het hoofd van Alfonso te verschijnen. Na een time-out op 20-16 herpakten we ons. Wij scoorden nog 5 punten en Renswouw nog 3, we wonnen dus met 25-19.

Om 22.45 begonnen we aan de laatste set. Voor Maarten, een van de vlaggers, was het blijkbaar al lang bedtijd. Hij vond het in de vierde set namelijk nog lastiger om z’n aandacht bij de wedstrijd te houden dan in de 3 voorgaande sets en besloot dan maar te bedenken dat hij de bal in het voordeel van Renswouw op de grond had zien vallen. Voor wie zich afvraagt of ik Maarten ken, nee hoor.. zijn naam staat gewoon op het wedstrijdformulier :-). Gelukkig was de vrolijke scheidsrechter nog wel wakker, want die liet zich hier niet door beïnvloeden. We hadden deze set nog wel met dikkere cijfers kunnen winnen als alle technische fouten van de spelverdeelster, die de 4e set mocht spelen, zouden zijn afgefloten. De set zou er dan alleen niet leuker op zijn geworden, dus de scheidsrechter besloot terecht alleen de ergste ballen af te fluiten en bij ons ook ietsje minder streng te zijn. Naast de fouten aan de kant van Renswouw bleven wij erg goed spelen en haalden een aantal ballen van de grond waar we zelf van stonden te kijken. Ook aanvallend maakten we dankbaar gebruik van (of ontbreken van) het blok, waardoor we een aantal gigantisch harde ballen scoorden. We pakten de vierde set met de duidelijke score van 25-13 en wonnen hiermee de wedstrijd met 4-0.

Vorig jaar stond 4-0 voor een appeltaart en de moeder van Marlon gaf al aan deze wel te willen bakken (of heb ik dan nou verkeerd opgevat hihi). Achteraf zag ik trouwens op de facebookpagina van Renswouw dames 1 dat ze nog een prachtige Haka hadden opgevoerd voor de wedstrijd (zie: https://www.facebook.com/210264399047215/videos/953313554742292/ ). Ik wil ze aanraden dit de volgende keer in de zaal te doen in plaats van in de kleedkamer, dat imponeert misschien net iets meer. Als suggestie vond ik deze video : https://www.facebook.com/rugbyworldcup/videos/10153759000422174/  🙂

Onze volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag, 7 november in de Bhoele tegen Ormi dames 1. Dit keer weer op het oude vertrouwde tijdstip, 19.00 uur.

Het is trouwens ook bekend tegen wie we in de 2e ronde van de regiobeker mogen spelen. We spelen tegen Blok ’71 (en nee dat is helaas niet Blok uit Vaassen..), dit team speelt in Gendringen en dat is lekker dicht bij als je in Doetinchem woont, maarja daar wonen wij niet, dus wij mogen weer een pokke eind rijden. Blok speelt overigens net als onze vorige tegenstander in de beker 2e klasse. Het duurt nog even, maar we spelen daar op maandag 16 november om 21.00 uur.