Afgelopen maandagavond speelde dames 1 in Bathmen de eerste ronde van de regionale beker. Vorig jaar strandden we in de 3e ronde, het zou mooi zijn als we dat dit jaar minstens kunnen evenaren. De tegenstander in de eerste ronde, A.B.S. dames 1, speelt 2e klasse en zit bij Spiker dames 2 in de poule. We waren het dus eigenlijk aan onze stand verplicht om deze wedstrijd te winnen. Winnen deden we met 3-0, maar om nou te zeggen dat het heel makkelijk ging….

We begonnen de eerste set goed en bouwden al snel een voorsprong op, A.B.S. bleef wel goed serveren en goed verdedigen waardoor het ons niet lukte om een gigantisch gat te slaan. Wel wonnen we deze eerste set relatief eenvoudig met 25-15.

Misschien lag het aan het feit dat A.B.S. alles of niets ging spelen, of omdat we de eerste set redelijk makkelijk hadden gewonnen.. maar in de 2e set lukte het ons niet om een voorsprong op te bouwen. We keken zelfs een hele tijd tegen een achterstand aan. A.B.S. bleef goed serveren en wij wisten het aanvallend niet af te maken. Gelukkig hebben we stand kunnen houden en dankzij een goede service de 2e set net gewonnen met 25-23.

Ook in de 3e set liep A.B.S. in eerste instantie een aantal punten op ons uit. Voornamelijk dankzij onze service slaagden we er in om de achterstand om te zetten in een voorsprong. Nadat we weer voor stonden begonnen we weer wat beter te spelen en scoorden we ook aanvallend een aantal mooie ballen. De 3e set wonnen we met 25-18.

We zijn erg benieuwd tegen wie we in de 2e ronde mogen gaan spelen.

Aanstaande zaterdag spelen we weer gewoon voor de competitie om 13.00 uur thuis tegen Dynamo dames 4.