Dankzij een niet al te gemakkelijke 3-1 overwinning op Grol dames 1 is het ons gelukt om de 2e ronde in de beker te bereiken. 2e ronde? Ja, 2e ronde. Wat ik eerst de 1e ronde noemde is eigenlijk de voorronde, dus de 2e ronde is eigenlijk de 1e ronde dus gaan we door naar de 2e ronde, hebben we hem nog? Zo warrig als de vorige zin, zo warrig was ook de weg naar Groenlo en waarschijnlijk ook hierdoor de eerste 2 sets….

Waarbij een aantal van ons dachten lekker binnendoor te gaan naar Groenlo, dacht het navigatiesysteem van auto 1 daar toch echt anders over. En aangezien we gezellig samen rijden volgden auto 2 en 3 netjes. Normaal gesproken zou dit misschien ook wel de snelste route zijn geweest, maar helaas pindakaas… er was een ongeluk gebeurd en we stonden een tijdje vast. De wedstrijd zou om 19.30 beginnen en wij kwamen om een uurtje of 19.30 pas aan in Groenlo. Dus snel omkleden, inspelen en beginnen… Omdat wij 3e divisie spelen ‘moet’  er ook een 2e scheidsrechter aanwezig zijn. De sporthal in Groenlo biedt alleen niet zoveel ruimte tussen de muur, het zaalvoetbaldoel en de paal waardoor ze in Groenlo waarschijnlijk op zoek zijn gegaan naar de meest slanke scheidsrechter die zich hier tussendoor kon wurmen. Ideaal was het niet, maarja wat mot dat mot.

De onrust zat er de 1e set nog behoorlijk in. We speelden niet ons eigen vertrouwde spelletje en Grol maakte daar dankbaar gebruik van. Ze hadden een aantal mooie aanvallen en legden ook heel slim een aantal ballen mooi weg. Ondanks een bal op de lat, en zelfs een in het doel lukte het ons niet om de achterstand op Grol in te halen en ze wonnen de eerste set met 25-22.

De tweede set leek behoorlijk op de eerste. We speelden nog steeds niet ons eigen spelletje en gaven Grol het vertrouwen dat er wel wat te halen viel tegen ons. En eerlijk is eerlijk, daar leek het in de eerste 2 sets ook behoorlijk op. Het ging tot aan het eind van de set behoorlijk gelijk op en toen het er naar uit zag dat wij de 2e set naar ons toe zouden trekken besloot de 2e scheidsrechter opeens een bal die duidelijk uit was in te geven (ik denk dat er een doelpaal in z’n zicht stond). We bleven ondanks deze bijzondere beslissing wel gefocust spelen en pakten de 2e set met 27-25.

Klaar met dat slappe gedoe dachten we in de 3e set. We hebben toen ook laten zien wat we van tevoren verwacht hadden de hele wedstrijd te kunnen laten zien. De pass werd netjes gebracht, we maakten weinig fouten en scoorden zowel met ons blok als met onze aanval mooie ballen. Deze set was met duidelijke cijfers voor ons, 25-12.

De bedoeling was om dit goede spel door te zetten in de 4e set. We speelden net iets minder goed dan in de 3e set, maar Grol begon in de 4e set ook weer een stuk sterker te spelen. Het leek er op dat ze ons nog wel wat langer in Groenlo wilden houden. Mede dankzij een mooie serviceserie van Esther liepen we een mooi aantal punten uit. Die voorsprong gaven we niet meer uit handen en we wonnen met 25-19.

Zo eenvoudig als we van tevoren hadden gehoopt dat het zou gaan ging het zeker niet. Grol heeft een goed team staan die denk ik nog wel ver gaan komen in de 1e klasse. Na de wedstrijd hebben we nog gezellig gekletst met de coach van Grol die ons ook nog veel succes verder wenste en ons nog complimenteerde met het feit dat we een leuk en sportief team zijn. Altijd leuk om te horen natuurlijk!

Waar en wanneer we de volgende bekerwedstrijd mogen spelen is nog niet bekend. We wachten met spanning af!